AssassiN Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 Не знам къде да я сложа тая тема, затова я пускам тук, ако трябва я местете! Интересува ме, колко точно е трудно да си пусна сам един сайт. Нашия фирмения е на Joomla, и доста неща си ги администрирам сам. Ясно ми е, че това далеч не е всичко. Въпроса ми по-скоро е, ако имам един темплейт за сайт, платя си домейн и ползвам на joomla-bg безплатния хостинг първоначално, ще мога ли да си понаправя нещо от вкъщи? Имам добри познания по графичната част - Photoshop, Illustrator, и като цяло добра компютърна култура, но ще мога ли да си направя сайта, без да плащам на някой, ако чета гайдове? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 А защо не пробваш на безплатен хост или на собствения си компютър, преди да си купуваш хостинг/домейн? Ние как да знаем какво можеш и какво не? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted January 6, 2012 Author Share Posted January 6, 2012 Нищо не мога, но и сайта няма да е кой-знае какво. Хубав дизайн и галерии със снимки на продукти. Като за начало поне, ще е само това. А какъв е проблема да купя домейна? Искам да звучи представително. Superhosting ми го предлагат за под 60 лв за година. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Joomla е известна с това, че се инсталира за час и се персонализира за 3 седмици. Повечето сайтове изградени върху joomla не са доизпипани, може би защото програмистите са некадърни. При положение, че не разбираш особено много разгледай темата, която си си харесал и ако те устройват общо взето базовите истории ще ти върши добра работа. Особено щом искаш основно галерийка и т.н. Не съм сигурен дали wordpress няма да ти свърши по-добра работа. Доста по-лек е, доста повече plug-ins, widgets и документация има Аз лично нямам опит с joomla, доверих се на по-опитни от мен програмисти, които ми казаха "не се занимавай с глупости" Но при положение, че ти няма да я надграждаш със собствен код и т.н. би трябвало да ти свърши работа. И все пак хвърли едно око на wordpress, доста по-friendly е от joomla. Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Мога да ти предложа услугите си за направата на WordPress сайт като цената ще бъде по-скоро символична и все пак в рамките на разумното Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.