Jump to content
BulForum.com

Откраднат GSM NOKIA 6233

Recommended Posts

Телефончето е откраднато преди 2 дни. Отличителни белези - капачето на картата с памет е счупено и от едната страна на стъклото гумата над дисплея се показва. Ако го мернете някъде за връзка 0877/211-327 Моля модератор да закачи темата отгоре.

Обяви го в полицията като откраднат при ГРАБЕЖ!

Има начин да ти го намерят за 2-3 часа ( да не обяснявам как, но има), а пък крадеца ще яде дръвцето с лихвите за ГРАБЕЖ :angry:

Колега, имам приятели там, ама нямам IMEI и документи, понеже го купих от едно приятелче преди 4-5 г. и всичко остана при него. Опитвам се да намеря връзка с него, но засега неуспешно.

Aко имаш документи,можеш да го обявиш за откраднат,ако нямаш ,не. А в полицията ще ти го намерят за 2-3 часа,ама друг път... Докато пуснат искания към трите мобилни оператора,ще мине месец.Дори и да го намерят до месец,после още 5-6 няма да си го получиш обратно. Така че най-добре го прежали.

Колега, имам приятели там, ама нямам IMEI и документи, понеже го купих от едно приятелче преди 4-5 г. и всичко остана при него. Опитвам се да намеря връзка с него, но засега неуспешно.

IMEI могат да ти го кажат от оператора. Или поне на полицията ще го кажат като им дадеш номера с който си го ползвал. Оператора винаги знае от кой IMEI звъниш с неговата карта. Ако имаш познати в полицията до утре ще са ти го намерили. Дали ще ти го върнат обаче е друг въпрос както казва човека преди мен може и 4-5 месеца да седи в РПУто като доказателство.

Ама чакайте малко сега. Как ще му го върнат,какви IMEI ,какви работи?!? Ами ако аз съм го купил тоя телефон примерно... Мога да си продам значи телефона на някого и после да ида в полицията и да кажа,че е откраднат. Не стават така тези работи. Трябва да се представят гаранциона карта,касова бележка и пак не е доказателство,че не е продаден без тях,нали? Говоря принципно. Сигурен съм,че тук случаят не е такъв.

Принципно ако картата е била в телефона 4-5 месеца и собственика на картата каже ГРАБЕЖ, ОБРАХА МЕ, те намират и ядеш дръвцето ако ще да си дал и 1000 за апарата. Трябва да имаш договор за покупко - продажба иначе си го откраднал. така е по закон

Малко в страни от замисъла на темата. Всеки купува гсм втора ръка(дори и аз). Та по вашата логика тоз който ти е продал гсм-а може да иде в полицията и да каже, че са му тайфали телефона и купувача да гризне дръвцето. А ако телефона е минал през куриер? Предполагам не могат да те барнат за кражба?

Малко в страни от замисъла на темата. Всеки купува гсм втора ръка(дори и аз). Та по вашата логика тоз който ти е продал гсм-а може да иде в полицията и да каже, че са му тайфали телефона и купувача да гризне дръвцето. А ако телефона е минал през куриер? Предполагам не могат да те барнат за кражба?

Теории всякакви са възможни. Аз от опит казвам, че :

IMEI могат да го кажат от оператора. Или поне на полицията ще го кажат като им дадеш номера с който си го ползвал. Оператора винаги знае от кой IMEI звъниш с неговата (на оператора) карта.

рандом е прав . Хвърли 50 лева н анякой познат полицай. щом е толкова важен тоя телефон (данните в него). иначе за вън6ни яму вид МИСЛЯ ЧЕ НЕМОЖЕ ДА СЕ ХВАНЕ ПО ТОВА . ВЕДНАГА ЩЕ МУ СМЕНЯТ ПАНЕЛА ЗА ДА ПРИДОБИЕ ПРОДАЖЕН ВИД СПОРЕД МЕН

По принцип не обичам да правя коментари без да имам интерес, но в конкретния случай не мога да се въздържа, тъй като виждам, че се пишат коментари от хора, които хал хабер си нямат от тая работа.Реален шанс да се намери телефона ти има само чрез полицията, така че ако си държиш на телефона пусни жалба или в полицията или в прокуратурата.Но в никакъв случай недей да лъжеш, относно обстоятелствата при които е откраднат телефона ти. Обявиш ли го за обект на грабеж и работата се разплете и лъжата ти лъсне, ако попаднеш на някой по-амбициозен прокурор ще ти се стъжни. Относно това, че нямаш гаранционна карта и ИМЕЙ на телефона- по принцип това не е проблем, ще посочиш абонатния номер, с който си го ползвал до изчезването му и по него може да се установи ИМЕЙ номера. Мобилен телефон може да се намери за 2-3дни само при извършено много тежко престъпление и то след експлоатация на СРС(например грабеж на мобилен телефон съпроводен с убийство на пострадалия). Обикновеното издирване на мобилен телефон става по реда на Закона за електронните съобщения, писане на писма до мобилните оператори, които пък се одобряват от председателя на районния съд и ткн. и обикновено отнема не по-малко от месец. Другата страна на монетата е, че дори и да пуснеш жалба за кражбата на телефона ти, по всяка вероятност преписката ще бъде прекратена на основание чл.9, ал.2 от Наказателния кодекс, и телефона ти изобщо няма да се търси, тъй като не е с висока стойност.

Така че единствения реален шанс телефона ти да се намери е жалба+личен ангажимент от съответен полицейски служител за намирането на телефона ти.

Дано информацията да е полезна и на други колеги с подобен проблем.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...