niks_17 Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Здравейте!Аз съм момче 11 клас,чудя се какво да кандидатствам догодина.Искам да ви попитам по-специално за специалността "Стопанско управление" в Пловдивския Университет!Моля за малко информация с какъв изпит се кандидатства,приемат ли и с матура,имали по-късно реализация с тази специалност и не на последно място вашите мнения като цяло? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Реализацията е, че ставаш милионер Ако не успееш да се реализираш - оставаш нископлатен/безработен. Моя съвет е, ако смяташ да работиш "на заплата" - забрави за икономически специалности! Ако семейството ти няма как да ти помогне после - отложи икономическото образование и завърши нещо, което да ти носи нормален доход от заплата и чак тогава действай. Това са общи разсъждения/наблюдения по темата. Конкретно за качеството на ПУ, нека някой друг да "даде акъл". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Реализацията не зависи от висшето ти, а от теб самия. Едно висше образование няма да ти даде професия. Ще ти даде общи познания и евентуално шанс да започнеш да учиш дадена професия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niks_17 Posted March 15, 2012 Author Share Posted March 15, 2012 Някой може ли да ми разясни точно с какъв изпит се кандидатства и дали може направо с матурата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Моя съвет е, ако смяташ да работиш "на заплата" - забрави за икономически специалности! Това е единствено вярно за завършващите икономика в ПУ и УНСС. Познавам доста хора завършили из топ икономическите университети из Европа и Щатите. Те са хората градящи нови икономически модели и надуващи балони. Дали това е правилно или не е сложен въпрос, но поне техния живот е доста приличен. Към автора на темата: ако можеш да си го позволиш и имаш потенциал, не го задушавай в ПУ. В случай, че го направиш - то поне го направи със съзнанието, че е необходимо да полагаш допълнителни усилия за да си конкурентно способен на твоите западни колеги. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE-AGENT Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 И аз се бях насочил към икономическите специалности, но се разубедих и сега завършвам ТУ-София и заминавам към Швейцария най-вероятно да уча някаква икономика. Избери си сам с какво ти се занимава, а не да учиш икономика или нещо друго, което го учия само, защото е модерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 Това е единствено вярно за завършващите икономика в ПУ и УНСС. Познавам доста хора завършили из топ икономическите университети из Европа и Щатите. Те са хората градящи нови икономически модели и надуващи балони. Дали това е правилно или не е сложен въпрос, но поне техния живот е доста приличен. Към автора на темата: ако можеш да си го позволиш и имаш потенциал, не го задушавай в ПУ. В случай, че го направиш - то поне го направи със съзнанието, че е необходимо да полагаш допълнителни усилия за да си конкурентно способен на твоите западни колеги. Ключовата дума беше "заплата". Ако участваш с капитал вече нещата се променят драстично. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.