djadomraz Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 За 840 pro явно съм останал с грешно впечатление от подобни статии: The most durable drive was a Samsung 840 Pro, which managed over 2.4 petabytes of writes, or 18 months of continual, absolutely constant use Иначе, че е измежду най-добрите и издръжливи дискове е ясно, а че аз съм се заблудил, че е SLC също е ясно вече Толкова много клавиатури и мишки... Дядо ти за Synergy и share mouse не си ли чувал? А за MAC-а имам варианти, но ми трябва физическа машина - клавиатурата е бонус. Искам да те видя как ползваш подобно нещо за да инсталираш компютър, на който все още няма операционна система Всъщност то си има начин, но в случая този сървър няма подобен интерфейс пък и не ми пука особено - аз му пуснах да се инсталира каквото трябва и чат-пат хвърлям по 1 око дали е свършил та да пусна следващото нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Е. То става въпрос ако всичките тия машини са там перманентно. Не за инсталация на нова машина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 <offtopic>Нали написах, че инсталирам сървър с такива дискове бе майна... що не четеш? </offtopic> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 [Offtopic]При дедо е почти като в кабината на Dragon V2.[/Offtopic] Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Сложих си HDD Sentinel, защото купих нов диск втора ръка и исках да го тествам.Като заредих обаче HDD Sentinel ми изписа, че SSD диска ми е на 22% здраве и щял да умира след 68 дни!! Сложих още някакво приложение, което чете SMART-а (https://ssd-life.com) и то ми каза, че са писани 10TB, прочетени са 14TB и SSD-то ще работи още 9 години с тоя режим на ползване. Сега съм малко объркан. Някой може ли да предложи приложение, което да ми покаже какъв е живота на диска?Пробвах приложението на Corsair, но те нямат такава информация в него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 А има ли лоши сектори? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Лоши сектори на ССД???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Да, разбира се. Моят вече пренасочи 2 преди време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 А има ли лоши сектори? Според Сентинела, имало към 200, но ССД-то си има заделени 16ГБ фабрично за такава информация и удължаване на живота. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 За раптора: Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 w00x-е, на каква операционна система ти е диска. Защото аз имах един, който на 7-цата го отчиташе на 80%, а на 10-ката го отчиташе на 100%, с една и съща версия на сентинела. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 На 80% го отчита винаги когато е на XP (който не поддържа TRIM) или на Win7 (когато там не е включен TRIM). В случая с тия проценти обаче говорим за Performance, а не за Health, където всъщност рефлектират лошите сектори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Точно Health-а ми отчете на 80% Пламене. Знам какво пиша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Чисто съвпадение. И аз знам какво пиша...btw, със същия успех можеше и да е 79%...или 81% (примерно), докато само липсата на TRIM вади точно 20% от производителността. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Има 290 преместени сектора, но всяко приложение различно от Sentinel-а, казва, че диска си е наред. Просто на другите забелязах, че са настроени за SSD да не взимат предвид няколко реда от SMART данните, когато преценяват здравето. Сентинел-а явно приема тия сектори за проблем, нищо че SSD-тата така си работят по подразбиране.Затова и питах за някоя друга програма, която да е надеждна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Аз ползвам Ashampoo HDD Control, някак си му имам повече доверие от сентинела. В сайта им е изцяло Free Full Version. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 каква трябва да е температурата на SSD-тата? тъй като преди два дни сложих едно(A-Data) на маркова машина, което държи около 45°, което ми се струва много, тъй като на същата машина има един HDD, който поддържа около 25°, а на моята щайга, пак SSD(Kingston) не минава 30° ... от значение ли е мястото, на което е поставено? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 С какво мериш температурата? Адата си има свой тулбокс, който не знам защо, при мен не работи на Win 7. На Win 8 и Win 10 работи. ... с hard disk sentinel значи машината е Fujitsu P710 и съм закрепил SSD-то с двойнолепящо тиксо(в кутийката на SSD-то имаше една пластмасова рамка с двойнолепящо) в най-лявото гнездо, отдолу: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Там като гледам как е затворено отвсякъде... Моето е 23 градуса в момента (самсунг), но е на проветриво място до хардовете, където има бавноподвижен вентилатор да ги охлажда. Ако е на такова затворено място, нищо чудно че вдига такива градуси. Оня вентилатор отпред въобще стига ли поток до предната част, виждам че има изкривена ламарина май с такава цел.. Може това ссд да е по-горещо (по-голямо като обем) и да грее повече, пробвай и с crystal disk info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Там като гледам как е затворено отвсякъде... Моето е 23 градуса в момента (самсунг), но е на проветриво място до хардовете, където има бавноподвижен вентилатор да ги охлажда. Ако е на такова затворено място, нищо чудно че вдига такива градуси. Оня вентилатор отпред въобще стига ли поток до предната част, виждам че има изкривена ламарина май с такава цел.. Може това ссд да е по-горещо (по-голямо като обем) и да грее повече, пробвай и с crystal disk info. хм ... ся се загледах внимателно в кутията/ламарините. HDD-то, което е в дясната страна, над него ламарината е извита така, че струята от вентилатора в предната част да минава през него ... а в другия край е "капсоловано". ясно, трябва да намеря друго място за SSD-то или поне да го кача отгоре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Аз даже се чудя защо си го поставил там, а не в средната част, където изглежда не е капсуловано. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Аз даже се чудя защо си го поставил там, а не в средната част, където изглежда не е капсуловано. мислех там да поставям второ HDD ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Тая кутия е ужасна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 Тъй като ще сменям батерията на лаптопа и се зачудих дали си заслужава да му махна DVD-то и да му сложа едно SSD? За C:-то викам едно 120 GB или 240 GB ще свърши работа? Какво ви е мнението, има ли смисъл и дали ще се усети и ще върви по-добре? Нещо по-специфично като характеристики на SSD-то трябва да ли се оглеждам и да внимавам? Гледам, че Adata и Kingston 240 GB вървят по около 150 лева? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 Тъй като ще сменям батерията на лаптопа и се зачудих дали си заслужава да му махна DVD-то и да му сложа едно SSD? За C:-то викам едно 120 GB или 240 GB ще свърши работа? Какво ви е мнението, има ли смисъл и дали ще се усети и ще върви по-добре? Нещо по-специфично като характеристики на SSD-то трябва да ли се оглеждам и да внимавам? Гледам, че Adata и Kingston 240 GB вървят по около 150 лева?Няма да повярваш колко много ще ти се ускори лаптопа. Лично аз обаче правя нещо друго. Вътре в лаптопа монтирам ssd-то, а на мястото на dvd-то слагам стандартният диск. Добре е да потърсиш адаптер който е точно за твоят модел лаптоп. Някой път не съвпадат зъбчетата на външният панел на dvd-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.