INCINERATOR Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Здравейте, Имам един проблем със сортирането и намирането на файловете. За всяка стока, която поръчам получавам и сертификат за качество. Нужен ми е начин лесно да намирам даден сертификат според различни критерии, като например клиент, стока, номер на сертификат, номер на поръчка, дата на производство и т.н. Някакви съвети? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Нещо не мога да ти разбера проблема, колега. Някаква Database няма ли да ти свърши работа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Чак пък база данни. Най-просто е една екселска таблица, с всички тези критерии - клиент, стока, поръчка, ...; И в една клетка линк към файла. Така може да се ползват готовите функции на ексела за търсене, сортиране. Така или иначе всички тези критерии трябва да се въвеждат, дали в екселска таблица или друга програма. Макар че аз бих си го направил на аксес. Всъщност какви са тези сертификати и в тях има ли, или може ли да се добавят някакви метаданни? Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted April 5, 2012 Author Share Posted April 5, 2012 Тези сертификати са сканирани документи в PDF формат. Но наистина май една екселска таблица би ми била най-удобна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.