samkijot Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 пробвам се да инсталирам една 8-ца на таблет/нетбук, но получавам следното съобщение: "We couldn't create a new partition or locate an existing one. For more information, see the Setup log files. ... партишъна е active, закачен за друго устройство е напълно фукнционален, задал съм му и да е primary, но все не мога да започна инсталацията. прочетох първите 2-3 резултата, които излизат в google, приложих това, което е предложено, но без ефект. някой да се е сблъсквал с подобен проблем? п.п. най-често се споменава, че това е проблем на второ mass storage устройство и че трябва да бъде извадено, но аз все пак инсталирам от flash-ка, тъй като става въпрос за таблет/нетбук ... и няма как да махна флашката Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 успях да го инсталирам ... явно прави проблеми, като е единствен дял и се опитваш да инсталираш от usb или от sd карта. трябваше да инсталирам 7-ца и чак след това ми позволи(като направих и отделен дял) да сложа 8-цата. сега пък друг проблем ... в Start менюто приложенията не могат да се отворят и ми излиза съобщение, че резолюцията на екрана е твърде ниска, за да се стартира въпросното приложение ... и да съм я нагласял. обаче това е таблет. има само една възможно - 1024х600 ... повече не може. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumpeg Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 успях да го инсталирам ... явно прави проблеми, като е единствен дял и се опитваш да инсталираш от usb или от sd карта. трябваше да инсталирам 7-ца и чак след това ми позволи(като направих и отделен дял) да сложа 8-цата. сега пък друг проблем ... в Start менюто приложенията не могат да се отворят и ми излиза съобщение, че резолюцията на екрана е твърде ниска, за да се стартира въпросното приложение ... и да съм я нагласял. обаче това е таблет. има само една възможно - 1024х600 ... повече не може. За достъп до магазина на Windows и за изтегляне и изпълнение на приложения се нуждаете от активна интернет връзка и минимална разделителна способност на екрана от 1024 x 768 За прилепване на приложения е необходима минимална разделителна способност на екрана 1366 x 768 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 За достъп до магазина на Windows и за изтегляне и изпълнение на приложения се нуждаете от активна интернет връзка и минимална разделителна способност на екрана от 1024 x 768 За прилепване на приложения е необходима минимална разделителна способност на екрана 1366 x 768 и кво? като ни е по-малка ... духаме супата или не ползваме 8-цата, така ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElenaKirilova Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Здравейте, Бих искала да попитам, дали мога да преинсталирам компютъра си ,който в момента работи с WXP Pro SP3 и да сложа Windows8? AMD SempronProcessor LE 1100 1.91GHz,960MB of RAM Благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Здравейте, Бих искала да попитам, дали мога да преинсталирам компютъра си ,който в момента работи с WXP Pro SP3 и да сложа Windows8? AMD SempronProcessor LE 1100 1.91GHz,960MB of RAM Благодаря Много хора казват, че Win8 e по-лек дори от 7-цата и че това се усещало на по-стари машини. Пробвайте - от опит глава не боли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Не е вярно. Лекотата идва от това че са изрязани визуалните ефекти от 7. Реално визуално 8 е на нивото на 98-ка. Ако се пусне на 7 класическата тема, е много по-лек от 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Не е вярно. Лекотата идва от това че са изрязани визуалните ефекти от 7. Реално визуално 8 е на нивото на 98-ка. Ако се пусне на 7 класическата тема, е много по-лек от 8. Аре стига глупости... Link to comment Share on other sites More sharing options...
intelcore3 Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Сдобих се с Noakia Lumia 820 проблема е следния искам да си изтегля google chrome za widnows 8 phone това възможно ли е и откъде да намеря chrome за да си го изтегля.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Не е вярно. Лекотата идва от това че са изрязани визуалните ефекти от 7. Реално визуално 8 е на нивото на 98-ка. Ако се пусне на 7 класическата тема, е много по-лек от 8. Пълни глупости... действително е много по-лек. Ти реално ползвал ли си го тоя уиндоус? Ти виждал ли си стартираните процеси на 2те операционни системи? Разбрал ли си изобщо какво, как и кога се пуска? Относно Start менюто... пробвайте това. Ще реши проблемите ви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
L1v3ruS Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Активацията ми изтича след дни. Кой активатор да сложа, че да няма проблеми със срокове от по няколко месеца. С Уиндоус 8 Про съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Адските глупости говорят тия които твърдят че 8 бил много по-лек. Реално и аз не съм съгласен, че 8 е на нивото на 98. На нивото на Win3 е, ако не и по-зле. Целия свят го призна това. Има плюсове, но минусите са повече. Вин7 прекаран на класическата Вин98 тема е в пъти по-практичен и нормален, и е ако не по-лек, еднакво лек на повечето места. Съвсем обективно няма как нещо да е "по-леко" от това, и да се говори че 8 е много по-лек, е абсурдно, и граничи единствено с абсурдите, които се случват в родната ни черна криминалистическа държавица. Вин8 си има своите few места, където е по-бърз. Едното е boot-a, който донякъде е измамен, подобно на Chrome, за който толкова се хайп-ва колко бърз бил - реално като покаже някакув UI, продължава да зарежда библиотеки. Някои хора също така се лъжат по това че при тях без да знаят не се изпълнява пълен шътдаун, а често е нещо средно между стендбай и хибернация примерно. А 8.1 - както в един друг форум го нарекоха - претоплена манджа, която нищо няма да промени фактите какво лайно е 8-цата. Вин8 го разкостихме основно в един друг форум, тук не ми се води същата дискусия, но четейки разни неща, изпадащи в крайности, не се сдържах. Да припомня - бях едно време Windows фен, и още съм "привърженик" (по-скоро заради липсата на свястна алтернатива), но с излизането на този абсурд 8 се видя, че явно не съм могъл да се нарека точно фен, камо ли сляп фен. Като изключим едва осезаемото подобрение на някои места, този OS е изтъкан от абсурди, в синхрон с вървящата нагоре световна глупост. В 8.1 вкараха старт бутона обратно - защо ли. Тук може да се пише цели романи, само за единия старт бутон. Зад другото се крият ужасяващи неща и възможности за бъдещето на Win и М$ като цяло. Толкова време М$ още не могат да си намерят заместник на Балмър, който да поеме потъващия кораб, а когато един кораб с размера на М$ започне да потъва, инерцията е голяма, колкото и пари да имат. Напуснаха ги някои от най-кадърните им хора. Останаха боклуците, и въпреки парите си, не могат да намерят най-елементарен дизайнер, или по-скоро въпреки парите, не можаха да измислят нищо, и само се опитват да изкупуват работещи компании и да копират ноу хау и бизнес модели на други компании, заемайки ги изцяло само и само да навлязат на един определен пазар, колкото и да е голям напоследък той. Общо взето до каквото се докоснат, тръгва на зле. Макар и не веднага - и то заради ужасяващата им управленска и тежка машина, докато се намеси като хората, нещата горе долу са си добре. Явно кризата след 2008 започва да се усеща едва сега и тя удари доста силно подобни големи компании. Криза на логиката и нормалното. Полакомиха се прекалено по подрастващото поколение и дечурлигата, защото знаят, че родителите им трудно им отказват. Направиха го прекалено късно (отново заради тежката машина), оттам и този отчайващ резултат - 8-цата. Нека някой който работи с компютъра си (реално би усетил ползи) сподели колко по-ефективен и производителен е с тази OS спрямо една добре настроена 7-ца примерно. Има хора с ХР-тата си вършат чудеса, за които хора с 8-ядрени машини с по 32ГБ рам за по 5 бона могат само да мечтаят. 8-цата тръгна с 4 ПЪТИ по-ниска стартова цена няколко месеца, в определени случаи и по-ниска, даже някакъв период имаше "дупка" в системата на М$ (според мен нарочна), позволяваща всеки пират да си закупи лиценз за абсолютно смешни пари, като няколко билета за рейс, бяха похарчени много повече пари за маркетинг спрямо всяка предишна версия, също така агресивно налагаха с лаптопи, където 7-цата нарочно не се поддържаше, още по-агресивно.... И какъв беше резултатът от всичко това?! Отчайващи резултати за това колко хора реално я ползват. ДОРИ само цената в началото трябваше да я направи абсолютен хит и да надмине всеки ВИндовс досега (още повече хайпа колко феноменално по-лек бил, ужас. И вместо някакви феноменални проценти да видим, виждаме че е по-зле приета И ОТ Виста (която далеч не беше толкова ужасяваща)! Такъв отпор на OS не се сещам историята на всички OS на земята да познава (предвид и всички опитващи се да "подпомогнат" фактори, които споменах). По-красноречиво не знам как да го кажа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Аз лично в горното мнение виждам само недоволство, но без никакви аргументи. За мен Windows 8 е същия като Windows 7. Особена разлика не виждам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Ъх XP/Vista/7/8 - все вършат чудесна работа. Скайпа работи, филмите вървят, геймовете вървят, съответно хората са щастливи. Та хайде да заклеймим всичко след XP. Този старт бутон стана световен проблем, но приемаме, че е въпрос на вкус. На мен лично не ми липсва особено много. Какви други абсурди има? Много са ми интересни какви ще са тези чудеса с XP-тата. Може пък да науча нещо и да спестя малко пари на фирмата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Аз затова казах, че не ми се влиза в дискусия и тук в този форум. Недоволството не е самоцелно или хейтърско. То идва отнякъде, и то казано от човек, който дълги години е "харесвал" Windows, по-скоро позитивите от широкото му разпространение. Аргументи се уморих да вадя, като опитът от другото място където водих дискусия, заедно с цяла армия единомишленици, не доведе до никакво разбиране, а само "вие сте хейтъри, само недоволствате, това е М$, не може да не е добро след като е ново, ТЕ ЗНАЯТ ПО-ДОБРЕ от нас потребителите.." и тем подобни "аргументи". Някои хора просто обичат да си затварят очите за много уж "дребни" неща, но реално проблемът е голям и може да стане огромен. Явно това убягна от полезрението и тук - защо се хабих да пиша толкова последните фактори, Въпреки които успехът е под този на Виста. Ако беше "същия като wIndows 7", значи трябваше примерно дори само 4-5-6 пъти по-ниската цена да доведе до гигантско изместване, а вече мина над 1 година.. Настрана останалите фактори, за които споменах. От хубавото никой не бяга. @ARPAnet, ето затова не мисля да се впускам в поредна дискусия и тук - изказах мнение и не мисля да давам аргументи, защото само от два поста след мен усещам, че няма да има никакъв смисъл. Само за размисъл - старт бутонът като симптом по-скоро, като част от всичкото (и то едно от най-видимите места), а не конкретно "колко ми е все едно дали са го махнали". Когато направиш и най-малката промяна, умножена по 1 милиард тя става милиард пъти по-значима. Когато имаш 10 дребни промени, става 10 милиарда по-значимо. Когато имаш и едно малоумно решение, и един човек стига. За една компания трябва да са по-важни НЕДОВОЛНИТЕ, отколкото доволните. Питайте когото щете от която и да е професионална сфера. Аз лично вижам десетки малки и големи абсурди, които можете да се информирате навсякъде защо са такива и какъв импакт могат да имат и в следващи версии. Съшиването в стил Франкенщайн на два коренно различни интерфейса, единия от които няма никаква работа в десктоп ОС, от друга страна другия който тотално неизползваем на тъч (но влачещ 16ГБ тотално ненужна баластра на и без това нефелните мобилни устройства), е само по себе си достатъчен аргумент, повличащ след себе си стотици неща, които могат да се аргументират лесно от всеки що годе логичен и разумен човек. Както се вижда, каквито и лайна да се изкарат от тия или ония компании, винаги ще има хора, които да кажат "кво толкова". Който има памет да си спомни, аз съм плюл жестоко и по Вин7 като излезе. Но не чак толкова. Вин7 реално не ми донесе почти нищо като допълнителна полза за каквото и да е, спрямо добрия стар Вин2008 навремето...., но вече го бях инсталирал и все пак реших да погледна че имаше някои плюсове. Ако беше натежало в полза на вин2008, без съмнение щях да даунгрейдна. Но и тогава 7-цата я тествах с месеци на друга машина и реших, че поне няма да е загуба ако мина на нея. В случая с 8 беше загуба ДОРИ само тестването на това недоразумение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Чета и препрочитам и пак не разбирам защо си толкова недоволен.Аз лично не усещам разлика, а по цял ден работя с него.Vista няма да я обсъждаме. Тя е страшно зле. XP-то трябва да се забрани вече. Влезеш ли в Интернет, вече си с инфекция на него и целия уиндоус отива по дяволите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Tedy, едва ли можеш да очакваш друг отговор на първото ти мнение. Ползвам 8-цата от както излезна официалната версия, като изключим старт бутона, друго което да ме дразни откровено не съм забелязал. Може би трябва да уточня малко, защото аз разглеждам нещата свързано. Смяната на старт бутона, метро интерфейса, и досадните ленти в края на екрана ми стоят някак си свързано. Но и откровено не ползвам метро интерфейса освен за search на апчета, същото за което ползвах и старт бутона в 7-цата. Не съм майкрософт, не работя за тях, та нямам причина да мисля чак толкова много за другите недоволни юзъри. Аз и Виста си ползвах докато не излезна 7-цата и нямах проблеми. XP ползвах на десктопи, на лаптопите беше по-добре да се ползва 2003, поне за мен. За мен важното е да ми върши работа, шаренийките не ми пречат. А професията ми е такава, че трябва да съм в крак с всичко ново. Затова и не се впечатлявам чак толкова, особено щом мога спокойно да го използвам. Имам си и лично мнение защо повечето хора пискат - толкова са свикнали с XP/7 или каквото там, че всяка промяна им бърка в мозъка. Аз от друга страна не мога да си позволя такова поведение. Относно продажбите - не мога да говоря за хората, но например ние като компания си lease-ваме огромна част от техниката. И в общият случай няма логика да си купуваме отделни лицензи, ако новите лаптопи така и така ще дойдат с лицензии за 8-ци. От друга страна ни отнема много време да сертифицираме даден OS за ползване в компанията. Лятото най-накрая започнахме да пускаме 2012-ки. Работа с който и да е уин - с изключение на сис админите, малко хора работят със самият OS. Та ако съответните app-ове работят без проблеми, не виждам каква е разликата. За чудесиите с XP все още ми е любопитно, поне за какво иде реч. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Не разбираш, защото не съм загубил време да давам аргументи, защото чувствам, че повечето от тях ще бъдат заклеймени като "дребни, смешни" или лесно "оправими" с допълнителни програми. Който и от тях да взема обаче, за мен е достатъчен, а не са само един или два или пет. На фона на подобренията които има 8-цата. Нека споделя един - чармс менюто - тотално и абсолютно малоумие, което пречи стотици и хиляди пъти на ден когато точно вдясно имаш скролбарове, инструменти на всяка втора програма и т.н. И 5 пъти да ми се появи, това значително би понижило концентрацията и повишило раздразнението, а то пречи по 100 пъти по 5 пъти на ден. Дори само това е достатъчно да намразя една ОС (towa e OS по дяволите, най-малко трябва да ми пречи), ако ще и 2 пъти по-бърза да е във всичко (а тя не е). Старт скреена - потресаващо ясно е и на децата, че е правен за тъч. Старт скреена мога до утре да изреждам защо така направен не е за десктоп и работа с мишка и клавиатура. Ти ако го ползваш веднъж на ден, вероятно нямаш никакъв проблем с него. Тук с метро беше ясно, че ползваха десктоп потребителите си като ракета носител да си популяризират Метро и мобилните боклуци, с крайна цел - магазина и да се купуват смотаните им метро приложения оттам. Въпреки това това което постигнаха беше само отвращение от верните им десктоп фенове, т.е. обратен ефект. Старт бутонът беше малък реверанс към тях, което е крещящ пример за целите, намеренията и reasoning-a им за всичко, което се изписа по повод 8-цата. В този смисъл, повечето рекламни клипове за мобилните М$ устройства (RT най-вече) много леко така не включват реална работа с устройството и демонстриране на реалните ползи. Огромна част от рекламните клипове са така - "ох колко е модерен и як, фьешън", и дотам. Хората вече не пасат трева, не ядат доматите с колците. Това да върнат Старт бутона?! - за такива като М$ това е почти нечувано. Но с това никого няма да успокоят, освен най-заблудените. За Виста и аз не мисля да влизам в дискусии. С изключение на неща като DRM, си беше много добра ОС, излязла малко не навреме. 7-цата е съвсем малко по-различна и имаше такъв огромен успех. 7-цата спокойно може да се приеме за SP3 на виста. И там основно се хулеше по производителността ѝ. Интерфейса го поразвалиха на места, а в 7 даже повече го развалиха, но отново - нищо драстично, то се вижда по успеха на 7. За ХР какво да кажа - вече прекалено става ОС като архитектура и ядро, на новите машини върви значително по-зле от виста или 7. Отделно според мен М$ или нарочно започнаха да я скапват, или вече не отделят толкова време на нея - напоследък ХР има големи проблеми с ъпдейтите - много хора се оплакват от проблеми при ъпдейт, и М$ даже си признаха, но това било "малко хора били афектирани", какво малко, порой от оплаквания. Оплакванията ми след Виста са основно свързани с интерфейса (повреждането му), и целия UX. Който в 8 е докаран до дъното с това метровизиране. "толкова са свикнали с XP/7 или каквото там, че всяка промяна им бърка в мозъка. Аз от друга страна не мога да си позволя такова поведение." - винаги е имало такива. Аз съвсем спокойно казвам, че не съм от тях. Много лесно минах от Вин2003 (ХР реално като интерфейс) на Вин2008 (виста), и повече назад не бих се върнал, още от ден 1. При 7 признах, че нещата бяха на кантар - развалени някои неща, но плюсовете натежаха наравно и накрая айде.. като по-нова, останах с 7, и така до днес. И говорим все за обективни неща, а не примерно на мен че не ми харесвал примерно еди кой си цвят. В 7 продължиха с падението след Вин2008, затова Вин2008 беше най-добрия Вин за мен за всички времена. На 7 останах от липса на мотивация да даунгрейдвам и ми беше все едно (айде, все пак по-нова версия, което единствено натежа да остана с нея, както и някои подобрения които бяха добри все пак) почти. Винаги съм бил с отворени обятия да мина на нов Windows. Но това което ни сервираха с 8, мина всякакви граници. Това че е НОВ не означ1ава нищо в днешно време. Ако оставим OS настрана, можем да видим доста сфери където по-новото е доказано по-калпаво. Мониторите е любима тема и пример за това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Ами на XP му свърши mainstream съпорта, вече сме в extended фазата. Нормално е да го зарязват. Питанка, в кой форум сте коментирали сериозно 8цата? Ще ми е интересно да прочета малко, може и на лично ако ще се приеме като реклама или нз какво Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Фазата не означава, че трябва да го развалят . Както можеш да видиш, над 30% от света още го ползва, особено бизнеса, който тепърва минава на 7. Естествено, М$ не могат да допуснат една стара версия на техен софтуер да си фейдне от самосебе си и по естествени причини - примерно по-добри следващи версии, по-ниски цени техни, поддръжка на наличния софтуер на 100% и т.н. неща, които биха ентусиазирали (грубо казано) клиентите да минат на новата версия. На повечето места и един Вин98 би вършил същата работа даже, но в тая област за да не фалират големи и тромави компании като М$, са нужни и "други" мерки, както е публична тайна от десетилетия. Пример с MS Office - след офис 2003 освен да барат и развалят интерфейса (особено рибона), както вкараха, което в 96% от ползващите го да бъдат "ентусиазирани" масово да минат на нещо > 2003? Нищо почти. Разчитат на меркетинг и откровени заблуди и трикове и извиване на ръце, къде по-малки, къде повече ... и пак повечето хора адже Офис 97 би им вършил работа и до днес. М$ са си гадни парчета, и това е ясно на всички . Windows им крепи целия останал софтуер, и точно него нямат право толкова нагло да го развалят, защото те ще са единствените губещи накрая. Както се казва всяко зло за добро, ще видим. Дано изберат (по случайност) някой кадърен визионер та да вкара нещата малко в релси поне за Win10, защото Вин9 щял да задълбочи кризата в Windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Някой може ли да ми свали windows 8.1 update iso? (по този начин - http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-1849920/download-iso-version-windows.html). През Windows Store не иска да го свали, всъщност и ъпдейти не иска да сваля, или поне е много бавно. /лаптопа има win8 оем , но не виждам някъде по него стикера с product key/ Предварително благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Има го в Zamunda.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Няма го там, или поне не го намирам. Не ми трябва самия W8.1, а ъпдейта от 8 до 8.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 Нещо интересно, което не мога да определя. На всичките PC-та съм си шернал D:. От което и да се опитам да достъпна някое друго, първо ми дава No Access и след втори, трети, четвърти опит се отваря. Явно има някаква настройка, която трябва да направя, но не знам коя. Някое жокерче? /лаптопа има win8 оем , но не виждам някъде по него стикера с product key/ Product key може да го видиш с всяка програма от типа на Aida и Everest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 Нещо интересно, което не мога да определя. Ако е малко след "отварянето" на OS (след първоначално зареждане или пък след standby например), възможно е да трябва известно време за взаимно търсене - пробвал ли си да заредиш операционните и на двете машини, да изчакаш няколко минути да се самонамерят през това време и после да се опиташ да видиш споделената информация? Ако след изчакването се отвори от първия път, значи вероятно е това ; понякога някой firewall също може да направи мизерии, но щом след n-я опит машините все пак се виждат една друга, значи не е това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.