Jump to content
BulForum.com

Formula 1 - Обща дискусия

Recommended Posts

Браво Евил супер

Какви са настроенията преди GP на Канада Койще грабне победата Аз мисля че този път няма да е нито Алонсо Нито Кими

По принцип в Канада е хладно, за това нищо не мога да кажа със сигурност... :bgrin:

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Международната автомобилна федерация (ФИА) обяви, че ще вкара ново правило в регламента на световния шампионат. То ще влезе още в Гран при на Канада и предвижда болидите, които са с прекомерно износени гуми и представляват опасност на трасето, да бъдат спирани от участие в състезанията. Това ще става с показването на черен флаг от стюардите на пистата.
Новото правило е предизвикано от инцидента на Кими Райконен в Гран при на Европа, когато предната дясна гума на болида на финландеца се износи тотално и предизвика счупване на предното окачване. Това направи колата "Макларън" на Райконен неуправляема и я изстреля с над 300 км/ч към зоната за сигурност. Тя като по чудо не удари изостаналия с обиколка Дженсън Бътън с "БАР-Хонда".
"Работата с гумите е много съществена част от стратегията на всеки тим във Ф1, съобщи в официално комюнике говорителят на ФИА. - Гумите на всеки болид трябва да издържат пълна състезателна дистанция от началото на настоящия сезон. Контролът на износването на гумите и спирачките е основно задължение на всеки пилот и в това си личат неговото майсторство и състезателните му умения. Правилата трябва да се спазват от всички и повредените гуми трябва да бъдат сменяни, независимо кога се налага това."
След състезанието на "Нюрбургринг" много отбори, пилоти и специалисти, обвиниха в един глас правилото за използването на един комплект гуми за квалификацията и състезанието. Президентът на ФИА Макс Мозли обаче заяви, че на този етап не може и дума да става за промяна на това правило. "Становището, че новия регламент за гумите крие сериозни опасности, е напълно несериозно", беше краткия коментар на англичанина.
Междувременно Кими Райконен постигна най-добро време във втория ден от тестовите изпитания на британската писта "Силвърстоун". Пилотът на "Макларън" навъртя 103 обиколки и спря хронометрите на 1:18,144 мин. На повече от секунда след него остана друг състезател на "Сребърните стрели" - Педро де ла Роса, следван от Джанкарло Фисикела с "Рено", Дженсън Бътън с "БАР" и Алонсо с "Рено".

:punk :punk :punk :punk I :wub: FIA

ФИА са измислили поредната глупост като гледам!!Ще им показвали черни фалове!!Много ми е интересно по какъв критерии ще оценяват дали гумите са прекалено износени!!Да не би да правят като в българия катаджиите да спират и с линиика да мерят дълбочината на граифера!! ;) Съмнявам се!!

Или примерно като дисквалифицират някой който води в състезанието по този начин немислите ли че после този пилот ще обяви ФИА за пристрастна че искат пилота зад него да спечели състезанието!!По тези причини мисля че тва е поредната идеотщина на ФИА!! :punk

ФИА са измислили поредната глупост като гледам!!Ще им показвали черни фалове!!Много ми е интересно по какъв критерии ще оценяват дали гумите са прекалено износени!!Да не би да правят като в българия катаджиите да спират и с линиика да мерят дълбочината на граифера!! ;) Съмнявам се!!

Или примерно като дисквалифицират някой който води в състезанието по този начин немислите ли че после този пилот ще обяви ФИА за пристрастна че искат пилота зад него да спечели състезанието!!По тези причини мисля че тва е поредната идеотщина на ФИА!! :punk

Ако си гледал поне 1 състезание ще видиш, че пилотите спират за презареждане в бокса, а там се вижда перфектно колко са износени гумите. ;) :)

И този пилот (Кими на Нюрбургринг) ако беше ударил колата пред него (май беше БАР). Какво щеше да стане? Или ако Алонсо го изпреварваше? Щяха и двамата да си заминат. А ако тази злополука се случи на Монца или Индианаполис? Може да се стигне и до смъртен случай. :sick

Напълно подкрепям ФИА за това решение особено като знам Джордън и Минарди как си пазят гумите и колко са им стабилни машините... :laughing:

Ако си гледал поне 1 състезание ще видиш, че пилотите спират за презареждане в бокса, а там се вижда перфектно колко са износени гумите. ;)  :)

И този пилот (Кими на Нюрбургринг) ако беше ударил колата пред него (май беше БАР). Какво щеше да стане? Или ако Алонсо го изпреварваше? Щяха и двамата да си заминат. А ако тази злополука се случи на Монца или Индианаполис? Може да се стигне и до смъртен случай. :sick

Напълно подкрепям ФИА за това решение особено като знам Джордън и Минарди как си пазят гумите и колко са им стабилни машините... :laughing:

Е не Евил ти се изказа ама изобщо не съм гледал ама нито едно състезание!!Аз изобщо даже незнам какво е това болид!! ;) Ако не знаеш има една много хубава приказка която гласи: "Окото лъже".Така че в бокса се виждало че гумата е изтъркана изобщо не е прдтекст да дисквалифицира някой.Трябва да се мери по време на състезанието ама невярвам някой тим да се съгласи като спре пилота им в бокса да дойде някой представител на ФИА да мери колко е износена гумата!! :) Това е абсурд защото тоя предтсвител може да реше че има нещо нередно после да се отметне и така става яко мазало :music

Това ако беше станало е много относително!!Затова най-сигурния начин да не стане това нещо е да се върнат смяната на гумите а не Бърни да си затваря очите!!Нали уж ФИА искат да направят формулата безпосна!!С тази промяна на правилата изобщо формулата няма да стане пезопасна! :wacko:

Това ако беше станало е много относително!!Затова най-сигурния начин да не стане това нещо е да се върнат смяната на гумите а не Бърни да си затваря очите!!Нали уж ФИА искат да направят формулата безпосна!!С тази промяна на правилата изобщо формулата няма да стане пезопасна!  :wacko:

Виш с т`ва см 10000% съгласен ама:...

...След състезанието на "Нюрбургринг" много отбори, пилоти и специалисти, обвиниха в един глас правилото за използването на един комплект гуми за квалификацията и състезанието. Президентът на ФИА Макс Мозли обаче заяви, че на този етап не може и дума да става за промяна на това правило....

... нищо не може да се направи. Все пак проблема на Райконен с гумата беше очеваден, не по-точно "очеизбождащ". :bgrin:

Това вече не се издържа Тия КРАТУНИ от ФИА какво още ще измислят Сигурно от 2010 двигателите щр бъдат 1,5 литра и не знам още какво И как може Макс Мозли да твърди че гумите сега не били опасни Ми след тва правило Алонсо И Кими не трябва да завършват щото видяхме вече на какво са способни МИШЛЕНИТЕ към края на състезанието

Edited by DON_CHEFO

Евала на ФИА.Тея хора просто никой требе да ги драсне в книгата на Гинес за най-голямя простотиЯ!

Като гледам няма шансове скоро да спре тази "простотия" както е нарече :)

Само като ти прочета сигнатурата и ми се приси*а. Става ми ясно че си един хейтър, който любимото му занимание е да говори глупости. Не започвай с обидите, форума си има правила! Състезанието съм го гледам, за разлика от теб, който явно или си го проспал или си прочел ф хинтернет. Шумахер си държеше траекторията на завоя, но онова немско педалче Хайфелд реши че може да изпревари Шумахер, малко хора могат да се похвалят с това, и реши че може да стане един от тях, но уви, класата си е класа. С честни или нечестни начини Шумахер е н1, винаги ще е най-великия! Шумахер винаги е бил класа над всички, колата 9 години я е правил и развивал той, всичко е плод на неговия труд, а не на копеленца като тоя оня, които през 1-2 години си сменят отборите и взимат всичко наготово. Ти си далече от тези работи като съдя по изказването ти, което може да се пласира на някой мегдан в селата около Пловдив.

edit:

Raikonnen счупи дефлектора си, защото е аграр и мина по най-селския начин през бордюра

Поразрових се малко из старите постове и вижте кво намерих Сега не съм сам а има и хора които мислят като мен

Не знам ама ако тая простотия продължава интереса към този спорт ще спадне

То така беше и миналата година с Ферари ;) Иначе много се кефа че райконен отпадна в последната обиколка! :punk

E чакаи малко едно е някой тим да стигне до едно ниво на развитие съвсем друго е сезон след сезон да има изменения само и само доминацията му да бъде прекратена

Поразрових се малко из старите постове и вижте кво намерих Сега не съм сам  а има и хора които мислят като мен

Ти ако продължаваш да цитираш такива......ае да не казвам кви.....ще станеш като тях.

И така не остана до голямото събитие за мен GP на КАНАДА Аз се питам от началото на този сезон колко е мощен двигателя на рено и искам да видя каква ще е максималната му скорост на дългите прави щото пистата в канада е сравнително бърза

И така не остана до голямото събитие за мен GP на КАНАДА Аз се питам от началото на този сезон колко е мощен двигателя на рено и искам да видя каква ще е максималната му скорост на дългите прави щото пистата в канада е сравнително бърза

Ами скоро ще разберем дано да е достаъчно мощен да дърпа на правите но знае ли се!!До сега това им беше слаба стран но мисля че са оправили проблема !! :)

Ами скоро ще разберем дано да е достаъчно мощен да дърпа на правите но знае ли се!!До сега това им беше слаба стран но мисля че са оправили проблем

От моята гледна точка дано да не са

Edited by DON_CHEFO

Айде ако някой има информация да каже фаворитите дали са с нови или използвани двигатели, защото аз честно казано вече ги забравих. МИсля че Кими е с нов, а аАлонсо със стар. Така ли е? Кажете и за останалите

Айде ако някой има информация да каже фаворитите дали са с нови или използвани двигатели, защото аз честно казано вече ги забравих. МИсля че Кими е с нов, а аАлонсо със стар. Така ли е? Кажете и за  останалите

Шуми е със стар :cry и Барич(к)ело.

ПП Кажте как да го пишем Баричело или Барикело?

Шуми е със стар  :cry и Барич(к)ело.

Определено е БариКело, защото един от родителите му бил италианец, а доколкото знам на италиански CH се чете K

Шуми е със стар  :cry и Барич(к)ело.

Аз мисля че е БариЧело и така му казвам!! :P

Edited by jozo

Определено е БариКело, защото един от родителите му бил италианец, а доколкото знам на италиански CH се чете K

Аз мисля че е БариЧело и така му казвам!!  :P

ИЗВОД: Пишете го както си искате :D :)

Честито Бътън. Сети се и ти да хванеш пол позишън. Относно всички постове които прочетох след като не бях писал 10 дена... Изводът е: Формулата има потенциал да стане по - тъпа и от кърлинга. ФИА си прави вече квот си иска. Някой да отиде да каже на Макс Мозли! :angry1

Edited by Blitz_krieg_1941

Еми честита победа на РЕНО!!! :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)

МИ можеше и да стане ако Нандо не въртеше толкова дупето....Ама сега работата е друга :D

Тия ФИА просто са такива мошенници, че няма накъде. Просто искат да съсипят живота на Хуан :angry1

Edited by Leper_Messiah