TAZ Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Тъй като темата беше затрита, пускам нова. Windows 8 Consumer Preview може да си го изтеглите от официалната страница на Microsoft - click или English 64-bit (x64) Download (3.3 GB) Sha 1 hash — 1288519C5035BCAC83CBFA23A33038CCF5522749 32-bit (x86) Download (2.5 GB) Sha 1 hash — E91ED665B01A46F4344C36D9D88C8BF78E9A1B39 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Верно, че ни изгоря темата Какво бях писал..... ---------------- Инсталирах на основен компютър. Не ме кефи. Пищи "таблет". Дано го оправят и да може да се избира на какво го ползваш, че иначе ще го пропусна на домашния си. То е ясно, че в офиса ще ни ги сервират още като излезнат, че нали трябва да свикваме и разучаваме, за да можем да оправяме на обикновенния потребител бакиите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Много досаден интерфейс, а са го набутали и в сървър 8-цата, изглежда ужасно смешно, все пак е някак странно да го видиш /server 8/ на таблет или другo подобно устройство Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted March 15, 2012 Author Share Posted March 15, 2012 хехе, много весело беше това. Човека определено видя доста зор, а и завърши с много добро изречение. Определено ще е доста криво на много от обикновените потребители. Аз също съм един от тях, както бях писал в предната тема - ще му свикна и на това чудо, но ако го няма това ТАВ разхождане наляво и надясно ще съм много по-доволен. Определено няма да си купувам touch screen, много се надявам производителите да не вземат да тласнат всичко в тази посока, защото ще е тъжно и жалко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Изкарах 10-на дни с него. Всички драйвеи оставих по дафоулт, не съм инсталирал нищо допълнително. Но верно е за таблети и за тъч монитори.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted June 1, 2012 Share Posted June 1, 2012 http://www.download.bg/index.php?cls=news&mtd=single&id=615975 Link to comment Share on other sites More sharing options...
306TDI Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 Има добри неща но, нещо не ми харесва идеята за таблетите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 е т'ва ли е ? баси. И що е фрий ? Или е пробно за 30 дена . Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Вчера в 16:06 часа Московско време станаха достъпни следните имиджи на Windows 8: MICROSOFT.WINDOWS.8.ENTERPRISE.RTM.X86.VOLUME.ENGLISH.DVD-WZT MICROSOFT.WINDOWS.8.ENTERPRISE.RTM.X64.VOLUME.ENGLISH.DVD-WZT MICROSOFT.WINDOWS.8.PROFESSIONAL.RTM.X86.ENGLISH.DVD-WZT MICROSOFT.WINDOWS.8.PROFESSIONAL.RTM.X64.ENGLISH.DVD-WZT Публикувано тук: http://soft-forum.ws/ Скрийншот: С благодарност към WZ0R/WZT/дядько-ЦЯ Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 В момента болшевиките са вдигнали KMS сървър и се скъсват да си активират Windows-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Тоя Уиндоус е нелеп.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Тоя Уиндоус е нелеп.. +1. Май ще си ползваме windows 7 до излизането на 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 32 битова версия с над 4 гб рам ? Или и тука няма да стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 32 битова версия с над 4 гб рам ? Или и тука няма да стане Няма как да стане. То не е лимитация на Уиндоуса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Има начини за ползване на повече от 4 гб, но обикновено са на window-си предназначени за сървъри. Веднъж се борих с такъв, но честно казано не си заслужаваше, пък и това да се ползва на домашен компютър сървърна ОС не е много добра идея, не че не може просто не си струва заради лишаване дори от някои дребни благини които иначе биха тръгнали на друга ОС. Давай смело 64 битова версия на 7 ако имаш повече рам - от опит казвам, че почти всички неща свързани с не тръгване на някой програми и други нелепи неща бяха изчистени още във версиите на Виста преди излизането на 7. В 7 до сега нищо не ми е направило проблем. Има едно нещо в UI на 7 което ме дразни и не може да се спре но го приживявам. Иначе 8 е пълен буклук не бих го позвал дори да ми дават по 30 долара на час камо ли да си платя за него. До сега само ХР имам оригинално, не съжалявам нищо че вече не го ползвам добра ОС си беше. Ако цените за 7 Про не бяха толкова изродски бих си взел и 7, чисто от лоялност. 8 обаче е абсолютна подигравка за ползване с мишка и клавиатура. Едвам едвам го подкарах на виртуална машина и за няколко часа ползване направо ми идеше да се обеся. Грозен интерфейс - сумати години правеха красив UI стъкло, сенки красиво скролиране и какво ли не и изведнъж ме върнаха на нещо което в най-добрия случай изглежда като наследник на win 98 на на ОС изчезнала 15 години по-късно. Сравнение с 7 изглежда все едно братушките са го сделали в час по трудово. Човек който не се интересува ми каза като мина покрай мен да не ползвам бета на ХР, толкова зле изглежда. Даже Luna-та на XP чисто стилистично особено със Zune. Като цяло бърз е на зареждане, но пък колко често човек си пуска компютъра. На харчене на рам е същото като 7. Изглежда по-зле. Осакатен е откъм UI. Не се знае в кой момент ще пуснат някой SP, с който ще го вържат към маркета им и чао на използването на програми които не са в техния маркет. Като цяло бъдещето на 8 е да бъде зле изглеждаш терминал с кофти UI, който единственото му приложение ще е да направи така че всеки девелъпър който иска програмата му да работи на Windows ще трябва да праща по 30% от всичко което изкарва. Подобно на Apple, само че М$ искат да затворят още повече системата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 na men doniakade mi dopada 8 probvah go obache na monitor s touch i si e edin vid ogromen tablet mnogo e udobno start meniuto da razglejdash snimki da gledash film ili da pregledash novinite i vremeto veche kato ti triabva neshto po seriozno cakash si prozorche Desktop i si e v normalen vid ne moga da kaja che e po dobre ot vista ili 7 osobeno ako si samo s mishka i klaviatura no si ima svoite pliusove ako imash touch kato cialo potrebitelite sa vinovni za nachina po koito izglejda poneje vseki iska neshto pipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 Не се знае в кой момент ще пуснат някой SP, с който ще го вържат към маркета им и чао на използването на програми които не са в техния маркет. Като цяло бъдещето на 8 е да бъде зле изглеждаш терминал с кофти UI, който единственото му приложение ще е да направи така че всеки девелъпър който иска програмата му да работи на Windows ще трябва да праща по 30% от всичко което изкарва. Подобно на Apple, само че М$ искат да затворят още повече системата. Хехе, айде дотук с фантазиите. Това не е андроид, че да работи само със софт от маркета им. От друга страна угодия нямате. Уж интерфейса на Windiws фамилията до 7-ма версия бил грозен, претрупан, еди-какъв си, сега пък нямало такъв или пък бил еди какъв си. Джиткайте си на терминал и тва е. Като не ви харесва - ОС бол, с лопата да ги ринеш. Кеф ти платени, кеф ти безплатни. Чудя се защо болшевиките не са казали една лоша дума за него, за разлика от българите, които не стига, че не разбират от нищо, не стига че не ядат щото после требе и да серат ами и на големи умници се правят. ======== В момента е вдигнат още един сървър, но активацията става по IPv6 протокол. Подробностите тук: http://forums.mydigitallife.info/threads/35640-Windows-8-KMS-Activation/page83?p=611837&viewfull=1#post611837 сървъра в момента е претоварен, така че търпение му е майката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 "Болшевиките" са карали 50 години един и същи модел москвич и са мислили че са набарали върха на борчето и ще громят капиталистите. Колкото и да е тъжно да звучи голяма част са до такава степен повредени че няма да се оправят близките 50 години. Виж им само държавата която се управлява от олигарси и разни мафиотски структури развиващи в тайните им служби. Точно тях за пример да ми се дават какво им харесва и какво не... няма да казвам през каде ми е. Никой никога не е казвал че някой от windows-ите е грозен. Вистата я коряха едно време че е тежка, но колкото си беше това проблем на ОС толкова беше и проблем на компютрите които чисто хардуерно не бяха готови за такава ОС и най-вече за суперфеча й. Иначе не знаех че темата е само за хвалби, ако е така да спираме да пишем въобще. Иначе кой от какво и колко разбира най-малко може да пише някой който сигурно мама и тати вчера са му купили компютър и ми е открил форума от няма и година. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Хехе, айде дотук с фантазиите. Това не е андроид, че да работи само със софт от маркета им. Явно изобщо не ти идва на ум, че опитвайки се да се правиш на интересен всъщност изважда на преден план тоталното ти невежество по въпроса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 "Болшевиките" са карали 50 години един и същи модел москвич и са мислили че са набарали върха на борчето и ще громят капиталистите. Колкото и да е тъжно да звучи голяма част са до такава степен повредени че няма да се оправят близките 50 години. Виж им само държавата която се управлява от олигарси и разни мафиотски структури развиващи в тайните им служби. Точно тях за пример да ми се дават какво им харесва и какво не... няма да казвам през каде ми е. Никой никога не е казвал че някой от windows-ите е грозен. Вистата я коряха едно време че е тежка, но колкото си беше това проблем на ОС толкова беше и проблем на компютрите които чисто хардуерно не бяха готови за такава ОС и най-вече за суперфеча й. Иначе не знаех че темата е само за хвалби, ако е така да спираме да пишем въобще. Иначе кой от какво и колко разбира най-малко може да пише някой който сигурно мама и тати вчера са му купили компютър и ми е открил форума от няма и година. Няма да се спирам подробно на всички глупости които си изписал, но само ще добавя, че кмс сървъра са го вдигнали същите тези неуки и затъпели болшевики, както и че всички оригинални имиджи от Win2000 до 8 включително ги вади на бял свят също болшевик, при това още когато са на фаза pre RTM. Най-странното е, че за 12-13 години още не са го хванали. Освен всичко това аз имах регистрация в неговия форум още от 1998 година, когато този форум още не е бил плануван да види бял свят. Сега схвана ли що за тъпня си написал? А да ти снимам първото ми ПС - Комодор от 1986-та? Толкоз по темата за болшевиките и компютрите от мами и тати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Инсталирах го преди няколко часа.На пръв поглед ГРУБА ГРЕШКА.С въпросното старт меню е скандално да се работи на компютър без тъч!За останалото няма смисъл да коментирам ,че разлика в производителността не съм усетил.Игри мигри...копиране мопиране все тая ,всичко води до форматиране на партишъна.За таблет добре ....супер даже ,но да ми оставиш тоя бърльок за дефолт екран на четириядрена машина с рам да го заредя 4 пъти тоя уин мерси.Просто не си заслужава за 10 сек по-бърз буут. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 http://techmell.com/how-to/disable-metro-ui-windows-8/ Може да пробвате някое от тези, ако толкова ви дразни Метро интерфейса. Иначе се свиква, инсталирах го след като излезнаха имиджите с официалната версия. До някъде ми липсва сърча на старт менюто, въпреки че и в метро ако започнеш просто да въвеждаш текст ще се отвори сърч. И досадява с тези изкачащи менюта в ъглите на екрана, но не е болка за умиране. Като софтуер не съм имал дертове с нищо освен vsphere клиента. Но пък е стабилен. Десктопа ми е на 17 дена ъптайм, а не са повече защото се наложи да въртя разни хардове. Друга причина за рестарти май не съм имал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Освен постоянно изтичащите МАК ключове, вече има и мини версия на локален kms server. До края на януари тече и примуция на безплатен ключ за Windows Media Center за про версията. Примуцията здесь: http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/feature-packs Offer valid from October 26, 2012, until January 31, 2013, and is limited to five licenses per customer per promotion. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 http://techmell.com/how-to/disable-metro-ui-windows-8/ Може да пробвате някое от тези, ако толкова ви дразни Метро интерфейса. Това беше номер едно след инсталацията.Просто няма смисъл да се минава към 8 за момента според мен.Покрай Windows Phone 8 ,ако изкочи нещо "наложително" бих го оставил,но засега аз лично не виждам причина да се ъпгрейдва.Метрото на Viewsonic ViewPad 10 съм го разцъкал и е уникално.Предвид за какво се ползва(то толкова си и може машинката)стария десктоп в 90% от времето е ненужен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.