Jump to content
BulForum.com

Formula 1 - Обща дискусия

Recommended Posts

Той вече заяви по-рано, че промяната на спецификациите в средата на сезона определено е помогнала на Ред Бул да си върнат скоростта.

Но за да съм напълно честен – те просто извадиха късмет, а ние имахме малшанс, а и политиката се намеси. Т

Нюи поне си признава човека....Да питам Раптора...тая политика дето се е намесила какво им направи на тия ЕДНАКВИ гуми?

Айде ще ти помогна :

Гумите бяха променени в средата на сезона, като италианската компания се върна към конструкцията от 2012 г. и запази тазгодишните смеси. Те са най-често цитираната причина (макар и не единствена) за напредъка или изоставането на различни отбори в първенството през 2013-та.

И преди някой да се направи на неразбрал. Това го казва Нюи, не аС.

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Както неведнъж съм споменавал, отдавна вече не влизам в тази тема, защото (1) не разбирам нищо от F1 и (2) - знам, че пак ще прочета постоянните xxx vs yyy.

Сега обаче се насилих да преодолея волята си да не влизам и влезнах, за да поместя едно сравнително клипче, което най-вероятно някой вече може да го е помествал. Това разбира се по повод и в пряка връзка със спора ви на последните няколко страници, касаещи Фетел, Ферари (разбира се!) и всичко останало. Само да повторя това дето съм го казвал отдавна - нямам пилот-фаворит, така че не ме слагайте в кюпа с фанатиците, понеже редовно си пропускам половината от стартовете....вина за което има и Великият водещ Атанас Марков...

П.П. ....и едно DIY за субарото на Чефо, докато събира парички за истинско (Виден да му го преведе). :laughing:

Ало, Иван - чуваме ли се? Не може ли просто да изгледаш клипчето и да не търсиш подтекст? Просто двама пилоти от формула 1, съпоставени един до друг - ясно се вижда как Фетел плува по идеалната крива (с идеалната си кола) за разлика от колата вдясно. Никой не отрича пилотските достойнства на Фетел и дори още в началото на кариерата му във F1, Великият Марков му беше прикачил едно "детето-чудо", което не пропускаше да повтори поне 4325434 пъти във всяко едно състезание...

Busted! :online2long:

Днес следобед го бях гледал 2 пъти (за да мога да проследя по-добре и двете траектории), но без звук, защото тук в работата не си разрешавам да пускам звук, понеже при мен постоянно влизат хора, а не искам някой да си помисли, че само гледам клипчета (което често ми се случва де :laughing1: ). Та на "mute" зиг-зазите на Фетел по ми допаднаха, защото обхващаха напълно ширината на трасето, дори и с почти излизане (умишлено) от него, а и са доста по-плавни като цяло ; сега го изгледах за трети път вече със звук и слушах коментара отзад. Ама да знаеш - все пак по-доброто му време накрая ще да е от специалните гуми Пирели, разработени специално за Ред Бул. :evil

А после се сърдиш когато Иван (другия) те наречé гербаджия. :))

Ти си толкова много назад с мат'ряла по всички възможни параграфи... Този и още един фейспалм са ми от Момчил показани. Един отявлен гербаджия... 

==============

Стефчо, те и Ферари правят вятър по пистата, но се налага да им обръщаме внимание... 

Райконен пропуска последните стартове от сезон 2013 в F1

Кими Райконен ще пропусне стартовете за Гран при на САЩ и Бразилия, които са финалните две надпревари от сезон 2013 г. във Формула 1. Новината бе потвърдена официално от екипа на Лотус. Като причина е посочено, че финландецът ще бъде подложен на операция на гърба.
Лотус F1 Тийм потвърждава, че Кими Райконен ще пропусне последните две състезания от сезон 2013 във Формула 1, за да бъде подложен на и да се възстанови от операция на гърба. Отборът ще съобщи кой пилот ще кара (за екипа) в САЩ и Бразилия в скоро време – се казва в официалното изявление на тима, разпространено в малките часове.
Световният шампион за 2007 г. има проблем с гърба си от години, като сега отново се прояви по време на уикенда в Сингапур. Той се състезава там въпреки болките и продължи да кара след това, макар да не се чувстваше напълно комфортно.
По този начин пък Райконен приключва тазгодишния сезон в F1, като от догодина се връща във Ферари. В последния състезателен уикенд от календара – в Абу Даби – се разрази сериозен скандал, в чийто епицентър бе пилотът и недоволството му от това, че Лотус не са изпълнили договорните си задължения към него. Кими пристигна по-късно на пистата Яс Марина (чак в петък) и заяви, че не е получил и едно евро през 2013-та. Допълни, че разправията в Индия и разменените реплики по време на надпреварата там, са част от причината, поради която се е наложило да бъде убеждаван да кара в емирството. В същото време обаче обясни, че се бе почувствал засегнат най-вече от определянето му като неекипен играч.
Уикендът на Яс Марина приключи също толкова зле за Райконен: той не стигна и до втория завой след удар с Гийдо ван дер Гарде. В деня на Гран при на Абу Даби обаче инвестиционният холдинг Куантум обяви, че приключва сделката си с Лотус и Гении Кепитъл на Жерар Лопес за придобиване на 35% от отбора. Главният изпълнителен директор Мансул Иджас обясни, че се е извинил лично на Райконен и мениджъра му Стив Робъртсън за неизплатените суми, както и че поема личен ангажимент всичко да бъде преведено на финландеца. Той бе убеден, че Кими ще кара в последните надпревари за сезона:
Райконен ще участва във финалните две състезания и ще изпълни професионалните си ангажименти към нас, както и ние към него.
Пропускането на стартовете на в Остин и на Интералгос ще породи нови слухове относно взаимоотношенията на Райконен и Лотус. Тимът от Енстън убеди финландеца да се върне в Гран при и резултатът бе едно много успешно партньорство, донесло пред 2012 и 2013 г. две победи – съответно в Абу Даби и Австралия, както и 207 и 183 точки през двете години. В момента Кими е трети в генералното класиране при пилотите за настоящия сезон, но едва ли ще се задържи на тази позиция – при оставащи две състезания до финала Люис Хамилтън (Мерцедес) е четвърти със 175, а Марк Уебър (Ред Бул) – пети със 166.

И наред с новината, че и Алонсо може да пропусне старта в Остин Лучко е леко поизнервен, случайно да не би да се окажат с двама болняви топ пилота през 2014

И едно много интересно четиво :) : Theorizing: Red Bulls Splitter/Stay imitating a Mass Damper?

Edited by vinyl_master

Понаболва го гръбчето. Липсват му някви пачки под дюшека дето не му ги били платили и се губи равновесието и е спал на чомпик. Та сега гледай до кво се е докарал. Разбирам го Кими защо напуска потъващия кораб...но защо не избра някоя друга оферта ами при гадните жабари се върна. Нико беше къде, къде по-добър избор. Без да му се доверят, няма как да разберат става ли или не. И Бианки ще изпуснат след време.

Фелипе подписал с Уилямс. Ботас е потвърден, което идва да рече...къде мамка му ще кара Преподобния(или пък няма да кара). За миг се замечтах, че ще има едно платено дърво по-малко на грида.

Къде го на Стефчо Ферарито?!?!? Защо не е почерпил?!?!?

Защото ми липсват едни 50 хилки в зелено дето да се чудя какво да ги правя :D

Edited by DON_CHEFO

Или си някаква далечна роднина на Карлос Слим, Уго Чавес или Путин, които въртят семейния петролен бизнес   :)

Edited by vinyl_master

защо не избра някоя друга оферта ами при гадните жабари се върна. 

Защото добре са се помолили и доста са платили. Най-малкото доста повече от всички други. И на мен изобщо не ми харесва това, но не го решавам аз. Както каза един приятел - поне шапки и фланелки си имаме...  :laughing:

==================================

Младежи, глупостите настрана - наближава 24-ти! Голямото закриване! Мисля да направим Скайп сесия със Стефчо, като Румен като достоен заместник ще му изпие Ред Була за Ферари. Организираме се отсега, да няма после неразбрали!

+ 2. Ние ще сме на село да колим прасето в събота (да не ни мине котка път), в неделя се прибираме и смятаме да се присъединим към вас :)

Предполагам следобяд ще сме на линия.

Състезанието е от 18.00 наше време. Стефчо, ти тамън ще си се украсил!  :laughing:

Засега и при мен всичко е точно, дано не изскочи нещо точно в този ден... 

Състезанието е от 18.00 наше време. Стефчо, ти тамън ще си се украсил:laughing:

Засега и при мен всичко е точно, дано не изскочи нещо точно в този ден... 

Аз на хартия съм до 4 сутрина на работа в неделя. Което ще рече, че преди 5...а може би и 5 и 30 няма да се прибера ;). Но ще дойде деня да сменя шибана работа и тогава специално ще ида в шибаното място да ги почерпя със шибани бонбони, за да им е шибано като ги преглъщат

едит: Чудим се дали със съквартиранта можем да изпием 1000 бири общо до нова година. От около средата на септември до ся сме около към 400...а нищо чудно и да сме ги минали(няколко бутилки уиски, мастика и галон Маргарита заминаха между тях) :D. До толкова помним :)

Edited by DON_CHEFO