Jump to content
BulForum.com

Formula 1 - Обща дискусия

Recommended Posts

Първо поясни каква според теб е разликата между ФЕНОВЕ и "фенове" И с кое съм се самозабравил? Това, че гледаш Ф1 от 90 и някоя не те прави най-знаещия. И да от няколко години се интересувам от Ф1, но също като теб съм изгледал старите сезони. http://f1tv.fx1.nl/ Ето ги тука, ако искаш си припомни шампионския сезон на Менсъл и кажи каква е разликата между колата на Менсъл и конкуренцията му  и тази на Фетел през 2011 и най-близките до него Макларън.(има и една много хубава статия на Тенчев за двете коли) Едва ли имаш нужда от жокер! 2012 Фетел през по-голямата част от сезона не беше с най-добрата кола, но успя да вземе титлата. За 2010 какво ще кажеш? Пирели ги нямаше тогава да се оправдаваш с тях.

Славата на Фетел не е пропорционална на успехите му, защото не кара за Ферари или Макларън. И все пак е трикратен СШ, най-веротно ще стане четирикратен тая година.И тепърва ще трупа още успехи Това ще се помни винаги! И е по-успешен и доказал се пилот от Менсъл или Жак Вилньов(за последния не очаквах, че ще го приравниш с Фетел)

Пий си бирата, бичи айляк  и не се нерви толкова. Всеки има право на мнение!

А чувал ли си за СМЯНА НА ДВИГАТЕЛ и отсъствие на наказание(Фелипе Маса)?

Дифузьори, карти-марти, крила-мрила - те такива ми ти работи.... 

Аз съм чувАл, и точно там беше ключа АЛО да дръпне позиция напред...не е като да не са го правили.....и много други отбори.

Edited by vinyl_master

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Чудесен екшън на Монца, с изключение на глупостите между Кими и Перез - тоя са си ходи ДАЛЕЧЕ. 

Който и да е "разбирач" каквото и да казва, след днешния старт, Алонсо заслужава паметник на Монца. Невероятен, отново изцеди невъзможното от бараката... ПАК ще кажа - по цял ден да ги псува - малко им е. Нек'си случайно бе по-брЪз от Градинаря :) Както и да е - заслужено второ място, заслужаваше и първо.

Ред Бул леко проспаха старта, Себастиан с много тежко влизане се справи и добре, че не спука гума... Иначе доминацията е тотална, това е ясно. Особено според някои тъпанарски теории. Ред Бул държат Ф1, накратко.

Жалко е, но Циганина не спря по мантинелите... 

Резил с тая "прескочи кобила" на Ди Реста с термокамерата - уважиха го поне с нЕколко секунди преди сблъсъка кадри...

Чудя се само дали някой ме е слушал как сам викам на беседката.... Тотални кифльочи сте, ей!

Лаф на седмицата - "паралелно изпълнение на няколко действия или муЛТАЙтаскинг"... Ако се чудие кой е чукута - Манчев е, пак, отново, винаги. 

За състезанието: това ако за Вас е състезание на МОНЦА, аз ще съм първия българин стъпил на МАРС. Най-истинската писта е толкова обезличена, че няма накъде. Бърни да реже вените и да се приклучва....

Добре дошъл на Марс тогава...

Ти не думай ся, не било ясно дали след смяната на ЕДНАКВИТЕ гуми РБ нямат конкуренция... За сефте чувам смяна на ЗЪБНИ КОЛЕЛА в кутиийте, плюс тия 1000 км за гуми, който не се знаят въобще кви са...УЖАСт...

ЕДНАКВИ са гумите, колкото и да се гърчите на куката като прясно боцнати земни червеи, ЕДНАКВИ са.

Аз съм чувАл, и точно там беше ключа АЛО да дръпне позиция напред...не е като да не са го правили.....и много други отбори.

Ами някои го могат - други не, Те такива ми ти работи. Ай сиктир с тия резили, ставате за смях вече и то сериозно. 

wiYKmFZ.jpg

На Маса скоростната кутия също е била отворена. Или е по-удобно да го подминеш? Скоростна кутия + двигател - 15 места назад и все пак Маса си стартира от 4 позиция ПРЕД Алонсо!!! 

Не се ви виновни Ред Бул и Фетел, а некадърността на Доменикали и екипа. Дано Алисън пооправи малко нещата. 

Edited by XMD

Ми поне да го беше прочел ли тва дето го пускаш...относно "новия" двг...

Пак казах, сефте гледам смяна на колеца... кой знае дали не са менкали предавателни числа от квал. темпо за съст. такова...но от тук на сетне може да не видим смяна на кутии евър, щото и колелцата вършат работа...

Edited by vinyl_master

Прочел съм го, "The engine of car number 4 has been replaced...." Точно, ясно и кратко. Нелогично е да има мрънкане за скоростните кутии на Фетел и Уебър, след като същото е направено + двг за  Маса. Или всички с наказание или нищо. В случая повечето от ФЕНОВЕТЕ на Ферари изразяват недоволство, без да се сетят да погледнат към собствения си отбор. 

Що спря да четеш до половината...? Разбери, че ако бяха наказали всички от тия тримата горе, кой щеше да е печелившия, то само един да бяха наказали, другите подир него...като офси.

Ми поне да го беше прочел ли тва дето го пускаш...относно "новия" двг...

Пак казах, сефте гледам смяна на колеца... кой знае дали не са менкали предавателни числа от квал. темпо за съст. такова...но от тук на сетне може да не видим смяна на кутии евър, щото и колелцата вършат работа...

Руми, все си знаех, че ще има шаранчета да ревнат, ама баш тили, брат? Излагаш се... 

Що спря да четеш до половината...? Разбери, че ако бяха наказали всички от тия тримата горе, кой щеше да е печелившия, то само един да бяха наказали, другите подир него...като офси.

Явно за едно и също нещо говорим, но не можем да се разберем :grin: 

Или всички с наказание или нищо

В крайна сметка излиза, че действията на Ферари и Ред Бул са според правилата. От там и казах, че е неоснователно да има претенции само към Ред Бул. 

А миналата година що наказания имаше за скоростни кутии, не е истина. Може пък да са променили нещо в регламента, което да позволява подобни действия. 2012 Маса само за счупване на печата без интервенция по скоростната кутия получи наказание 5 места. 

При евентуално наложени наказания днес , Алонсо щеше да стартира зад Хулкенберг и да излезне начело след първия завой. 

Наказание си има и днес за СМЯНА на скоростна кутия. И това е притеснително за Ред Бул, относно следващите състезания, ако пак се издъни. 

Някак си чаках Стефчо да писне, че да му сипем с мАтора на Градинаря, а то Руми клъвна на кука без стръв.... :laughing:  

Не ми се рови да търся, но трябва да има някаква промяна в регламента или поне вратичка от 2012. 3 скоростни кутии се отварят и им се подменят зъбчатките. 2012 ако това беше възможно, на Шумахер и Уебър и компания, в една камара състезания щяха да им отворят скоростните кутии и да ги ремонтират. Едва ли отборите не биха се сетили.

П.С. Прочетох някъде, че Фетел и Уебър ще трябва да карат със същите скоростни кутии в следващото състезание. За Маса, незнам, но предполагам че и за него ще важи същото. 

Edited by XMD

? Какъв е точно коментара? Щото май само ти пак си мислиш няк'ви работи...

Ако си гледал...ще знаеш. Веднага беше анонсиран и не само от мен. Но да си гледал е само необходимото условие, не и достатъчно ;)

Първо поясни каква според теб е разликата между ФЕНОВЕ и "фенове" И с кое съм се самозабравил? Това, че гледаш Ф1 от 90 и някоя не те прави най-знаещия. И да от няколко години се интересувам от Ф1, но също като теб съм изгледал старите сезони. http://f1tv.fx1.nl/ Ето ги тука, ако искаш си припомни шампионския сезон на Менсъл и кажи каква е разликата между колата на Менсъл и конкуренцията му  и тази на Фетел през 2011 и най-близките до него Макларън.(има и една много хубава статия на Тенчев за двете коли) Едва ли имаш нужда от жокер! 2012 Фетел през по-голямата част от сезона не беше с най-добрата кола, но успя да вземе титлата. За 2010 какво ще кажеш? Пирели ги нямаше тогава да се оправдаваш с тях.

Славата на Фетел не е пропорционална на успехите му, защото не кара за Ферари или Макларън. И все пак е трикратен СШ, най-веротно ще стане четирикратен тая година.И тепърва ще трупа още успехи Това ще се помни винаги! И е по-успешен и доказал се пилот от Менсъл или Жак Вилньов(за последния не очаквах, че ще го приравниш с Фетел)

Пий си бирата, бичи айляк  и не се нерви толкова. Всеки има право на мнение!

А чувал ли си за СМЯНА НА ДВИГАТЕЛ и отсъствие на наказание(Фелипе Маса)?

Ами Менсъл ...след като стана шампион взе та отиде да бие и американците. Освен това е карал болиди с доста по-ниски нива на сцепление, други правила и битки дето все още се споменават и купища други неща, които не ми пишат....БЕЗ КЕРС и ДРС. А Вилньов ако е Жак...нека да замълчим, че такива клоуни рядко се появяват във Ф1

Ако правилно съм запомнил искаха да вкарат Алонсо малко по-рано в бокса, но той реши да остане. Е, това се оказа грешка...както и всеки завой минат с тези гуми след като прекия ти съперник е сложил нови

Вилньов и Менсъл имат по една титла, къде изобщо тръгна да ги слагаш в едно изречение с Фетел.

Ето моите думи, които много те издразниха.

Бегий от тука и не се излагай...да не използвам други думи.

Това е твоя отговор.

Жил Вилньов няма титла, как реши тогава, че говоря за него, незнам.

Менсъл като е станал шампион с 2 секунди по-бърза кола да е останал следващия сезон и да беше станал ДВУКРАТЕН световен шампион. Битки бил водил, голям бил. Големите не печелят една титла с извънземен болид и не бягат след това. Примери мога да ти дам много ама и ти сам си ги знаеш кои са. Фетел си извоюва титлата 2010(странно как всички му се радваха тогава), успя да доминира през 2011 при доста по-изравнени условия, спрямо доминацията на Менсъл, 2012 отново се пребори за титлата с по-посредствена кола(единствено в Япония, Корея и Индия) имаше най-добрия болид, верно намаза яко от отпаданията на Хамилтън, но същото се отнася и за Алонсо, 2013 отново успява да наложи доминация. И не, не е само той причината, целия отбор е силен, но постоянството, което Фетел показва е завидно. Няма нищо общо с Жак, Хил, Бътън, които хванаха вълната на момента и пак едва успяха да вземат титлата. По-ярък пример от Хил срещу Шумахер не мога да ти дам. 

Само, че аз се издразник заради г-н Менсъл. Много хубав пример ти беше даден с г-н Вилньов - баща ;). Като цяло сегашните пилоти от-до без изключение са едни малки примадонички, и общо между състезанията е само....думата Формула 1. А пък за отказването, ами виж на какви години е бил Менсъл. Не може пилот дето вика, че всеки път е трябвало да се оставя място да бъде поставян в едно изречение с минали величия - тука си прав ;).

едит: между другото не се разбираме защото ти също игнорираш казаното на Уебър в 29-тия тур ;). А това беше най-същественото нещо в цялото състезание, потвърждаващо думите, че Ф1 е цирк. Веднага беше отбелязано и от човека дал ти примера за Жил ;).

Не знам дали трябва да слагам кавички вече като ползвам думата състезание.

Edited by DON_CHEFO

Цирк, чеде, който ако беше в двора на Ферари, щеше да аплодираш и да скачаш! Не е като да не сме го правили рамо до рамо, миличък.....

Няма как да не се зарадвам на победа на Ферари(пък била тя и Инди 05-та, аз фен ли съм или кво :D), но цирка и тогава ще си бъде цирк. Не може Уебър да е на 0.8 секунди от Алонсо и състезателния му инженер да му крещи в радиото, че с този комплект гуми трябва да кара до края и да се откаже да го гони. Но щом тия неща ви харесват и не ви правят впечатление, както и постоянните глупости и спорни моменти - ок. Аз нищо не мога, а и не искам да направя. Величайте си ги тия неща, наричайте ги уникални, вадете от 10 кладенеца вода...живи и здрави.

edit: Уж другата седмица лукавия трябва да каже кои ще са пилотите. Да ги казва и да се свършва с това прасе....само, че добре да помисли, че лани едната титла я загуби заради точките на втория пилот.

Sebastian+Vettel+F1+Grand+Prix+South+Kor

Ето какво е мнението на дядката за феновете. "Вие го духайте, пък аз ще си правя каквото искам"

Edited by DON_CHEFO

Не може Уебър да е на 0.8 секунди от Алонсо и състезателния му инженер да му крещи в радиото, че с този комплект гуми трябва да кара до края и да се откаже да го гони. Но щом тия неща ви харесват и не ви правят впечатление, както и постоянните глупости и спорни моменти - ок. Аз нищо не мога, а и не искам да направя. Величайте си ги тия неща, наричайте ги уникални, вадете от 10 кладенеца вода...живи и здрави.

На Саръка му казаха, че скоростната кутия му е в гъза, па си спал по фераристки, миличък. Така и така, боли ме шнура за него, той е боклук. Който си отива... НЕ вкарвай бира там, дето се пие ракия...

Аз, че НЕ бях спал, след 11 часа работа - така беше. Ама прегледай си пак състезанието...да не стане като цвета на гумите ;). Или по-добре дай ми едни 100 евро и не се хващай на бас :D.

Това със скоростите също му го казаха да включва по-рано от втора на трета.

Edited by DON_CHEFO

Нямаше начин да догони Лимонсио. Тука вече мога да ти сипна поне 5 малки 'кийки. НЕ гумите му бяха проблема на Саръка, но можеше и да не завърши ако се бе напъвал. Изпий си скапаната Корона и на колене кажи - Алонсо! Не се срамувай, не е страшно. 

Пий Стела и гледай записа - и двата болида дадоха фира с новите зъбци... 

В тоя ред на мисли, Сбастиан порасна днес малко, но сигурно. Почвам да си мисля, дали Злият Смит не беше прав....

Пий Стела и гледай записа - и двата болида дадоха фира с новите зъбци... 

В тоя ред на мисли, Сбастиан порасна днес малко, но сигурно. Почвам да си мисля, дали Злият Смит не беше прав....

Уебър от втора на трета, а Себастиан от 5-та на 6-та. Само, че на теб ПАК ти се губят моменти. Случая, за който говоря е точно този, който питах и Иван дали е чул в 29-тата обиколка какво съобщиха на Уебър - след излизанията от бокса. Но пък нека черно да бъде бяло, що да не :D