Ghetto_Freak Posted April 2, 2012 Share Posted April 2, 2012 Търся сервиз(добър) за да ми ремонтират едно захранване. Като цяло е това, но да е в Пловдив.! Няма къде да обикалям из другите градове. Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnOOkeD Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 Не си струва пич,и аз преди така като теб видях,че са ми изгоряли 2 транзистора и запоих нови със съшите параметки ама ьок..Купуваш ново за 20-30лв и си чук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
306TDI Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 Каква марка/модел e захранването и какви са симптомите? Коментара за захранване от 20лв можеш просто да го подминеш.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Захранването е Самсунг и до колкото знам, колегата го отремонтира за около 40лв ( ново струва 100+ ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 И на мен ми е интересно къде могат да направят сериозен ремонт на захранване, при положение, че даже едни кондензатори 2200мF/6.3V/105`C, които са най-честият дефект на Фортроните, се намират трудно (или никак!). С презапояването им и сам мога да се справя, но се оказаха дефицитни (баси, при това в днешно време!). Така че, дано да си намериш сервиз и после да се похвалиш с него! PS: Коментарът за 20 левовите захранвания направо кърти! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Точно 2200u дефицитни... като няма на 6,3 сложи на 10V Все нещо може да се измисли от ТУК, например ТОВА. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Ц! Не стават! Огромни са! Оригиналните са около 6mm в диаметър и 3cm високи. И като трябва да сложиш 5 бройки един до друг (щото задължително и петте са изтекли) и разбираш как тая, дето си я намислил, няма да стане. Щото платката на EVEREST 800 си е наситена с всички елементи по нея, въпреки че е натъпкана в същия корпус, като на 20 левовото китайче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 И на мен ми е интересно къде могат да направят сериозен ремонт на захранване, при положение, че даже едни кондензатори 2200мF/6.3V/105`C, които са най-честият дефект на Фортроните, се намират трудно (или никак!). С презапояването им и сам мога да се справя, но се оказаха дефицитни (баси, при това в днешно време!). Така че, дано да си намериш сервиз и после да се похвалиш с него! PS: Коментарът за 20 левовите захранвания направо кърти! Така е колега.И на мен скоро ми се наложи да търся качествени елементи и се оказа почти невъзможно намирането им Бях готов и от вън да си поръчам, но се оказа, че е по-лесно да купя направо ново захранване, от колкото да чакам/плащам за нещо което не се знае колко още ще изкара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.