Jump to content
BulForum.com

Идва ли краят на торент ерата?

Ferante

Recommended Posts

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply
  On 2/2/2012 at 8:02 PM, torbalan said:

i kкое е ип-то на мегаъплоуд ?

IP-то е 107.21.243.42, но файда няма никаква! Не знам кой ви набива такива простотии, че домейна може и да е блокиран, ама по IP си ставало!?

Добре като оставим на страна интернет обмена и споделянето, онзи ден като четох някои от главните точки в закона ли, споразумение ли е, ми стана супер странно, че се предвижда и санкация(затвор в повечето случаи), дори когато споменеш името на някоя фирма, компания и т.н в своя статия, блог или някъде другаде. Ето това вече ми се струва супер малоумно.

On 1/31/2012 at 5:03 PM, w00x said:

Напълно наясно съм от къде идват и по какъв начин се разпространяват всички нелегални съдържания.

Преди време, когато имаше free.techno-link.com и по такъв начин се разпространяваха нелегалните филми/игри/музика, аз бях главния захранчик на /freeteam. Никой не можеше да докара игра до БГ free пространството по-бързо от мен. Нито data.bg, нито evro.net, че дори и хубостниците от ArenaBG, които тогава също бяха фрий сървър..

Кажи ми ти обаче какво е един торент тракер без нелегалното съдържание. Защото надали някой ще качва, ако знае, че тракера трябва да даде личните му данни при нужда и може да му почукат на вратата.

Какво печелят компаниите от теб ако сваляш нелегално съдържание и не им плащаш? Популярност? Потупване по рамото?

С какво [pre] си ги качвал във техно.линк?

[pre] = pretime

Ясно. Просто си свалял откъдето каквото намериш и си ги качвал на български сървър.

В data.bg имаше юзъри с добър [pre] като RADDiS0N, например B)

Представям си що за екип са били freeteam :laughing:

Накратко е обяснено тук:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nuke_(warez)

секция: Pre channel

Peace :punk

On 2/5/2012 at 12:53 PM, future said:

[pre] = pretime

Ясно. Просто си свалял откъдето каквото намериш и си ги качвал на български сървър.

В data.bg имаше юзъри с добър [pre] като RADDiS0N, например B)

Представям си що за екип са били freeteam :laughing:

Накратко е обяснено тук:

http://en.wikipedia....iki/Nuke_(warez)

секция: Pre channel

Peace :punk

Сега като прочетох обяснението се сетих, че влизах в такива канали, но говорим за преди 10 години. Не помня всичката информация.

Имах достъп до дъмпове на които групите качваха релийсите в момента в който се обявяваха в каналите.. От там ги прехвърлях към БГ сървърите. И мога да ти гарантирам, че другъде ги нямаше. Качвах ги преди който и да било. Гаранция.

А и за какъв трансфер и състезание може да става въпрос, при положение, че Techno-link ми даваха 25KB/sec канали?

16КБ/сек интернет в къщи си беше лукс от всякъде на онова време.

Връщаш ме години назад и очакваш да ти дам някакви отговори. Няма как да стане. :)

On 2/5/2012 at 1:54 PM, future said:

До IRC каналите на кои групи си имал достъп?

Не си спомням да съм имал достъп до канала на определена група, но на даден етап може и да съм имал. Не помня в момента. DUMP-овете не бяха на групи. Поддържах контакт с хората, които предоставяха сървърите на групите.

On 2/5/2012 at 2:06 PM, w00x said:

Не си спомням да съм имал достъп до канала на определена група, но на даден етап може и да съм имал. Не помня в момента. DUMP-овете не бяха на групи. Поддържах контакт с хората, които предоставяха сървърите на групите.

Последното изречение ме разсмя искрено.

Благодаря ти за отговорите. Никога не си имал никакъв достъп до нито един от каналите на която и да е група. Човек, който има такъв достъп може направо да се чувства "богоизбран" и никога не забравя нищо, дори и след 10 прераждания, а не след 10 години. А ти не знаеш дори основни неща за сцената.

Жив и здрав бъди и не се хвали толкова друг път.

On 2/5/2012 at 3:13 PM, future said:

Последното изречение ме разсмя искрено.

Благодаря ти за отговорите. Никога не си имал никакъв достъп до нито един от каналите на която и да е група. Човек, който има такъв достъп може направо да се чувства "богоизбран" и никога не забравя нищо, дори и след 10 прераждания, а не след 10 години. А ти не знаеш дори основни неща за сцената.

Жив и здрав бъди и не се хвали толкова друг път.

Интересно дали ти си правил същото на 14-15 години. :D

А аз го споменах, защото е факт. Игрите се появяваха първо на /freeteam в голяма част от случаите. Имаше един платен сървър, който понякога се справяха по-бързо, но не защото получаваха достъп по-бързо, а защото имаха по-бърза връзка. По-бърза от 25КБ/сек. Не му помня името обаче...

Това какво и за колко дълго време се забравя зависи от важността, която си му предал. За мен явно не е било толкова важно, колкото за теб, затова и съм забравил голяма част от нещата, които тогава са ме вълнували.

On 2/5/2012 at 5:48 PM, Lucky Luciano said:

Започнат ли да затварят сайтове и да ограничават, Боко си е подписал оставката. Няма как да го направи.

Това едно, другото е, че както подписаха тихом мълком, така и ще оттеглят резолюцията си! Дори не съм сигурен, че вече не са я свършили тази.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...