XMD Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 http://clubs1.bg/news/red-bul-podadoha-ofitsialen-protest-sreshtu-mertsedes-27223-878-563-35 Мерцедес са виновни по доста параграфи, да видим дали ще получат някакво наказание! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 26, 2013 Author Share Posted May 26, 2013 Мерцедес ще получат наказание колкото и РедБул или Ферари. Сега дали са виновни е друг въпрос. Ясно е че колата им е бърза и имат проблем с гумите. Ако се запази тази тенденция РедБул, Ферари и Лотус сериозно ще реват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Не може Ферари да реват толкова време за връщане на тестовете, да им се отказва и в същото време Мерцедес да си правят тестове в средата на сезона безнаказано. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 (edited) Сега чета, че ФИА не знаели за теста на Мерцедес. Абе п**ка майна, това да не съм аз, да си въртя обиколки на рФактора? Или се опитват по най-левашкия начин да ни ебават, или те самите са адски тъпи...второто не мога да го повярвам в бизнес за милЯрди. После идва ред на Мерцедес и на Браун...докато беше във Ферари просто нямаше слаб ход, нямаше лошо решение...а сега да вземат да тестват със спецификацията на болида от 2012, след като дори Пирели тестват с Р30 ли беше...болид на 2 години. То бива, то може ама чак път толкова циркове не може майна. Идва момента, когато на човек верно му кипва. Всеки ден съжалявам, че заради шибания ми график и часовата разлика не мога да гледам нито квал, нито състезание, нито да прочета една новина...ама то и на мен взе да ми писва. Чета по форумите и фенове на Мкл и на Уилямс мислят така. Новоизлюпилите се глорихънтъри кой знае, кой не знае какво е било в съвсем близкото минало, са леко заблудени ама и тях пък никой не ги бръсне за слива из калабълъка...просто вкарват малко смях. Серхио...пренави се това дете и да не земе да прегори обаче. Райкнонен го нарича за втори път идиот, но тоя път съм съгласен с него. Алонсо също се включи в критиките. Абе мазало от всякъде. Добре, че има само 1 Монако...не, че и Сингапур не е същия шит ама айде. Edited May 27, 2013 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Едно много интересно Монако за разлика от друг път. Жалко че го гледах сам. Като цяло се радвах на добрите изпълнения на Перез, но това с Кими преля чашата. Ако беше му развалил рекорда щях да го кълна бетер черния. Грожан също изби рибата с тъпотията си! Кретен. И това шкарто и то дето се яхна върху Пастора... Добре че няма пострадали тая неделя. Градинаря напомни силно за себе си, дано Ферари го задържат и до 2016-та, примерно. Страхотен е. Честита заслужена победа на Розберг, браво на момчето. Не разбирам какво се пените за тия тестове, които явно ще се окажат нещо нормално. Ако е истина, че не знаят какво и на какво са тествали, нито с какво са карали, то остава от Пирели да обяснят как така точно Мерцедес са предпочели, макар че според правилата може и да не го правят. Ако толкова е проблемно - да забранят подобни неща и да го запишат в правилата! Да си тестват доставчиците с Шевролет, примерно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Проблемът е, че са проведени със сегашната кола и с настоящите шофьори, второ което е абсолютно забранено в правилника. Отделно за 1000км тестове дори и да не знаеш какви гуми са ти дадени, не е проблем да се ориентират правилно и да сравняват постоянно данните от тестовете с данните от свободните тренировки за различните смеси и съответно да си правят необходимите изводи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 (edited) Едно много интересно Монако за разлика от друг път. Жалко че го гледах сам. Като цяло се радвах на добрите изпълнения на Перез, но това с Кими преля чашата. Ако беше му развалил рекорда щях да го кълна бетер черния. Грожан също изби рибата с тъпотията си! Кретен. И това шкарто и то дето се яхна върху Пастора... Добре че няма пострадали тая неделя. Градинаря напомни силно за себе си, дано Ферари го задържат и до 2016-та, примерно. Страхотен е. Честита заслужена победа на Розберг, браво на момчето. Не разбирам какво се пените за тия тестове, които явно ще се окажат нещо нормално. Ако е истина, че не знаят какво и на какво са тествали, нито с какво са карали, то остава от Пирели да обяснят как така точно Мерцедес са предпочели, макар че според правилата може и да не го правят. Ако толкова е проблемно - да забранят подобни неща и да го запишат в правилата! Да си тестват доставчиците с Шевролет, примерно... Ключови думи...като добавим и фразата "интересно Монако". Кими направи същото на Сутил няколко години по-рано. Направо си спря в него и си беше чисто негова грешка. А на Перес си беше оптимистично граничещо с малоумието. Една изпреварваща маневра освен начало, трябва да има и край....най-вече успешен. За тестовете има инфо...първо не трябва да са със сегашния болид, второ не трябва да са с титулярните пилоти, не само това ами ако правилно прочетох и разбрах не трябва да е пилот, който има 2 часа и 30 мин състезателна дистанция или нещо сорта. Тоя път обясняваме, другия път - гуугъл.ком Ааа да, Ферари са ПРАВИЛИ такъв тест, но със стар болид, а РБР са отклонили такава покана. Правилата са написани и на места са много ясни, а правилата за тестовете с Пирели се подчиняват на правилата на ФИА. Не може аз да съм ти доставчик на шоколад и да се разпореждам с това колко водка ще си поръчаш. От друга страна Рос Браун е човека, който сигурно знае правилата по-добре от всеки друг. Прословути бяха папките, с които се разкарваше в периода му във Ферари. Проблем в автомобила е причината за втората катастрофа на Фелипе Маса, която се случи по време на Гран при на Монако, обяви техническият директор на Скудерията Пат Фрай. Заповядай Edited May 27, 2013 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 (edited) http://www1.skysports.com/formula-1/news/12472/8739370/Leaked-letter-reveals-teams-were-warned-last-year-against-staging-in-season-test http://www1.skysports.com/formula-1/news/22058/8738043/Testgate-The-answered-and-unanswered-questions-from-Mercedes-Pirelli-s-secret-test Така като чета, случаят отива на международния трибунал на ФИА. Все повече доказателства за вината на Пирели и Мерцедес излизат наяве. Edited May 28, 2013 by XMD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Според мен не е нужно нито от трибунали, нито съдилища. Самия тест с титулярни пилоти и с нов болид е равен на максималното наказание по нарушаването на определената точка от правилника. Ако тази точка е 151Ц...има и вариант със 100 млн...да питат Мкл как седят нещата там. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Ако ще ги наказват - да ги наказват и да се свършва с тва прасе... Нито ще ги усетят тия пари, нито нищо. Финансовите наказания са смях. Трябва да има реални наказания - в точки за отбора, в точки за пилотите, да губят ТИТЛИ - това боли истински. Другото са подробности. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Няма да има нови гуми в Канада. Дали тая година е способна да мине 2007-ма по тъпотия и наглост? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Новите гуми ще бъдат дадени само за петъчната тренировка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Ако ще ги наказват - да ги наказват и да се свършва с тва прасе... Нито ще ги усетят тия пари, нито нищо. Финансовите наказания са смях. Трябва да има реални наказания - в точки за отбора, в точки за пилотите, да губят ТИТЛИ - това боли истински. Другото са подробности. Няма такова нещо като не усещане. Те и Мкл ако правилно помня не платиха всички 100 млн...но цифрата не е като да си купиш ФаФла боровец. А Мерцедес са производител на power block...или както там се водеше двигател + турбо + модула за връщане на енергия и скоростите ако не се лъжа.....а за това се искат кинти за разработка и т.н Бътън защитава начина на каране на Алонсо в Монако29.05.2013 | Й. Севов, снимка: Mirko Stange | 3 коментара В Монако, където по принцип изпреварванията са особено трудни, Фернандо Алонсо загуби няколко позиции в наглед не особено трудни двубои. След като бе принуден от рейс контрола да даде позицията си на Серхио Перес заради пресичането на шикана, пилотът на Ферари бе изпреварен в последствие от Адриян Сутил на „Фибата“, а накрая загуби и битката с Дженсън Бътън на Раскас. Благодарение на отпадането на Перес в края, испанецът все пак успя да завърши на седма позиция, но загуби доста точки спрямо водача във временното класиране при пилотите, Себастиян Фетел. Прекалено дефанзивното каране на Алонсо, който иначе е сред най-трудните за изпреварване пилоти събуди множество коментари. Сред хората, които го защитиха обаче бе съперникът му Дженсън Бътън. „Видяхте в състезанието, как Фернандо, който е смятан от мнозина за най-добрия пилот във Формула 1, се свлече назад в класирането“, заяви Бътън пред sportinglife.com. „Той направи това, което смяташе за правилно, но тези маневри определено му навредиха. Няколко пилоти го изпревариха, защото той просто не достигна до лимита на възможностите си. Изпреварих го и аз след като първо опитах на друго място. После обаче се шмугнах в друг завой от вътрешната страна. Фернандо мислеше за борбата в класирането при пилотите, това се видя ясно от начина му на каране. Може лесно да се види, дали някой иска да блесне в дадено състезание или мисли за всички 19 надпревари. Той е интелигентен пилот, което обаче до някаква степен повлия отрицателно на представянето му в Монако.“ Ти да видиш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Макларън-Хонда, Уилямс-Мерцедес. Торо Росо-Рено и Маруся-Ферари. Първите два слуха се потвърдиха...значи и вторите ще се потвърдят . Не помня "индианците" какво щяха да правят Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 Уотсън: Падокът на F1 не е място за кучета, Люис да реши дали е пилот или хип-хоп звезда04.06.2013 | Светлана Стойкова | 2 коментара Бившият пилот от Формула 1 Джон Уотсън заяви, че падокът на Формула 1 не е място за кучета и посъветва Люис Хамилтън да остави домашния си любимец у дома, за да се съсредоточи върху карането си. Напълно съм съгласен, но...нека си се радва на свободата си. В смисъл един бърз пилот по този начин е вън от сметките. Да завършиш с еднакъв брой точки със световния шампион в дебютния ти сезон и сега да те бие Бритни...Не знам какво му става на Хамилтън, но по-добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 Другарчета, поради факта, че всичко в зоната на беседката е строителна площадка, ще се наложи да прескочим и този старт. Надявам се скоро да приключа и да можем да се съберем подобаващо за следващото състезание. Стефчо, мани го Циганина. Много добре е там, където се намира Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Мерцедес официално отива на трибунал, а Ферари са оправдани(нормално, след като са ползвали стар болид). Кашата за Мерцедес е голяма. Някой ще изгори. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 (edited) Гледам състезанието по Скай в HD качество. Та НЕгледането на живо май си има и предимства . Само дето една реплика ми се запечата в главата: Марк, Нико е със супер софт и ще бъде слаб в КРАЯ на своя стинт. Изчакай...от тук на татък ако ще Фетел да завърши на първо, второ и трето място едновременно...все тая. За това ли прекарах 1 час в разговор с баща ми по телефона? За това ли си изпилих нервите и щях да счупя нещо в шибаната пица? Не ми се коментира друго.... Гледам Мерцедес са научили как да работят с гумите, Фетел се бил радвал на всяка обиколка...нищо чудно, че цвилиха като вдовици за кор...бан чорба. Лотус пък са на другия полюс с гумите. Някой отново ще стане много богат...ама няма да съм аз...за съжаление. едит: някой спомня ли си по колко стопове се правиха последната година, две... :D и колко се направиха сега? И какви уж по спецификация бяха гумите за 2013-та :D Edited June 10, 2013 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Аз лично гледам как Фетел бавно върви към каре .... с джокер За съжаление гледах състезанието в кофти обстановка, но успях да видя как Циганина го отнесе. Жалко че пак го виждам на подиум, но не може всичко да е идеално... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 (edited) С толкова цвилене и бутане и аз ще стана СШ...на 3 ракии дори ...малки. Двата чувала точки изгубени от Алонсо може да му костват титлата. Трябва да дойде и времето когато и Фетел ще отпадне. Късмета не може все да го преследва. И тука дори облиза една стена и кътна първи завой от пренавиване. Edited June 10, 2013 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 На Алонсо му върви 3 пъти повече, отколкото на Фетел. Време му е да се пенсионира вече. Да отива при другия прехвален - Шумахер ли беше, къф беше. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 (edited) Прав си...Ралф Шумахер се казва . Има страОтна жена за мандръсалка. Има и още един Шумахер...вратар го раздаваше...да не би за него да става дума? първото не го казвай пред човек гледал поне две състезания ...освен ако не си тънкоУбиден и носиш на майтап Edited June 10, 2013 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 http://formula1.sportal.bg/news.php?id=16437 Жалко за човека Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 (edited) "Being hunted down by Fernando is like being chased down by a bull." - Lewis Hamilton Няма и грам прошка. Само да не го предадат гумите и колата. Фелипе също ме накефи какво причини на Кими в последния завой Edited June 10, 2013 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Само аз ли намирам колко гениално Хамилтън се подиграва на ягодките с това изказване??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts