Jump to content
BulForum.com

Formula 1 - Обща дискусия

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

АХАХАХАХАХАХАХ, това нов термин ли е? Сега ще го слушаме поне 2-3 състезания... Не ти трябва да се занимаваш с тях. Погледай някой път повторението по БНТ2 и ще ти се сторят като славеи тия имбецили (Момчил разбира се е ТОП идиотЪТ)... Ония чупят рекорди просто! Няма тъпомер с такава скала като за тях...

Явно отпада неделната скара, ни чистачи, ни психари, ни Жоро обаждат.... След 15-ти тогаз. 

Звука на новия двигател за 2014 на рено. Честити ни прахосмукачки!!!

И веднага едни други звуци, които освен, че ми настръхва козината, по някой път всяват страх в мен като ги слушам :)

Двигателя на FXX звучи много по-респектиращо от новите мотори. Чудя се с колко по-бавни ще станат болидите и дали GP2, ще ги изпреварят като скорост за обиколка. Нямам никаква идея дали там ще има нови двигатели. Потвърдено ли е вече, че Уебър ще ходи в Льо Ман? Нямах нет тия дни и ептен съм го закършил....Сили сийзъна май, май почва :)

За тия двигатели направиха като в МотоГП. Върнаха 1000 кубика обем ама....запазиха големината на резервоара една и съща и пиковата мощност не е кой знае колко по-различна.

Edited by DON_CHEFO

Да, мисля, че след края на сезона се маха от ред бул. Говори се, че сладоледения ще ходи там, ама да видим.

Честно бегачките по улиците със същата кубатура имат една идея по зверски звук...ама да видим.

Като слушам звука от клипчето си мисля, така и така са тръгнали да режат от тук и от там, направо да сключат договор с Форд да им доставя еднотипни еднолитрови екобуст и да се приключва цялата сага...даже направо може да сменят името от F1 на F-eco и всички зелени организации ще са много щастливи... :thumbsdown:

Двигателя на FXX звучи много по-респектиращо от новите мотори. Чудя се с колко по-бавни ще станат болидите и дали GP2, ще ги изпреварят като скорост за обиколка. Нямам никаква идея дали там ще има нови двигатели. Потвърдено ли е вече, че Уебър ще ходи в Льо Ман? Нямах нет тия дни и ептен съм го закършил....Сили сийзъна май, май почва :)

За тия двигатели направиха като в МотоГП. Върнаха 1000 кубика обем ама....запазиха големината на резервоара една и съща и пиковата мощност не е кой знае колко по-различна.

Няма да ги изпреварват защото електродвигателят става 100 и няколко коня и ще може да се използва 33 секунди на обиколка. Резервоарът пък ще бъде смален до 100 литра. И да, Вебер сам потвърди че се маха и го е решил категорично още отдавна.

Няма да ги изпреварват защото електродвигателят става 100 и няколко коня и ще може да се използва 33 секунди на обиколка. Резервоарът пък ще бъде смален до 100 литра. И да, Вебер сам потвърди че се маха и го е решил категорично още отдавна.

Уно моменто...не били компоти, а компютри. Просто се подигравах на Ф1...какво беше, а в какво се превърна и как копае към дъното.

In order to promote fuel efficiency, fuel will be flow restricted to 100 kg/h above 10,500rpm; below 10,500rpm a formula for the maximum flow must be applied based on the rpm in use.

ЕРС ще е 160 коня.

The rules dictate the use of a ninety-degree engine bank, with fixed crankshaft axis and mounting points for the chassis, while the engines will be limited to 15,000rpm. Individual engine units under the 2014 specifications must last for at least 4,000 km (2,500 mi) before being replaced, in comparison to the pre-2014 engines, which were required to last for just 2,000 km (1,200 mi).

Само забравих това спринтова надпревара ли беше или Льо Ман. Ключова дума тука е engine units...демек двигател+турбо+ерс.

Edited by DON_CHEFO

Изтъпя формулата....да не казвам същото за феновете....но Бърни постигна своето, набра армия от глорихънтъри. А бачо ви ще погледа малко МотоГП, преди да са го омазали и него тотално.

Абе, бачо, ако Ферари бяха все първи, а не с един сам, измъчващ се да прави чудеса пилот, дали пак щеше така да приказваш? Че нещо ме съмнява....  :laughing:

Е те такова чудо не е било никога! Уникално състезание предвид всичкия екшън, който се заформи... Жалко само, че така страхотната първа половина на гонката не приключи, както се оформяше. Страхотни гърмежи на гуми и за Мангала, и за Градинаря, но ... съдбата реши друго днес. Скапаната скоростна кутия лиши Фетел не само от победа, но може би и от титла (аз се страхувах и той да не гръмне гума). Това като гартнитура на поредното чудо, което сътвори Алонсо в комбинация с тонове късмет.

За мой ужас и Циганина се върна в челото...

Тъпанарите от Лотус проспаха момента и лишиха Кими от подиум. Отгоре на това си го признаха и в ефир. Чукундури...

Честито на Нико - отлична победа.

Сега ще гледаме много интересно гърчене на муруците от Пирели. Казано е отдавна, че италианците само паста трябва да правят... :laughing: :laughing: :laughing:

ЕДИТ: Най-отвратителното нещо беше, че гледах тоя небивал, исторически екшън сам...

За мен състезанието свърши, когато Хамилтън гръмна гума. Това състезание беше двойна победа за Мерцедес, но това не са гуми, а презервативи от най-долно качество с името "Млад татко". Не успях да проследя състезанието много добре, понеже имах и друга работа, но беше голям екшън. Жалко че не успяхме да се съберем, ама нямаше как

"Исторически екшън"...Видене, ти поне и на живо си гледал състезания...как можа да използваш тия думи за бозата, в която се е превърнал тоя спорт. И аз вече започвам да ограничавам присъствието си в тази тема...няма смисъл. А XMD, майна...и ние сме гледали миналия сезон(това е по повод мненията в другия форум и късмета). Умно момче си, ще събереш 2+2. Аз нямам желанието да го направя ;). Сполай ви.

Edited by DON_CHEFO

Още като малък е знаел, че ще стане номер едно. Виж и хубавата емблема на Ред Бул заемаща централно място.

Отново нищо съществено в тази тема

ФИА забрани изрично отборите от Формула 1 да разменят дясна и лява задни гуми и наложи изисквания за наляганията в гумите и ъгъла на сходимост. Предприетите от федерацията мерки бяха оповестени тази сутрин и разпратени до екипите, след като късно снощи пилотите от GPDA (Grand Prix Drivers Association) разпространиха изявление, в което заплашват да бойкотират Гран при на Германия при повторение на проблемите с гумите.

Да им дадат еднакви коли, моделирани само на солида, корморанки и по един 1000 кубика екобууст от форд и да се приключва с тая простотия. Жалко, че Ф1 се измести в дестинации като Узбекистан и Иран, но там където все още има фенове, а не "фенове"...дано спрат да си купуват билети.

Извращенията са пълни. Мисля, че това ми 5 сезон който не мога да се насиля да гледам.

Толкова е грозна схемата на гнома, толкова е жалка.

Ще си гледам DTM и льоман сериите и тва е. И спокойно WRC е същата паплач.

Аз също съм се отдръпнал от F1 от доста време, а бях върл фен. Само някой да ми обясни нещо простичко - едно време започнаха с различните ограничения и нововъведения с единствената цел да обезопасят формулата, след като за кратък период се утрепаха няколко човека. Хубаво...но сега от доста време формулата е обезопасена, а продължават и продължават да се въвеждат ограничения - "в аеродинамиката нямате право да правите това и това....сега ще ви даден един хубав доставчик на гуми за всички....от другата година ще ви сложим едни хубави двигателчета...". Та наистина питам съвсем сериозно, защото не следя какво става в този бранш - защо са необходими всички тези ограничения при един елитен спорт, в 'еко' ли искат да го превърнат най-накрая, финансови интереси ли играят някакви....обяснете ми моля! :wtf:

Защо? 

Айде молим! Щото не може Адриан Сутил да е СШ. Капиш?

Не може некав сульо да излиза и да разваля схемата ся Мерцедес да става супер сила. Както не можеше и схемата на РедБул да се бара. Всичко почна след БЕЗОГЛЕДНИЯ АНТИФЕРАРИЗЪМ прокламиран като "връщане на публиката към спорта, със неспортни методи". Да се УНИЩОЖИ всичко постигнато от един отбор през последните 15на години за да може да "интересно".

Така ни казваха. А истината беше, че неистовата омраза на британските отбори и МакЛарън в частност вече беше минала всякакви граници. Като прибавим и факта, че френският автомобилизъм на писта е мъртав от години (Пежо(т) е Льо Ман нИ ма грее) вече беше ясно от къде идва балтията.

Това политиканстване и слугинаж във Ф1 няма спирка.

Абе аз знам какво ни казваха...и дори им вярвах до едно време, но след като установих, че някои от нововъведенията се въвеждат съвсем самоцелно и след тях изобщо не ми става по-интересно, вече спрях да им вярвам....а и дори започнах да пропускам някои от стартовете.

Off/ По този повод те поздравявам с една обиколка на "дългата писта" - знам, че си любител на добрия звук, а и first person view-то си заслужава....особено на 6.20. :f1:

http://www.youtube.com/watch?v=mufI4gMN91I

Извращенията са пълни. Мисля, че това ми 5 сезон който не мога да се насиля да гледам.

Толкова е грозна схемата на гнома, толкова е жалка.

Ще си гледам DTM и льоман сериите и тва е. И спокойно WRC е същата паплач.

WRC-то преебаха, замаскираха, но пак преебаха и МотоГП, а от догодина свалят обема на резервоара с още 1 литър ако правилно разбрах, от което следва...по-малка мощност щото те нямат зареждане в бокса.

Аз също съм се отдръпнал от F1 от доста време, а бях върл фен. Само някой да ми обясни нещо простичко - едно време започнаха с различните ограничения и нововъведения с единствената цел да обезопасят формулата, след като за кратък период се утрепаха няколко човека. Хубаво...но сега от доста време формулата е обезопасена, а продължават и продължават да се въвеждат ограничения - "в аеродинамиката нямате право да правите това и това....сега ще ви даден един хубав доставчик на гуми за всички....от другата година ще ви сложим едни хубави двигателчета...". Та наистина питам съвсем сериозно, защото не следя какво става в този бранш - защо са необходими всички тези ограничения при един елитен спорт, в 'еко' ли искат да го превърнат най-накрая, финансови интереси ли играят някакви....обяснете ми моля! :wtf:

Едни хора или може би човек става(т) много богат(и). А Мерцедес уж щяха да напускат спорта ако Бърни е замесен с Грибовски...спряхме отдавна да ядем доматите с колците. Още когато трябваше да наложат бан на Мкл...те не се осмелиха и раздаваха само жълти картони. После всеки почна да си прави квото иска. Включително и 1000 км тестове с титулярни пилоти и получава потупване по рамото. Късно ми дойде и на мен акъла на тая тема, макар все още чат-пат да се дразня. Интереса ми е спаднал мнооого.

Прочети правилата за новите двигатели и ще ти се дореве.

Защо? 

Айде молим! Щото не може Адриан Сутил да е СШ. Капиш?

Не може некав сульо да излиза и да разваля схемата ся Мерцедес да става супер сила. Както не можеше и схемата на РедБул да се бара. Всичко почна след БЕЗОГЛЕДНИЯ АНТИФЕРАРИЗЪМ прокламиран като "връщане на публиката към спорта, със неспортни методи". Да се УНИЩОЖИ всичко постигнато от един отбор през последните 15на години за да може да "интересно".

Така ни казваха. А истината беше, че неистовата омраза на британските отбори и МакЛарън в частност вече беше минала всякакви граници. Като прибавим и факта, че френският автомобилизъм на писта е мъртав от години (Пежо(т) е Льо Ман нИ ма грее) вече беше ясно от къде идва балтията.

Това политиканстване и слугинаж във Ф1 няма спирка.

Подобна песен я пея от време оно...само, че мен ме наричат сектант. Аз, че съм такъв - такъв. Това за мен е комплимент, но когато съм прав(а аз рядко греша тука)...съм прав да го еWа :D