Jump to content
BulForum.com

Formula 1 - Обща дискусия

Recommended Posts

Новата Формула 1 е скучна за Монтоя 30.04.2014 | Калоян Петров; снимка: Race-Press | 3 коментара tmp_284_4.jpg

Бившият пилот на Уилямс и Макларън Хуан Пабло Монтоя заяви, че вече не намира Формула 1 за вълнуваща.

Колумбиецът, който сега се състезава в САЩ, даде за пример последната проведена този сезон надпревара – Гран при на Китай. Той гледал само първите пет обиколки от нея. Състезанието бе спечелено от Люис Хамилтън (трети пореден успех за него), като тимът му Мерцедес триумфира във всичките четири кръга досега (Нико Розберг бе пръв в Австралия).

- Гледах само първите пет тура в Китай и изключих телевизора. Не намерих състезанието за вълнуващо. Освен това ми липсваше звукът. Естествено, не знам как звучат тези двигатели в реалния живот, но не мисля, че дори се доближават до онова, което се чуваше от V10 по мое време. Налага се обаче да живееш с това – заяви Монтоя в интервю за Ауто Мотор унд Шпорт.

Пилотът се върна тази година в Индикар след седем сезона в НАСКАР. Според него американските серии с едноместни състезателни болиди са по-добри от F1:

- В Индикар надпреварите са по-добри. В F1 винаги е ставало дума за много високи технологии, а един пилот задължително зависи от колата си. Да не мислите, че Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел са забравили как се кара? Не, просто тези, които не са зад волана на Мерцедес, са изтеглили лошите карти. Това е един от начините на подход към автомобилния спорт. Или ти харесва, или не. Аз бях във Формула 1, за да си изкарам добре, а и винаги съм бил с добри коли. Уилямс-ът, с който спечелих в Бразилия през 2004 г., е в дома ми. Имам прекрасни спомени.

Според Монтоя DRS-ът пък е направил изпреварванията прекалено лесни. Той сравни действието на системата в надпреварите с това да прекараш Пикасо през фотошоп.

- Като състезател, аз не бих искал DRS. Принципът му е да се доближи на секунда до съперника, натискаш копчето и просто караш покрай него. За зрителите обаче е страхотно. А какво е нужно в един спорт? Добро шоу. И DRS-ът помага за спектакъла, в това няма съмнение – уточни Монтоя.

Човека може да НЕ успя да изпълни задачата си, може да му беше пята песничката - УВО....обаче тука няма как да е по-прав. Видене, нещо да кажеш? Някой друг дето му харесва сегашната ситуация?(под сегашна имам предвид още от преминаването от В10 към В8, замръзяването и т.н и т.н). Сега просто сме на върха на сладоледа, лошоте е, че тоя сладолед е от лай**

Edited by DON_CHEFO

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Кога и къде по-точно съм казвал, че ми харесва сегашната ситуация? Айде без съчинения, молим. Това, което съм казвал винаги е, че ние не можем с нищо да променим ситуация, която не ние определяме. Ти си рЕви и тя година пак цял сезон като миналата - нищо няма да промениш. 

Как да не можем да го променим, та ни е го променихме. Има глобален спад в зрителския интерес и заливане с недоволство в цялата общност по всички етажи, от фенове като нас, през менаджери, пилоти, собственици на отбори и собственици на писти. Какво по-добре от това :)

Тия двигатели са ограничени до 18К, обаче аз 4 състезание не съм видял някой да задминава 11.5К..Може и да запеят ако им се вдигне шапката, ама няма как да издържат с 5 двигателя цял сезон пък и със 100 килца тунжда в GP  :)

Важното е, че съм прав ;). А аз винаги обичам когато съм прав...макар и седнал :D

Не виждам за какво си прав, тъй като няма нищо насреща, но щом си се самонавил - няма проблеми!  :laughing:

Не виждам за какво си прав, тъй като няма нищо насреща, но щом си се самонавил - няма проблеми!  :laughing:

Ами отвори си очите или вижте какво съм казвал преди :D

Ревеш като вдовица за х*й за едно и също нещо, като никой нито ти опoнира, нито спори с тебе. В смисъл сам си говориш  :laughing:

Ревеш като вдовица за х*й за едно и също нещо, като никой нито ти опoнира, нито спори с тебе. В смисъл сам си говориш  :laughing:

ММ не. Същите неща ги казват бивши, настоящи пилоти, собственици...Все хора, с които съм си пил бърбърна :D

От целия уикенд...нали ;)

10255701_10152041143862411_3582261975725

Честито на победителя! Разликата м/у втория и третия е показатлна! На подиума Хамилтън каза на Рикардо, че е видал в последната обиколка как последните два завоя не е успял да ги вземе добре ;)

Кое ли е по-интересно?

Въпрос на гледна точка и разбирания - за някои дори може да е най-интересно първият шезлонг отдолу нагоре. :evil :P

-----------------------

Обаче още не мога да свикна със звука на тия двигатели - таман като на мотор ми приличат...щели да им слагат някакви усилватели на звука, че бил много тих ; то не е работата само в това колко е шумен, но и какъв точно звук издава - ония предишните, високооборотните, бяха като добре смазан часовник, а тия си звучат направо кухо... :thumbsdown:

Хората го казаха по време на квала. Q3 slower that GP2 ...енд ъф стори мейт. Няма за кво да ги гледа човек. Бях се надъхал, седнах гледах, чух тва ... и вече спокойно отидох на разходка в хубавия ден.

Edited by host

... Ох, това беше толкова тъп коментар... Ставаше въпрос за едно от времената на Маруся.... Ама като слушате български коментар и търсите само лошото (като Чефинцето), ще е така.

Неее, брат. Като видиш как излизат на правата и чуваш турбинката която врътка като на дизелче комънрейл и свисти ама нищо не върви и няма какво да гледам.

Кво да гледам? Как мерк ги праскат като на завършването на 12ти клас останалите ли? Или да гледам как догодина Хонда ще опраска и тя целия грид с новата си турбо косачка ... ти гледай и се радвай. Мен не можеш да ми го претоплиш тва и да се радвам.

Edited by host

Тоя сезон викам да го пишем дъждовен, не за друго ама Мерцедес могат да ги хванат само за турбото. Ясно е, че тяхен ще е шампиона на 90% Хамилтън.

С тоя звук ще ме уморите, имам чуството че едно време не сте гледали само сте си слушали. Гледам имате богат арсенал от клипчета в тубата, пускате си картина и звук от компа и сте О.К. :grin: Според мен е важно какво ще става на пистата, натам са новите технологии. Все едно сега да кажете, че телефоните са тъпи и да си пускате пощенски гълъб. Ами сигурно едно време е било добро решение, вече има други решения.

... Ох, това беше толкова тъп коментар... Ставаше въпрос за едно от времената на Маруся.... Ама като слушате български коментар и търсите само лошото (като Чефинцето), ще е така.

http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Catalunya_GP2_Series_round

http://en.wikipedia.org/wiki/2005_Catalunya_GP2_Series_round

http://www.formula1.com/results/season/2004/718/6015/fastest_laps.html

Дори пол позишъните не са по-бързи от най-бавните обиколки в състезанието.

Докато има "фенове" като вас....скоро ще има обява да закриваме ФормОлата ;)

Класирането на болидите на тая писта е много показателно.

Тоя сезон викам да го пишем дъждовен, не за друго ама Мерцедес могат да ги хванат само за турбото. Ясно е, че тяхен ще е шампиона на 90% Хамилтън.

С тоя звук ще ме уморите, имам чуството че едно време не сте гледали само сте си слушали. Гледам имате богат арсенал от клипчета в тубата, пускате си картина и звук от компа и сте О.К. :grin: Според мен е важно какво ще става на пистата, натам са новите технологии. Все едно сега да кажете, че телефоните са тъпи и да си пускате пощенски гълъб. Ами сигурно едно време е било добро решение, вече има други решения.

Естествено, че ще е така щото всичко беше "консервирано" от ФИА преди началото на сезона. Ако не им позволят да пипнат с-мите с цел "сигурност"....нищо няма да се промени до края на сезона. Единсвено Хонда могат да избухнат защото те нямат ограничения, тъй като не участват в сезон 2014.

Тия изкуствени хави няма как да се харесат на никой.

Edited by DON_CHEFO