suffergenius Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Здравейте. Имам видео карта Geforce 9500gt на Gigabyte същата като тази Тук , но вентилатора е прекалено шумен! Понякога се оправя от самобесе си след като компютъра е бил изключен за известно време. Температурата мисля ,че е нормална при натоварване подържа 47-48 градуса максимум. Чистил съм е, но не мога да откача самата перка от вентилаторчето не знам на какъв принцип е захваната, не се вижда да има болче, а и може да е залепен затова ме е страх да напъвам да махам перката за да не я счупя. В такав случай какво ще ми препоръчате да направя. Разгледах една тема там препоърчват този вентилатор Тук или направо да си купувам друга карта и ако може да ми препоръчате някоя малко по добра от моята, но да е Nvidia. Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Не си заслужава да влагаш средства в твоята морално остаряла карта. По-добре си вземи нова, но сподели с какви пари разполагаш, кажи си и какво ти е захранването и на каква резолюция играеш игрите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Ако съдя по старата ти карта, то бюджета ти е ограничен до малко над минималният. При положение, че твърдо си се зарекал да е нвидия, то логичният избор е gt 440 за ~120 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suffergenius Posted March 12, 2012 Author Share Posted March 12, 2012 Захранването е APX-400W, разполагам със 160лв за карта. Резолюцията на която играя е 1600 x 900 P.S. Четох ,че 9600gt е добър избор. Какво ще кажете? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Оптималният вариант за момента е 6750, която е равна на GTS450 (с DDR5). В твоя случай, ако процесорът не е поне нещо от рода на E5200 или Athlon II 240, то и 9600gt би ти свършила работа, тъй като е по-бърза от 9500. Ако съм познал за процесора, то тогава тези 160 лева ги инвестирай в 9600/8800GT/GTS250, които втора ръка се намират на цени от 60/80/90 лева и с остатъка от парите си вземи ново захранване - примерно това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suffergenius Posted March 12, 2012 Author Share Posted March 12, 2012 Процесорът ми е Intel Core 2 Duo E7300 2666 MHz . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Тогава най-доброто, което може да направиш, е да вземеш една 6750-ка, като тази, която съм предложил. В момента на пазара няма GTS450 512mb с DDR5, иначе нея щях да ти предложа. Имал съм и двете карти, добри са. С парите от продажбата на старото захранване и видео си вземи един 500-ватов Goldenfield и няма да може да си познаеш машината . А ако толкова не искаш ати, и това може да ти свърши работа. И вземи го клокни малко този твой процесор . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Работеща карта да отпишеш за едно охлаждане Щом ти върши работа побългари си я за 5лв Навремето си бях направил Geforce 6600 с охлаждане от AMD Athlon и си работи 2-3 години така - едновременно наклокана малко над 100% и не особено шумна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suffergenius Posted March 12, 2012 Author Share Posted March 12, 2012 Благодаря за бързите коментари. Sothbiss какво ще кажеш за тази Тук. Относно процесора не разбирам от клокове и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Картата е добра, ако не се лъжа беше на едно ниво с GTS450, само че трябва да имаш няколко неща предвид. Първо - няма dx11, второ - много ток смуче и твоето захранване сега посмъртно няма да я захрани (тоест може и да я захранва известен период от време, докато един ден не изпуши - буквално ) и трето - не е от най-хладните карти. И ако си от Пловдив, защо не си я вземеш от Ерата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
suffergenius Posted March 13, 2012 Author Share Posted March 13, 2012 Просто исках да я покажа само, няма да е взимам от там. Спрях се на предишната която ми показа Тук + едно захранване и мисля, че проблемът ще бъде решен, а и за тея пари друга карта на Nvidia не мога да си купя и то да е чисто нова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.