Jump to content
BulForum.com

Продавам фото Канон с дефект

Recommended Posts

Продавам фотоапарат Canon SD 790 IS

като го пусна и екрана се размазва и става розов.Преди го правеше рядко и се оправяше след рестарт.

Говорих със сервиз и ми казаха че може да е от матрицата.

Така или иначе ми подариха друг и този остана.

В комплект с фотото има само :

--- оригинално зарядно

--- оригинална акумулаторна батерия NB-5L

цена ПРОДАДЕН

951349fc02731fac.JPG

От матрицата е. На каноните матриците им се скапват.. щот са толкоз хубави. Аз имам А80 със същия проблем. След като изчетох в интернет и видях хора със същия проблем, разбрах, че единственото нещо което ще оправи фотоапарата е нова матрица.

Такива се намират в ибей (поне за моето фото)

Дефектните матрици се подменят БЕЗПЛАТНО по програма на Канон, но само в оторизираните сервизи (за съжаление в София). Не се сещам точно името на фирмата, но са ми подменяли 2 матрици на 2 различни апарата.

Поровете по форумите, има ги.

Плащате си само транспорта.

Дано съм помогнал

За съжаление най-вероятно проблема е в CCD-то на фотото ( матрицата ) ,но модела не влиза ако се не лъжа в листата с извънгаранционно сервизирани модели на Canon !

Canon България чрез сервизната мрежа на "Pan service" ( Пан сервиз ) подменяха наистина безплатно CCD-тата на марките /модели цифрови фотоапарати ,вложили в себе си проблемната партида CCD-та от SONY - разхода бе единствено транспорта до и от сервиза им в София ( Пан сервиз ,гр.София ) !

Програмата им подкрепена от "виновника" SONY обаче мисля ,че приключи миналата година !

Проблема бе в "икономията" ,която производителя на матрици за доста марки ,SONY ,направи ,влагайки алуминиево опроводяване в бондер машините си ( машините ,които свързват силициевият кристал с металните крачета за монтаж /ел.връзка на чипа ) ,вместо златна и неочакваният ефект вследствие на прегряване на същите тези връзки !

Аз лично съм изпращал три CANON PowerShot S1 и безплатно са ми ги отремонтирали - момент за едно голямо БЛАГОДАРЯ към Canon България ,SONY България и Пан сервиз за поне този случай на уважение към клиента и добрата координация между техните родни представителства :punk :punk :punk !

Дефекта ти е или в случайна поява на студена спойка или изтърване и шанса да се поправи е под 10-20 % ,освен цялостна подмяна на CCD-то !

:excl: мисля ,че имам сервизно на оптичният блок и демонтажа на матричната платка ,но не съм много сигурен дали бе за този модел - ако някой се навие да го поправя ще се разровя и ще му го изпратя ,както и насоки за работа :excl:

Апаратчето между другото е много добро - винаги съм казвал ,че старите IXUS-и са много по-читави като фотоапарати от ТЪЧ-събратята им днес :beer:

Още имам IXUS 50 и IXUS 60 и не ги продавам !

• 2 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...