Brat4ed' Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Здравейте на всички! Не съм от общината е не правя тайно проучване, просто искам да разбера дали и други разсъждават като мен. Ето защо, нека в тази тема всеки да напише какво би променил в града, ако можеше. За да сме по-конкретни предлагам, всичко, което пишете, да следва тази структура: Казус: Породен от: Решение на проблема: Цел на промяната: Започвам аз: Казус: синя зона Породен от: липсата на организация Решение на проблема: смс паркиране Цел на промяната: удосбство за гражданите и повече приходи за общината. Надявам се да се получи добра дискусия! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmuto Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 бих оправил всички паважи в града останали са няколко улици които са ужас :angry1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Решение на проблема: смс паркиране Не съм съгласен с това смс паркиране. Има по - добри варианти от него. При смс паркирането най - много печелят мобилните оператори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 При смс паркирането най - много печелят мобилните оператори. Доколкото знам, същото е и с SMS закупуването на билети за градския транспорт, което се канеха да въведат. Какво канене? То е въведено. Може, не ползвам градския транспорт... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Какво канене? То е въведено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat4ed' Posted January 18, 2012 Author Share Posted January 18, 2012 SMS билетите заслужават отделна тема. Няма табели на спирките(където има спирки), няма яснота....поредната опорочена идея, но дано не е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat4ed' Posted January 19, 2012 Author Share Posted January 19, 2012 Още един от мен: Казус: ляв завой на големите кръстовища Породен от: много трафик, никаква синхронизация на светофари Решение на проблема: всяко кръстовище да има отделна светлина за ляв завой/десен завой и направо Цел на промяната: по-малко катастрофи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 с тези малки пловдивски булеварди ще станат адските задръствания. Представи си примерно на Руски и 6-ти Свптемврипо колко време чакаш да минеш в час пик, и сега го умножи по 2 (или по едно иполовина, зависи колко ще е за ляв завой). Иначе не е лошо като идея, но май няма как да стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Винаги има как да стане при добра организация и желание от страна на общината. Проблемът с левите завои, без специализирана секция за наляво е, че в големите задръствания ако сам не нарушиш правилата, минавайки почти на червено - просто няма как да минеш изобщо. Онези отсреща (движещи се в права посока) използват до последно и за тях жълтото не е сигнал за спиране, а сигнал за допълнително подаване на газ, за да минат и те...и след тях и друг...и другия....и така последните 1-2-ма от отсрещните си минават вече на светващо червено и за самия теб не остава друга възможност освен и ти да минеш на червено, ако не искаш да си седиш доживотно на кръстовището. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat4ed' Posted January 19, 2012 Author Share Posted January 19, 2012 Винаги има как да стане при добра организация и желание от страна на общината. Проблемът с левите завои, без специализирана секция за наляво е, че в големите задръствания ако сам не нарушиш правилата, минавайки почти на червено - просто няма как да минеш изобщо. Онези отсреща (движещи се в права посока) използват до последно и за тях жълтото не е сигнал за спиране, а сигнал за допълнително подаване на газ, за да минат и те...и след тях и друг...и другия....и така последните 1-2-ма от отсрещните си минават вече на светващо червено и за самия теб не остава друга възможност освен и ти да минеш на червено, ако не искаш да си седиш доживотно на кръстовището. Отделно, че 99% от водачите не спазват следното правило: при ляв завой ако си трета кола, спри и изчакай следващото зелено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Отделно, че 99% от водачите не спазват следното правило: при ляв завой ако си трета кола, спри и изчакай следващото зелено. А като включим и тези, които правят отдясно втора колона за наляво (виждал съм дори и трета), положението направо си *бало мамата. Истината е, че доста бавно се променя тукашния манталитет за спазване на някакви правила - мен ме питайте, дето всеки ден се занимавам със съблюдаването на спазването на правилата в търговския раздел...не стига, че непрочел нищо, а нарушил 2-3 правила едновременно, че и няколко пъти един след друг...ами и като му направиш забележка, скача с рогата напред и започва да си търси правата, дето изобщо ги няма в случая. Както и да е...дай да спрем дотук, че ще го обърнем на офтопик... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.