Jump to content
BulForum.com

Formula 1 - Обща дискусия

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Как така след 2-те влизания на Алосно изоставаше с по 2-3 места... да не са му слагали нов двигател при всяко взизане!?

Какъв уникален старт направиха и двамата и после какво стана не ми е ясно. Не успяха да загреят гумите веднага след старта ли......защо се загуби това темпо не знам, ама да гледам бабирици като тойота и уилямс пред ФЕРАРИ е жалко......много жалко. А скорост има. Хак да им е на бНв-тата, така да ги мразя заради тоя КЕРС. Реваха, реваха, а не го ползват. МИНДИЛИ. Дано Рос Браун час по-скоро вкара КЕРС-а в колата си, че да ги настигнем до край. Надявам се чухте колко по-нависоко е центъра на тежестта при ФЕРАРИ и мкл. А тия правила еб*ха майката на цялата организация. Никога до сега не е имало такава доминация. Добре, че всичко ще свърши с края на тоя сезон и пари от Хонда вече няма да има или поне не 350 млн евро

Доживяхме Нелсиньо да сипне на Мангала... Кими уцели пак "здрава" кола.....

Kimi Rezilkkonen е направо невероятен
- Пич, страшно зле си, потърси помощ ...

Направо ми и впечатление колко време Хейки успяваше да си запази позицията пред Рубенс. След като се закачиха двамата Барик(ч)ело се оказа зад Манго. Подмина го все едно беше спрял.

Ако знаете какви мизерии са направили на тая писта... Закрили са 9-та трибуна ( и по-добре ) и 7-ма трибуна ( най-яката според мен ), всичко това с цел да се напълнят малко другите трибуни и да се симулира интерес... И пак нямаше много хора. Тая писта е пътник :Д.

Ми май май и на мен взе да ми писва :wacko: Не е за вярване вече

Кими уцели пак "здрава" кола.....

Пак ли бе? Ей колко е нечестно! Все на него... Как така?!

Нищо ми няма. Спокойно, просто фактите на някои не им понасят.

Edited by evil_smith

Нищо ми няма. Спокойно, просто фактите на някои не им понасят.

Кои факти бре, момък? Освен факта, че отново имаше повреда друг аз не виждам... Сега ти ако измислиш нещо е друга работа...

Никога до сега не е имало такава доминация. Добре, че всичко ще свърши с края на тоя сезон и пари от Хонда вече няма да има или поне не 350 млн евро

Не съм съгласен Стефчо.2004-та беше същата простотия ама тогава бяхте от другата страна и на никой не му пукаше.Сега е друго и се мрънка.Логично е ;) Иначе всичко повръща опа се връща ;)

Не съм съгласен Стефчо.2004-та беше същата простотия ама тогава бяхте от другата страна и на никой не му пукаше.Сега е друго и се мрънка.Логично е ;) Иначе всичко повръща опа се връща ;)

Напротив разликата сега и през 2004-та е от тук до небето. Нямаше изкуствена смяна на аеропакета, на двигателя, на КЕРС, на гумите..........всичко е ново. Нямаше неясноти около двойни дифузьори и т.н. Просто развитие на колата от миналата година. А сега кола с КЕРС няма как да е конкурентна, както и обратното. Аз не мисля, че ако в Брауна сложат КЕРС ще домиират по същия начин ;). Цялата работа е изкуствена. Но наистина всичко свършва в края на сезона.

Освен това сега и колите са по-чувствителни от манекенки, безумни правила за гумите има....изобщо нищо общо с 2004-та

Edited by DON_CHEFO

За правилата, че няма нищо общо е така.

Аз имах предвид самата ситуация е същата.Някой най-добре се е напаснал към условията и мачка.Другите с неистови мъки се борят за някой точка в повече.

За правилата, че няма нищо общо е така.

Аз имах предвид самата ситуация е същата.Някой най-добре се е напаснал към условията и мачка.Другите с неистови мъки се борят за някой точка в повече.

Ами през 03/04-та правилата се знаеха. Някой не си беше свършил работата. А сега е голяма дилема с КЕРС или без. И вратичката с двойнити дифузоьри които на практика отговарят на правилника, но пък имаше нещо друго, за което се хванаха отборите. Сликовете - през една степен на тъврдост. Изобщо правилото за два типа гуми. Шасито може така е направено, че да е перфектно с твърдите гуми и адски зле за меките. Високич център на тежестта за отборите с КЕРС. Точно заради това нито Ред Бул, нито Браун ще го сложат - преди всичко да е ясно. Изобщо тия два лагера грам не ми харесват.

Кои факти бре, момък? Освен факта, че отново имаше повреда друг аз не виждам... Сега ти ако измислиш нещо е друга работа...

Този де. Повреда имало... :laughing:

Къде? В телевизора? Толкова си може Резилеца... Тва е.

Сериозно - Маса ли му счупи предното крило? :rolleyes:

А, дори и след като му го смениха - нищо.

Имаше проблем с окачването, не беше проблема само в предното крило. Предполагам пак той си е виновен за тая работа, но пък то е нормално. Човека не му се кара, очевидно е. Няма хъс, няма амбиция. Маса може да е всякъв, но има желание за победа, желание да стане нещо повече. И ако колата на Ферари беше малко по-добра тая година, Бътън щеше да гледа задната лампичка на болида на Маса, ама никой не иска да го признае тва. Ама няма нищо, аз съм убеден че Маса ще стане шампион някоя от близките години.

Имаше проблем с окачването, не беше проблема само в предното крило. Предполагам пак той си е виновен за тая работа, но пък то е нормално. Човека не му се кара, очевидно е. Няма хъс, няма амбиция. Маса може да е всякъв, но има желание за победа, желание да стане нещо повече. И ако колата на Ферари беше малко по-добра тая година, Бътън щеше да гледа задната лампичка на болида на Маса, ама никой не иска да го признае тва. Ама няма нищо, аз съм убеден че Маса ще стане шампион някоя от близките години.

Всичко започна от КЕРС и онези Мюнхенски педераси...

Мрънкаха толкова за тази система, а не я използват. Когато Ферари и Тойота им предложиха да я отложат с година-две те се размрънкаха още повече. Всичко идва от там и неяснотиите около двойния дифузьор.

(00:12) как се разпределя 35кг-вия КЕРС в болида на Ферари, и 25 кг. батерии. В крайна сметка разпределението на масите е 44%/56%.

При БраунГП (08:50) липсата на КЕРС води до по-нисък център на тежестта, защото баласта може да се разпредели много по-ефективно, нещо което е невъзможно за болид с КЕРС.

И за да отговоря предварително на мнения от сорта: "ами да махнат КЕРС-а и ще станат бързи като Браун":

Шасито на Ферари е направено за работа с КЕРС, както това и на Макларън, Рено, БМВ... за да е ефективно това шаси без КЕРС, трябва да се преработи, а най-добре да се направи ново... но ново шаси не се прави за 2-3 седмици, а се прави за 3-5 месеца... просто няма за кога.

Edited by evil_smith

Нещата около Ф1 се сгомнясват все повече и повече. :wacko:

Поне се вижда края. Или ще умре Ф1 или ще се върне старата слава на спорта.

Няма да се оправят нещата. Не и с ония дърти миндили на кормилото на спорта. Ама нека, да си преглътнат всяка помия по адрес на Ферари. Обещавам да им се радвам на провала.

Нито Брабъм, нито Лотус са потвърдили участие. :rolleyes:

Този де. Повреда имало... :laughing:

Къде? В телевизора? Толкова си може Резилеца... Тва е.

Сериозно - Маса ли му счупи предното крило? :rolleyes:

А, дори и след като му го смениха - нищо.

Глупостите ти започват да стават отчайващо отегчителни и скоро ще те сложа в игнор лист-а да не ги чета повече. Как ще обясниш тогава резултатите от квалификацията? Някой мисир така и не успя да догони някого дори и с повече обиколки. Това какво показва че се е случило по време на състезанието след един иначе не лош старт, както каза Стефан? :laughing:

Глупостите ти започват да стават отчайващо отегчителни и скоро ще те сложа в игнор лист-а да не ги чета повече. Как ще обясниш тогава резултатите от квалификацията? Някой мисир така и не успя да догони някого дори и с повече обиколки. Това какво показва че се е случило по време на състезанието след един иначе не лош старт, както каза Стефан? :laughing:

Какво да ти обяснявам за квалификацията? За теб всичко се свежда, до: Ферари са боклуци щото не дават на Райконен добър болид, Маса боклук, щото е съотборник на Райконен, Райконен "дъ бест".

Плюс това спориш без никакви факти, а само за ветрец на езика.

И щото съм пич ще ти обясня за квалификациите:

1. Трябва да знаеш какво е "стил на пилотиране". Приема се че знаеш, щом следиш Ф1 и си компетентен да кажеш кой е боклук и кой е велик.

2. Маса почти във всяко едно състезание по време на Q1 и Q2 побеждава Райконен - защо? Защото болидите са по-леки - това е неговия стил на каране, повече му допада болид с малко гориво на борда, при Кими е обратното - справя се много по-добре когато болида е по-тежък в Q3.

3. Точки се дават след състезанието - тук именно Райчо не става за нищо. Няма го хъса от преди години, няма желание за победа... няма, няма, няма, докато "боклука" може и да не е най-великия и бърз пилот, но поне се стреми да се докаже и в момента е пред фина в класирането.

4. Относно всякакви си там повреди... отвори новия сайт на Ферари - ferrari.com иди в секцията "гран при" и прочети изказванията на Стефано Доменикали в което казва, че са доволни от свършената работа и липсата на технически проблеми.

Относно игнорирането - ще ми направиш услуга - действай.

За теб всичко се свежда, до: Ферари са боклуци щото не дават на Райконен добър болид, Маса боклук, щото е съотборник на Райконен, Райконен "дъ бест".

Страшно много си сбъркал! Ама толкова много, че не е истина. От друга страна за мен ти и Ферари си едно към едно с юзър Мечка и Визио. На 100%.

Страшно много си сбъркал! Ама толкова много, че не е истина.

Да разбира се...

Следя тази тема от 2005 още... и не съм видял ти да си похвалил Маса или Ферари за нещо, но си първия който ги плюе при загуба. Докато Райконен дали ще е 1-ви или 21-ви все е велик...

Edited by evil_smith

Продължаваш да говориш небивалици... Вземи се поразгледай назад, явно следиш темата колкото следиш Забранена любов. Всъщност то си е твоя работа де, само не слагай разни квалификации, след като не си наясно по въпроса.

не съм видял ти да си похвалил Маса или Ферари за нещо
- тук уби коча! Между другото длъжен ли съм?!?!? Непременно ли трабва да ги хваля, защото ТИ така си решил? Да не си изстинал нещо? Осъзнаваш ли какви ги пишеш?

За последно ще кажа, мисля 4-ти вече път, дано запомниш вече - гледам обективно на нещата и съотвтно кой когато заслужава го хваля, когато не заслужава го порицавам (това важи за всички на пистата). Так правят нормалните хора без капаци. НИКОГА не съм хвалил Кими изрично, камо ли пък без да е имало защо. Не съм откачен фен на Ферари - това си го набий в главата - харесвам пилоти, не отбори. Въпреки това винаги съм отбелязвал добрите изяви на отбор Ферари. Относно Маса - след Монако миналата година няма да ме видиш да го хваля. Ако обаче постигне нещо съществено не бих се притеснил да го отбележа, защото въпреки че го ненавиждам, на черното бяло не казвам (като някои).

Повторих една камара неща, които съм казвал неведнъж през последните 2,5 години. Надявам се този път си разбрал какво казвам и оттук би трябвало да си наясно и да не си въобразяваш някакви фантастики. Защото за последно се повтарям.

изказванията на Стефано Доменикали в което казва, че са доволни от свършената работа и липсата на технически проблеми

Относно тази смешка, която не знам как ти хрумна да ми даваш за пример ще ти кажа, че и спред изказванията на Станишев всичко в България е наред и няма никакви проблеми. Ти сам си прави изводите.