karaman Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johan Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 М-да, значи, искам да си направя boot CD, и да си сложа по-важните програми, ако ми се прецака LFS-a да си го възстановя по-бързо. По-точно искам целият base LFS да го targzipna и да го хвърля на CD, тъй като там са всички необходими пакети за работа, ако се наложи може и инсталл скрипт ще си напиша на bash. А другите пакети спокойно ще си ги тар/бзипна и ще си ги запиша на non-boot CD. Та проблема ми е как да го направя това boot CD, та после като бутна да мога да си направя партишън с cfdisk, да го маунтна, да разархивирам base-LFS, който съм компилирал за моят хардуер и след като се chroot-на да си оправя grub-a. Случайно някой да е правил подобни магии с други дистрота, да му се намира ПОДРОБНА документация или да може да ми обясни така, че да стане. Опитах с www.tdlp.org, но там информацията е кратка, неясна и непълна. Не поствайте линкове без обяснения! Благодаря ви. <{POST_SNAPBACK}> karaman ne e tochno po temata no dnes TEST neshto podobno znachi pri mene mi trebvashe da si backup Linux partition ot diskets ili boot disk tar -czf /X/../archive.tgz /dev/hdX /dev/hdX -linux partition /X/../ - kadeto imash mjsto ili neshto podobno, pogledni man tar tova ot www.linux-bg.org --------------------------------------------- zа идентични дискове/дялове: dd if=/dev/hdXX of=/dev/hdYY 2. От някъв диск/дял на друг диск/дял: mount /dev/hdYY /mnt cp -a /* /mnt/ Следва "оправяне" на lilo.conf съгласно новия диск/дял в /mnt/etc/lilo.conf, след което следва: cd /mnt; chroot . sbin/lilo -C /etc/lilo.conf Ако копираш Линукс с примерно i686 кернел за машина с АМД, тогава трябва да сложиш подходящо ядро преди да пуснеш лилото: cd /mnt; chroot . и сменяш ядрото, след което - горното за лило. ----------------------------------------- az namerish tova http://www.sysresccd.org/download.en.php CD-to e gotino na bazata na Gentoo ima dosta programki koito mogata da vlqzat ot pomosht moje da go razgledash: http://www.sysresccd.org/screenshots.en.php (partimage podobno na Norton Ghost ) m/u drugoto s Norton Ghost 8 moje da se pravi image na ext3 s tova go test i stava bez problem otnosno boot CD ste potarsq i az zashtoto do kolkoto razbiram ot posta ti tazi ideq e gotina pozdravi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 karaman, независимо от условието ти, твърде много ми се е замъглил погледа за да ти обясня точно процедурата така, както го е направил Martin L. Purschke На горното местенце има всичко необходимо (при това доста добре обяснено) за създаването на custom boot CD. Просто си свали шаблона, добави каквото ти трябва (най-вече ядрото и важните инструменти) и следвайки инструкциите ще си готов за нула време Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 ми и аз ще се включа,макар че не знам доколко ще ти помогна. ЛинуксБГ Това мисля,че ще свърши работа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johan Posted July 28, 2004 Share Posted July 28, 2004 karaman daj malko info do kade si stignal s Boot CD i ako si go napravil vzemi da post tuka malko info pozdravi Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 28, 2004 Share Posted July 28, 2004 OFFTOPIC samo da pitam nqkoi imal li e problemi s CD1 na SuSe9.1 Profesional Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Сусе 9,1 проф ЛАЙВ забива със съобщение: слоор , слоор , слоор ... и т.н. кус нот рийд РАМ-драйв и т. н. Защо пък РАМ-драйва , а не ЦД-то за мен остана загадка ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 кусто не може да си напраии рам драйва бе пич. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOKe Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 a ve q kajete kak se prai LFS na choveshki ezik misalta mi e kak moje da se naprai debian distro za i686 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Сусе 9,1 проф ЛАЙВ забива със съобщение: слоор , слоор , слоор ... и т.н.кус нот рийд РАМ-драйв и т. н. Защо пък РАМ-драйва , а не ЦД-то за мен остана загадка ... <{POST_SNAPBACK}> техн.грешка - кус нот = could not (бъркам клавишите на кирилица) Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 техн.грешка - кус нот = could not (бъркам клавишите на кирилица) <{POST_SNAPBACK}> кусто = because ... и т.н. все тая. Ама що не може Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.