Jump to content
BulForum.com

Formula 1 - Обща дискусия

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Я кажи ти научи тази нечувана досега тъпотия.  :laughing:  :laughing:  :laughing:

Лимонсио пак с вълшебната пръчка... Ако не е тоя човек и Сантандер, Ферари щяха трудно да минават Q2, Естествено, р'ийш ли, щот сичко е настроено за Ред Бул.

Стефчо бре, не карах ли всички днес с еднакви гуми на Пирели и няма ли и утре да повторят? 

Installation lap

A lap done on arrival at a circuit, testing functions such as throttle, brakes and steering before heading back to the pits without crossing the finish line.

http://www.formula1.com/inside_f1/glossary.html

Moже да послушаш и чужди коментатори, но това не се случва в неделя....иска се време и гледане. Време имаш, но от към гледане и разбиране на спорта ти пиша 3 на релси щото си ми приятел. :D

Нещо като с цветовете на гумите...знaем, че ги има...ама кви са и що са е друг въпрос :D

edit: Много съм лош нали :D

edit2: Много добре знаеш, че нямам време да гледам квала, след Австралия - не съм гледал нито един квал. Гледам само някви цифри и изказвания на Алонсо.

Edited by DON_CHEFO

В интерес на истината много от терминологията за която говорите споменавана от коментарите си я има в офицланата терминология на F1. И доста често се дразня на последък на вашите избухвания към тях. А ако не всички, то повечето нямат еквивалент за побългаряване. Та, определно ако не сте знаели за инсталационна обиколка...по-добре сменете спорта....

Edited by vinyl_master

В интерес на истината, много от тия терминологии за които говорите към коментарите си ги има в офицланата терминология на F1. И доста често се дразня на последък на вашите избухвания към тях. А аконе всички то повечето нямат еквивалент на побългаряване. Та определно ако не сте знаели за инсталационна обиколка...по-добре сменете спорта....

:D :D :D :D

Аз малко съм дал и официалния сайт на Ф1. Ей така - щото съм лошав, гаден, долен ферарист и...майна :D :D :D.

В интерес на истината в момента ако аз плащах - бих наел инж. Иван Тенчев и Момчил Манчев за коментатор, а Жорката бих го сложил около тях заради мохабетите, които пуска. И както обичам да казвам...опитайте вие да коментирате в реално време да видите колко е лесно :).

edit: http://www.youtube.com/watch?v=adZD6xAFM0U

Малко спомени

Edited by DON_CHEFO

Стефчо, Коста рипна, щото досега не беха се сетили наште коментатори за инсталационни обиколки. ХАХАХХА

Прочели са го нейде тия дни и го плямпат постоянно. И не им е пръв път нова дума да чуят и да блеят, защото са ТОТАЛНИ ЧУКУНДУРИ!!!!

Сега, боли ме фара колко ми пишеш ти, та затова нЕма'ти кажа колко ти пиша аз :laughing:

Не мож ма убеди, че ИНСТАЛАЦИОННА не звучи адски нелепо на БГ. Тва че термина при директна транслитерация е така, не означава, че господата ИНЖ. трябва да го плющят по тоя начин, СПОРЕД МЕН. 

Тия жалки истории с гумите все по-добре се получават. Дрифта на Райконен на последния завой е показателен, както и пола на момчето от малциството. Пълна трагедия. Утре няма да гледам старта, след тая квалификация нямам намерение.

Аз никого в нищо не убеждавам. А инсталционна обиколка съм го чувал мнооооого отдавна ;). Еле па след като някой тука писа, че сегашната Ф1 била много по-интересна от преди. След такава велика глупост по-скоро бих се наел да сглобя ракетен двигател със завързана ръка и очи, от колкото да пиша нещо по темата ;)

Аз ще сваля състезанието...кога ще го гледам е съвсем друг вид топла бира

Edited by DON_CHEFO

Абе не че ми пука, или има значение, но Стефчо - га го чу туй за инсталационната обиколка? Ей тъй статистически да знаем колко са се насрали коментаторите. ....

Винаги говорят за инсталационни обиколки, друг е момента колко често се гледат тренировките. Също така и квала се споменават не малко пъти

В състезанието няма как да чуеш за инсталационни обиколки

Edited by vinyl_master

Руми, пак ще кажа - през шнура ми е, но е факт - до днес бляха, после се насраха. Да почвам ли с блистъринга, грейнинга, ДЕЛАМИНИРАНЕТО и прочее??? Принципно нищо грешно, но кретените са си кретени. 

Добре, напиши ми алтернативите на тия термини който изброи, аз ще се заема да ги ползват вместо тия :)

Не е като да нямаме подобни думи или пък начин да се дефинира на български, но се иска акъл, дето ни Манчев, ни другият имат. А това, което е дразнещо и смешно, е отвратителният им навик да се правят на велики и като прочетат нещо в чуждите медии (забележи - прочетат - не съчинят сами), се насират да го повтарят в следващите 2-3 състезания. Затова изброих тия думи по-горе, защото точно това се случи с тях. На бас, че двамата глупаци не знаят, че грейн е зърно и че блистър е мехур, примерно.... Иначе нямам против термините - те са там, за да се употребяват, но начинът на употреба от малоумници и повтарянето като папагали е дразнещ.  

Да видим днес Алонсо какви чудеса ще прави да спасява Ферари.... 

Добре, напиши ми алтернативите на тия термини който изброи, аз ще се заема да ги ползват вместо тия :)

За съжаление, няма една дума с която да се обхване смисъла на "инсталационна" обиколка, но в руският език има такава дума и тя е "наладка". Навремето, тя се ползваше масово в българският език. Може би сега трябва да се ползва дума като "уточняваща", "настройваща", "конфигурационна" или "наладъчна" обиколка/и. Смисълът на "Инсталация" е съвсем друг в българският език.

За другите два термина: блистеринг и грейнинг няма директен превод с една дума, но следва, когато се използват да се поясняват, все пак не всички знаят английски език.

Като оставим настрана тези дреболии, то липсата на следене на това какво се случва на пистата и да се говорят, повтарят, потретят и т.н. глупости..., е доста изнервящо. Постоянно се случва да се изговорят поне 100 думи и в тях да не се намери никакъв смисъл. Наистина трябва да си абсолютен малоумник да го правиш. Състезанието още не е почнало, те наредиха финала, че и световният шампион определиха...

Edited by future

Не е като да нямаме подобни думи или пък начин да се дефинира на български, но се иска акъл, дето ни Манчев, ни другият имат. А това, което е дразнещо и смешно, е отвратителният им навик да се правят на велики и като прочетат нещо в чуждите медии (забележи - прочетат - не съчинят сами), се насират да го повтарят в следващите 2-3 състезания. Затова изброих тия думи по-горе, защото точно това се случи с тях. На бас, че двамата глупаци не знаят, че грейн е зърно и че блистър е мехур, примерно.... Иначе нямам против термините - те са там, за да се употребяват, но начинът на употреба от малоумници и повтарянето като папагали е дразнещ.  

Много добър пост.

И колкото и да е трудно да измислят подходящи преводи на сложните термини, то за думи като КОНТРАКТ и ДЕТЕКЦИЯ нямат оправдание... просто са си патологични тъпанари.

Абе не че ми пука, или има значение, но Стефчо - га го чу туй за инсталационната обиколка? Ей тъй статистически да знаем колко са се насрали коментаторите. ....

Нямам никаква идея, но е било когато съм знаел две, три думи на английски. На всички тестове, петъци и тн съм го чувал. Както 2+2 е 4 така и тая обиколка се нарича инсталационна. А грейнинга и блистъринга са точно това, което казваш и не един път са го обяснявали бг коментаторите ;-)

Винаги говорят за инсталационни обиколки, друг е момента колко често се гледат тренировките. Също така и квала се споменават не малко пъти

В състезанието няма как да чуеш за инсталационни обиколки

Кратко, точно и ясно. Другото е смукане от пръстите

Ако чувахте какво се говори по някой път нямаше да ги приказвате такива. Манчев ползва и конфигурационна обиколка също. Определно когато споменава за блистеринг и другите неща, почти винаги отваря скоба и казва за какво иде реч. Така беше с грейнинга и деламинацията.

ПП Щом толкова ви дразни коментара, гасите звука и всички сте доволони.

Edited by vinyl_master

ПП Щом толкова ви дразни коментара, гасите звука и всички сте доволони.

Аз, ако изгася звука, какво да гледам? Немите филми на Чарлз Чаплин ли?

Има и F1 SKY UK. И картината е перфектна и безумните коментари липсват.

Приятно гледане на всички :)

За мен, проблемът на Манчев, не е в понякога неадекватните коментари, бъркане на пилоти и стратегии, прекомерна употреба на термини, не е лесно да се коментира в ефир, а силната му пристрастност към Алонсо и Хамилтън, това вече е недопустимо. Иначе спор няма мъчи се да се подобрява човека, а явно и чете някои форуми след като спря да брои 5,4,3,2,1  

П.С. Верно говори и прекалено много, не можеш да се насладиш на звука от двигателите.

Edited by XMD

Батеееее

"за съжаление нямаме HD монитори"

ПРИБЕРИ СИ ГИ ГОСПОДЕ И ДВАМАТА.

Как ми дойде идеята да ги гледам и слушам нз. Да пуснат СМС номер "купи на филм+ hd монитори".

Edited by host

Еми Раконен попиля 3кратния в последните турове, колкото и да реве по радиото газирания. Видя се кой какво прави с 13 обиколки по-стари гуми.

Честито на момчето от малциството. Само екипа на филм+ е вярвал на изказванията му преди старата, че няма шансове.

Чакам оплаквания от гумите от РедБул и Ферари.

Еми Раконен попиля 3кратния в последните турове, колкото и да реве по радиото газирания. Видя се кой какво прави с 13 обиколки по-стари гуми.

Хубаво е, че гледаш, ама трябва и да следиш... Уебър и Фетел имаха прблеми с КЕРС в последните обиколки.

Никой няма да се оплаче от гумите, в това състезание всеки натискаше яко. Хамилтън трябва да благодари на Бътън, такава тапа се оказа за преследвачите му. Фетел и Алонсо много посредствени днес, за Фетел разбираемо, води в класирането и си взе нужните точки. Но грандето Алонсо се представи много слабо за неговите качества. Кими и Уебър направиха най-добро впечатление.

В последните 2 обиколки ако помня правилно? Това не променя факта че е жалка история това с реването по радиото.

Грожан ... Това човек... НЕ е за ф1. Може би ГП2 или надолу.

Кара само на емоция на моменти, как може толкова пъти такива грешки да има при него.

Аз, ако изгася звука, какво да гледам? Немите филми на Чарлз Чаплин ли?

Има и F1 SKY UK. И картината е перфектна и безумните коментари липсват.

Приятно гледане на всички :)

FACEPALM!!!

По скай спорт няма да чуеш за грейнинг, блистеринг и деламинация, ами ще чуеш за graining, blistering и delamination.

Аз се чудя как газирания не зарева зад бутона толкова време....той му осра състезанието....ама то не може само на късмет.

Edited by vinyl_master