Jump to content
BulForum.com

Formula 1 - Обща дискусия

Recommended Posts

Той може да получи и сигурно ще си го получи..не ме ебе и на йота. Друга е идеята...защо не ги получава месец за месец или там както е по договор. Сега стана ли ясно? Джокер давам...парите в Лотус са кът. А тия фантастики за това колко не му пукало на Кими и как ТОЙ поставял това и онова ги казвай на малките деца пред блокУ ;). Защо Кими условието прие още един договор с Ферари след като му платиха 17 млн, за да не кара?

edit: Като е подписвал, Кими условието не е бил с пистолет на главата. Можел е да откаже съвсем спокойно.

Edited by DON_CHEFO

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Тая тъпотия верно ли искаш пак да ти я набия в лицето? 

От една страна

Räikkönen switched to Ferrari in 2007, becoming the highest paid driver in motor sport with an estimated wage of $51 million per year.

И от друга - 17 милиона ЕВРА, младежо (срам те е нали), като получи и още по неустойките. Сега няма да си оставям Тъламора да се стопли, за да се занимавам с точни числа. 

Както и с вадене на цитати, НО - навсякъде се тръби "ФЕРАРИ кани Кими", "ФЕРАРИ си прибра Кими" и т.н. Имаш Гугъл, нали? НИКЪДЕ не пише "Кими кандидатства" или " Кими се помоли", примерно. Така че у лево и НАЗДРАВЕ.  

Едно, че е студено ами и бая е това уиски...някъде да съм говорил за заплати. Ставаше дума за клаузата, за да НЕ кара. А не на ква заплата се е подписвал. Майка Тереза пасти да яде пред прибиращите Ферари. :D

Сега на 61 млн ще се подписва...ама друг път.

Edited by DON_CHEFO

Усещам как пак тръгваш да се гърчиш на куката, но ще те оставям. Ще се подписва на КАКВОТО ПОИСКА, с оглед на НЕГОВИТЕ опции. Капиш? А не каквото му предложат еди кои си, па ако ще и Ягода. А тия явно са предлагали силно и уверено. То зора кво ли не прави. Имало е молитви във финикийски знаци, това е СИГУРНО, а ти каквото искаш си въобразявай, Стефчо. Едно НАЗДРАВЕ отново, че ме чакат 6 души на масата. И дано започнеш да мислиш разумно, че иначе дълго ще си на сегашната си работа. 

Не знам какво усещаш, но ще ме накараш да ти отговарям все едно не се познаваме. Не може да ми се говорят глупости в лицето, да се тропа по масата, да се слагат пари дето има една дума и да не се знае къде беше проблема по скоростите на Фетел или че Уебър беше спрян да гони Алонсо от състезателния си инженер(и то когато беше на под секунда разлика). И това е само 1 пример. Такива бол. И моето търпение си има граници. Каква е тая истерия по Кими...по Шумахер и Сена няма такива глупости. И тука не говорим за спортните му качества ами за....пари. Ами като с това е останал известен - жалко. Непукист бил, такъв бил...чакайте малко, колко пъти сте пили ракия с него, че да знаете какво подписва и що го подписва...Ебаси майката. Цялата Ф1 с Кими ще се съобразява майна щото бил мъжкаря на мъжкарите...айде по на рядко. Ферари платиха неустойки по договора му само и само да го махнат, а той сега пак подписва с тях. Или както една жена каза - няма наранени чувства, има малки суми. И докато през 2006-та(когато е бил подписан първия договор) той и Алонсо бяха алтернативите - сега далеч не е така. Без да имам идея, а и никой от тука няма слагам две Каменици, че сега няма да се подписва на 45-55 млн долара. Това е финансовата страна на нещата. Ще отговоря и на нетруута дето и той голям всезнайко се пише. Тука ще е кратко. Кими подписа и кара при едни правила, а сега е съвсем друго. Алонсо дойде, когато цирка вече беше пълен. Това, че ти(нетруут) не правиш разлика...мен не ме грее. Аз не съм слънце да огрея на всякъде.

Edited by DON_CHEFO

Стефче, туй дето го написа съдържа едновременно и въпросите и отговорите. Остава да ги усетиш сам.  :laughing:

Относно парите - никъде не съм казвал, че ще подписва за такива или иска такива, тъкмо защото не съм пил ВОДКА с него (това казват, че обича). Просто ти показвах за пореден път що пари смъкна от Ягода, което го вкара високо в класацията на Форбс за най-богати хора. 

И ДА - във Ф1 той е мъжкарят на мъжкарите - затова го обичат хората. 

Само, че мен парите НЕ ме интересуват. Не ги давам аз, не ги искат от мен като членски внос. Имали са - дали са. Кажи ми на прима виста 10 брилятни състезания на Кими...аз се сещам за 1 - Сузука 05-та. Да ти ги изреждам ли такива на моя любим пилот?

РадваХ се. Пенсионира се 2006-та. Глупостта с Мерцедес съм я изтрил от съзнанието си. Съжалявам само, че когато караше за Ферари не можех и да си помисля да ида на Ф1...сега не ми е чак такъв проблем, ама няма кой да ида да гледам. Прекалено много пари за "кеч" не ми се дават. А ся отивам да спя, че утре нова квартира ме чака...надявам се ако всичко мине нормално скоро и нова работа.

едит: Минаха СПА и МОНЦА...двете най-емблематични писти, а ние едно не сме казали нищо съществено ами и за някой си Кими говорим. Тука трябва да светва голямата ламБа...какво мамка му се случва?

Edited by DON_CHEFO

Не може, миличък, да си изтриваш от съзнанието това, което ти е неудобно, а същевременно да се опитваш да набиваш всичко неудобно за другите... То и удобното и неудобното си е там и там ще си остане. С кепенци в червен цвят не изчезва.

Успех с новата квартира и новата работа.  

Ъъъъ, глупостта с Браун-Мерцедес им помогна да са един от тимовете с най-добри питове на грида и да са изключително стиковани във времето от четвъртък до неделя. Това, че имат проблеми с дизайна Шуми нямаше как да го компенсира. Това, че РБР-Мерцедес нямаха небивалия успех, който Шумахер и ЕКИПА му донесоха на Ферари, не означава, че той ги подпомогна много с опита си.

едит: Минаха СПА и МОНЦА...двете най-емблематични писти, а ние едно не сме казали нищо съществено ами и за някой си Кими говорим. Тука трябва да светва голямата ламБа...какво мамка му се случва?

Как какво се случва - няма те тука! Имаме две нови кифли и цял отбор кифльовци. Питай ги тях защо една беседка не е направена цяло лято... Да не мислиш че ми е лесно на мен да пия бира сам и да викам срещу телевизора без компания?  :laughing:  :laughing:  :laughing:

Коста - нЕма такъв станиол за тоя шоколад... 

Привличането на Райконен е грешно решение според Чезаре Фиорио 12.09.2013 | Й. Севов, снимка: Лотус | 1 коментара tmp_524279_472827172735458_272274582_n.j

След като мнозина оцениха привличането на Кими Райконен във Ферари за следващите две години като невероятен ход от страна на Скудерията, то бившият спортен директор на екипа от края на миналия век Чезаре Фиорио е убеден, че това е грешка.

„Не съм фен на новото попълнение“, обяснява 74-годишният италианец пред Газета дело спорт. „Прекланям се пред таланта му, но определено представянето му определено страда от начина му на живот и техническите му познания. Той не живее като спортист, а за да спечелиш титлата във Формула 1 само талант не стига. Не бих го привлякъл в отбора в никакъв случай.“

Това определено са тежки думи от човека довел в Маранело пилоти като Герхард Бергер, Найджъл Менсъл и Ален Прост. Според Фиорио в съвременната Формула 1 е необходимо „да се полагат физически, технически и психологически усилия. Вместо това ние привличаме един тип, който си събира багажа веднага след тренировката и изчезва. Не знам, колко технически грамотен е и каква подкрепа в този аспект би дал на отбора.“

Според Фиорио решението за привличането на Райконен е прекалено консервативно и е трябвало да се търси по-млад талант.

„Бих избрал млад, амбициозен пилот, стремящ се да постигне всичко с този отбор, а не такъв, който е в края на своята кариера.

Не смятам, че Фернандо Алонсо страда от подобен ход. Смятам, че той е щастлив, защото ще добави още слава, ако го победи.“

Въпреки критиките си Фиорио смята екипа на Ферари за следващата година за най-силния във Формула 1. Едва след него е този на Мерцедес, където според него Розберг заслужава сериозна критика.

„Германецът е прекалено непостоянен. Показва невероятни неща от време на време и после просто се скрива в нищото.“

Подобно е мнението му и за Фелипе Маса, който напуска екипа в края на годината.

„Според мен в последните четири години той загуби доста от скоростта си. Единствената му силна черта бе способността да направи силна обиколка в квалификацията, но в състезанията често не можеше да намери ритъм и пропадаше.“

Все пак като цяло привличането на финландеца било по-добрият вариант, отколкото запазването на ненужния пилот номер две.

Няма какво повече да се добави. Изпуснаха Нико, а ако верно Доменикали е отказъл със СМС...нямам думи

Edited by DON_CHEFO

Мдаа, "тежки думи" от някакъв кретен, който мирише на пръст. Като гледам и кого е довеждал - шут в дивия и да си трае в старческия дом... За едно е прав - грешка е, но за Кими, не за Ферари. Дано да се бъркам, но трудно може да стане тая работа... Като гледам и дугите тъпотии, които е изръсил... Нова рецептурна книжка трябва да му се издаде... Стефчо, откъде изравяш такива идиотщини бе, брат? Червеният форОм, нали?

Бая имаш да се биеш по чЕлото тепърва. Всъщност то требе да е зачервено от последните 3 години де, сега и 4-та, че и занапред ще да е... Но няма лошо - глей катинарчето да е читаво и примерно сестрата на тоя трол да е свободна....  :laughing:  :laughing:  :laughing:

http://www1.skysports.com/formula-1/news/22058/8917942/how-kimi-raikkonens-seemingly-unlikely-return-to-ferrari-came-to-fruition

Coming into the Monza weekend many were adamant that the Raikkonen/Ferrari deal had already been done. It had not. The terms had been agreed IF Kimi decided to join.

Явно решението е било изцяло в ръцете на Кими!

Много ясно, че е било. Не той се е молил в случая, а отсреща са го молили. Та Стефчо мое' си сдъвче червения тюрбан ако ще, но такива са нещата... 

Ходи се снимай някъде... след години ще се смееш на себе си и на тоя казал, че Кимстера има недобра физическа форма и начина му на живот му пречи да е шампион... това е за някакви членосмучещи малоумници негледали нивгаж ф1. Мениджърски простотии. Нико Розберг да ми пееш, че е супер пилот на грида ... тая ДУПКА! Казвам с цялото си сърце. ТОЯ ЧОВЕК Е ДУПКА за рекламните кампании на разни немски компанийки. И факта, че на моменти Шумахер бе по-бърз от него след връщането му повторно в Ф1 го доказва. Йебем ти и спортния начин на живот, и скапаното самочувствие... като е толкоз голям що е ся изтривалка за Хамилтън (който ненавиждам заради характера, но още от както го гледам в ГП2 пердаши при всеки удобен случай и наличие на конкурентна кола всичко де що мърда по пистата)?! 

Мнението ми е за поста на Чефо и цитата на оня дърт социалнофашизоиден елемент меринджея.

Edited by host

Ами трудно би могло да се каже, а и никой не е твърдял повече ли е, по-малко ли е. Но не може да се отрече, че е готин тип и статистиката погледна ли какво показва? 

Хулкенберг, сериозно? Хълкъмър Хомулка? 

Я ги кажете тия неща в лицето на Робъртсън. + това не говорим за крепостни селяни. На бас, че Кими знае повече за Лотус и за Ферари за следващия сезон. Ферари няма как да му се молят след като договора с Нико е бил готов.

Дали да не повярвам на човек бил в спорта от колкото на форумни светила? :-D

Ферари нямало как да му се молят - МОЛИЛИ СА СЕ КАТО (%€@№$%@!%№§№$€@€№§). Осребрили са нещата сериозно, ПАК!

А лично аз вече като форумно светило смятам, че греши. Но пък той си знае, доказано е.