Jump to content
BulForum.com

Formula 1 - Обща дискусия

Recommended Posts

Очакваме с нетърпение първото състезание и да видим как ще се представят шафьорите :) В неделя....

Задължително ще се гледа, макар и на запис...понеже аз по това време ще "шафьорствам" на Калояново. :P

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Явно тия толкова спорни дифузьори на Браун ГП на Тойото и още кой беше там наистина им дават голямо предимство,като гледам ся стартовата решетка за утре. А за Макларън мога само да кажа- хахахаах :devil :smile: Някой знае ли защо Хамилтън се е отказал да излиза във втората сесия?

Предимството на Браун ГП въобще не се дължи само на "проблемните" дифузьори. :) Целият пакет работи перфектно. Уилямс и Тойота също разполагат с такъв, но вторите (особено) постоянно се оплакват от ниско сцепление.

Все пак успеха на Браун е факт и не трябва да омаловажаваме този факт.

Фелипе Маса: Ако продължат така, БраунGP ще спечелят още в средата на шампионата

Съб, 2009-03-28 12:21

Пилотът на Ферари Фелипе Маса остана едва седми в днешната квалификация за утрешната Гран при на Австралия. Най-доброто време на бразилеца бе почти една секунда по-бавно от това на стартиращите от първа редица пилоти на БраунGP Дженсън Бътън и Рубенс Барикело.

Маса коментира темпото на отбора, осигурил си участие в шампионата преди няколко седмици.

"Ако продължат със същото темпо, БраунGP ще спечелят титлата още в средата на шампионата. Очаквахме да се представим по-добро, но за съжаление не се получи. Тази сутрин бях позитивно настроен, че ще влезем в топ пет, но това не се случи. Все пак, ако сравним времената между мен и третия, ще видим, че разликата е малка и всичко зависи от количеството гориво, с което са карали съперниците ми", заяви Фелипе.

"Състоянието на Макларън не ни интересува, защото не се състезаваме само с тях, а с всички на пистата. Наистина изненадата от представянето им е голяма, но ние имаме твърде много проблеми да решаваме, над които трябва да се съсредоточим. Вярвам в моите сили и в тези на отбора и очаквам да се представим на познатото ни ниво в утрешното състезание", завърши бразилецът.

Тойота са дисквалифицирани заради огъващи се крила, Уилямс-Тойота отвръщат на удъра - протестират срещу аероелементи по болидите на Ферари и Ред Бул.

Междувременно станаха известни и теглата на болидите след квалификацията:

Pos. Driver				  Car weight
1.  Jenson Button		   664.5kg
2.  Rubens Barrichello	  666.5kg
3.  Sebastien Vettel		657kg
4.  Robert Kubica		   650kg
5.  Nico Rosberg			657kg
6.  Felipe Massa			654kg
7.  Kimi Raikkonen		  655.5kg
8.  Mark Webber			 662kg
9.  Nick Heidfeld		   691.5kg
10.  Fernando Alonso		 680.7kg
11.  Kazuki Nakajima		 680.5kg *
12.  Heikki Kovalainen	   690.6kg
13.  Sebastien Buemi		 675.5kg
14.  Nelson Piquet		   694.1kg
15.  Giancarlo Fisichella	689kg
16.  Adrian Sutil			684.5kg
17.  Sebastien Bourdais	  662.5kg
18.  Lewis Hamilton		  655kg
19.  Jarno Trulli			660kg
20.  Timo Glock			  670kg
Edited by evil_smith

Аз също немога да дойда даже няма да мога да изгледам целият старт...Налага ми се в 10 да излитам от нас :sick :sick :sick

Фелипе Маса: Все пак, ако сравним времената между мен и третия, ще видим, че разликата е малка и всичко зависи от количеството гориво, с което са карали съперниците ми

Така като гледам данните горивото - май не е баш така...

А Люис и Макларън като цяло - просто без коментар. Нищо не очаквах и пак останах разочарован :angry:

Айде и jozo отлетя за някъде...сериозници :P

Няма ли да е малко ранен часа за бира :P

На мен това гран-при ми е екстра. Събота вечер 11 часа, заредил съм се с доволно количество уиски и бира. :P

Сериозен сезон се очертава. Поздравления за Браун ГП. Недостижими.

Черния пак с много късмет и вазелин. Даже ще го изтикат и на трета позиция... И ако протеста мине може и победа да хване. :)

НИЕ? Ние бяхме аматьори.

Edited by evil_smith

Ако и целия сезон е като тва състезание ще е 6+ работата БраунГП просто перфектни но много ме е яд за Фетел доста нелепо изгърмяха точно преди края :(

Все ми се струва, че ако бяха направили преди състезанието да теглят чоп пет отбора да слагат по две тухли в колата щеше да има същия ефект както всички промени които направиха. Промените щяха да имат смисел ако си бяха направили труда да дефинират точно правилата ми не кои каквото си иска да прави. Сега знам, че неса им виновни дифузурите на някои отбори дето немогат да се оправят но все пак. И каква е тая дискриминация трябвали да си ходещо джудже скелет зада могат инжинерите да компенсират тия килограми толкова ли не могат да измислят някакво правило за това ми мислят глупусти.

Абе фераристите каво стана тръгнахте обещаващо ама после, пуснаха ли някакво съобщение вашите то за Маса ясно ама Кими какво да не реши, че не му се кара повече или нещо се е счупило като се завъртя.

Кво става тука бе :)

Какви бяха тия Лего-колички днес...

И как така се появява отбор-новобранец и згази "големите" :lol:

Над 20 г. гледам формула - таквоз чудо не помня!

Ми явно не си следял добре :). Отбора на Браун е толкова нов, колкото аз съм президент на Конго. Нов отбор не ползва всичките 4 аеро тунела на Хонда и не работи заедно с Хонда 17 месеца по болида ;).

Нов отбор ще е USGP

Edited by DON_CHEFO

И каква е тая дискриминация трябвали да си ходещо джудже скелет зада могат инжинерите да компенсират тия килограми толкова ли не могат да измислят някакво правило за това ми мислят глупусти.

!!!

И каква е тая дискриминация трябвали да си ходещо джудже скелет зада могат инжинерите да компенсират тия килограми толкова ли не могат да измислят някакво правило за това ми мислят глупусти.

Точно така! Кола под 100 коня не е кола и пилот под 100 кила не е пилот! xD

Иначе просто нямам думи... Много добро състезание се получи, ама и мизериите ми дойдоха в повечко. Инцидентът между Фетел и Кубица си беше върха на простотията, и все пак Кубица го затвори, той си беше виновен...

Браво на Браун ГП.Честита победа.Още един път се доказва че Рос Браун е феноменален в този спорт и Ферари много ще реват както навремето Бенетеон че го изпуснаха.

Иначе за лидерите според мен след половината на сезона ще покажат защо са такива.

П.П.Какво блаженство е да не слушаш коментара на Манчев.ТВ7 Обичам ви ;)

Edited by jozo

П.П.Какво блаженство е да не слушаш коментара на Манчев.ТВ7 Обичам ви ;)

По-голямо блаженство е да не слушаш коментари изобщо ;)

На мен си ми харесва да слушам.Да обаче Манчев го ненавиждам и за това гледам сега само по ТВ7.Тенчев дава много добри коментари ама се отплесва много.По ТВ7 много ми хареса коментара, обръщат внимание на всичко, не си личи явно пристрастието им към някой и т.н.Докато Манчев като каже Ферари и си личи как ще земе да си удари една чикия по случая.

Edited by jozo

По ТВ7 поне десет пъти объркаха имената на пилототе от един и същ отбор...

Гледах ги заради 16:9, а си пуснах коментара от бТВ :)

Да бе то щото по БТВ-не :D Хайде стига глупости.

Господин Манчев ще го е*а у класика :Д. Днес цяла сутрин съм се наслушал на "класическа катастрофа", "класическо изпълнение" и "класически маневри".

Ако не беше ТВ7 да превключвам докато траят рекламите по бтв щях да чупя телевизора :Д.

Еми като ми плащат за тая работа със сигурност няма да вряскам: "Победа на Рено (късъм се от радостен рев)", а ще се съобразявам малко.Ще гледам да не показвам пристратията си, защото зрителят не го интересуват.Той иска обективен коментар.Или като коментирам някой който е бил СШ ще кажа Шампиона Райконен,Шампиона Хамилтън, а не само единият е шампион щотот е от Ферари другите са пилотчета.Баберик безподобен е тоя Манчев.

Edited by jozo