Jump to content
BulForum.com

Formula 1 - Обща дискусия

Recommended Posts

Понеже вече почти не следя активно формулата, бях прочел някъде, че в тазгодишната стартова решетка в Австралия (май там беше) имало рекорд на най-малка средна възраст на пилотите, като най-младият бил на 17 години. :P ...прочетох и че отрочето на Карлос Сайнц (със същото име + джуниър) също щял да се състезава във F1...

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Тъй си е - някои още шофьорска книжка нямат... ФИА раздава супер лицензите срещу само 300км (София-Бургас) навъртени с болид (навъртат се за 2-3 тестови дни)... Вече уж щели да затягат лицензирането де.

Ама то и днешните болиди болиди ли са? Плейстейшън! Едно време какви болиди имаше ... - 8-10 цилиндъра, ръчни скорости, ... и газ колкото ти стиска...

Тъй си е - някои още шофьорска книжка нямат... ФИА раздава супер лицензите срещу само 300км (София-Бургас) навъртени с болид (навъртат се за 2-3 тестови дни)... Вече уж щели да затягат лицензирането де.

Ама то и днешните болиди болиди ли са? Плейстейшън! Едно време какви болиди имаше ... - 8-10 цилиндъра, ръчни скорости, ... и газ колкото ти стиска...

Първо, ФИА обнови правилата за получаване на суперлиценз според които доста от световните шампиони и титулавани пилоти не биха получили такъв,  второ повечето от пилотите казват, че колите от 2014 са по-трудни за каране от от тези през 2009-2013.

Първо, ФИА обнови правилата за получаване на суперлиценз според които доста от световните шампиони и титулавани пилоти не биха получили такъв,  второ повечето от пилотите казват, че колите от 2014 са по-трудни за каране от от тези през 2009-2013.

Да, за това и споменах, че ФИА затяга правилата за лицензиране. Но много от имената на стартовата решетка този сезон са преминали през рядкото сито на предишните правила - имаш парите, въртиш няколко дни тестове и си готов.

Колкото до колите след 2014 - трудни за управление ги направи именно електрониката - една камара нови копчета по волана, системи от сорта на комбинираната КЕРС, спирането по жица (brake by wire), намаленото аеродинамично притискане  (за което ФИА се грижи ежегодно с все нови и нови забрани по конструкцията), ограничената комуникация с бокса от средата на миналия сезон ... пилота се занимава не с карането а с ръчкане по копчалъците на волана за намирането на оптималния баланс и режим на колата ... и основната беля - пазенето на гумите. Никой вече не кара на ръба на възможностите си или на тези на колата защото гумите свършват и... няма точки като се развее карирания флаг.

Засега нещата са не толкова на провал, колкото на друг адрес. Майка ми реши, че ще е чудесно да ми дойде на гости без да ми каже. В смисъл за сефте ЕВЪР...

Та сега разсъждавам каква да я изкъдрим, категорично не желая да изпускаме Откриване (нашо, не гномско).

Та ми се върти из главата да идем в другата ми къща на Жана Жорес, НО - там нямаме телевизия освен ефирна цифрова. Остава единствен вариант стрийм през ВАЙ-ФАЙ на лаптопа, който бихме могли да изведем на един малък теВЕлизор там. Иначе къшата е празна, ракията е много, времето е наше.... И прочее.. 

Весо, освен мене, тебе и Стойо май други няма от отбора - излагации подвижни... 

Де да знам и аз какво да ти кажа. Стоил не го вдига та не знам за какво иде реч и аз :) Утре в движение ще се чуваме по телефоните и ако се подредят звездите правилно, може и да пием по едно. Макар че като гледам така ще си пия бирата на село :) Тримата страшно откриване ще направим, така или иначе. Не е фатално, една година няма да откриваме, белким сезона се уцели по-интересен :)

Няма да допусна тая работа - ако ще и двамата да сме - правим го. Само трябва да видя как ще да вържа лаптопа с поне един телевизор. Требе S към чинч - дано имам тука... Стоил с пердах ще го намерим ако требе! Да беше казал по-рано днес, щях да му блокирам колата на моя паркинг да видиш как сам щеше да се обади. 

Като гледам, спокойно може да си пием пиенето тая година и да не гледаме нито един старт. :grin: Само една драма има дали цър или немец с финладски корени ще е шампиона. :shy:

Edited by jozo

Кво се кОсиш. Ако мислиш, че Хамилтън няма да вземе титлата...жестоко се лъжеш. Очаквах, че Хонда ще са в челото, а то с обиколка, две ще ги затварят. Трагедия.

Какво ли си мисли Алонсо в момента....а там плъзна слух, че май и Малайзия ще пропуска, на уволнявка го е ударил

Taka както гледам Алонсо направи едно адски глупаво решение, а Фетел се спаси от потъващия кораб. Първия сигуР е бил залъган нещо от Хонда, а втория е видял на къде отиват нещата особено след новините за Нюи. Нормално, все пак е там в "кухнята", а ние по домовете пред телевизорите.

Edited by DON_CHEFO

Кор отново с Кими. Е те тва е. Фетел Избяга от потъващия кораб, а мкл са толкова трагични, че чак ми е жал за тях.

Колко от 4те фена в световен мащаб ще останат верни на шитбул

Кор отново с Кими. Е те тва е. Фетел Избяга от потъващия кораб, а мкл са толкова трагични, че чак ми е жал за тях.

Колко от 4те фена в световен мащаб ще останат верни на шитбул

Ти що не спиш бе? И защо не се радваш, че Фетел ви спечели подиум? :)

Едит: Тия закараха и Арнолд Шварценегер в Австралия да им вдига рейтинга, явно нещата с формулата наистина отиват в киреча.

Надувам бири и крила от хуутърс :-D ама ще лягам, че ме умориха бирите и ме изнерви състезанието :-D. Очаквах двойно отпадане за Мерцедес :-D

Ама каква драма, какво нещо. :grin: Такава интрига не съм гледал скоро време. :lol:

Макларън трябва да ги поздравим, не знам друг път тая година да са правили такава серия обиколки, без да се приберат. :)

Edited by jozo

Рано сутрин е така...

Ти що не спиш бе? И защо не се радваш, че Фетел ви спечели подиум?  :)

Едит: Тия закараха и Арнолд Шварценегер в Австралия да им вдига рейтинга, явно нещата с формулата наистина отиват в киреча.

Арми е там заради Arnold Classic, не са го закарали там от Ф1. ;)

Edited by chistacha