Amancer Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 Значи, проблемът е следния: 1. Купувам си днеска аз една Barracuda(serial ATA) 2. Прибирам се у нас, монтирам я, бе всичко по учебник... 3. Буутвам PC-то, засича си, че има нещо закачено на sata1 канала... 4. Зарежда се бозата, ама йок! Ни хардове, ни нищо. Казва ми, че иска да слага някви драйвери (RAID Controller). Oт къде да ги взема обаче? 5. Бръкнах в съпорт-а на Seagate и от там си дръпнах една програмка (DiskWizzard) за DOS и същата за Windows. След тва рес-нах, пуснах буут дискетката, която преди това направих с DiskWizzard, видях що за хард съм си купил, даже до разделих на няколко дяла. После ребуутнах отново, но пак нищо... Моля, някой, ако се е занимавал с такива хардове и има опит, да удари едно рамо и аз да подкарам моя. T.I.A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 Vij si ukazanieto na danoto ako poddarja serial ata triabva da e opisano.Ako niamash takova izdarpai si User Manual ot neta na danoto ti.Tam e opisano vsichko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amancer Posted July 19, 2004 Author Share Posted July 19, 2004 Дам... ок.. мерси, ше пробвам. Мисълта ми беше, да не би да има някъв специален метод за инсталация на харда... А как мога да си инстална Windows на него, ако нямам друг хард? Тука вече няма начин да няма няква спешълска методика... EDIT: Ейй, верно ве батка! RTFM!!! Винаги помага ! Ама и аз съм един... Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 Като BOOT-не CD-то , в началото на инсталацията дай F6 .. то ти пише даже долу. На една дискети ди сложи драйверите за SATA-та , който ще имаш на CD-то със драйверите или на отделна дискета, в краен случай отиваш си на сайта на дъното и дърпаш драйвери за SATA и ги лепиш на дискета и си готов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amancer Posted July 20, 2004 Author Share Posted July 20, 2004 Да, направих го това и тръгна. Сега си имам цели, новички, празнички 120 Гб п.п. Като допълнителен хард само става, иначе ми дава няква грешка по средата на инсталацията на Win-a. Още един път 10х Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Amancer, kaji kakvo ti e danoto....ako e P4P800(ili podobno) shte ti kaja zashto stava taka i kak da go opravish. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amancer Posted July 20, 2004 Author Share Posted July 20, 2004 Midex, не е. Дъното ми е ECS KT600A CPU-то AMD AthlonXP 2000+. Проблема е, че слагам харда, инсталвам си RAID(SATA) драйверите, обаче мога да го използвам само като втори хард (смисъл, да няма ОС на него). Направих всичко както си пишеше в книжката за дъното, т.е., да си копна едни файлчета (нещо като драйвери за RAID контролер под DOS) на дискетка и после, като инсталирам Win-а да натисна F6 if I want to setup a SCSI or RAID drive. Всичко си тръгва нормално, пускам си дискетата, инсталвам си драйверите, но след първия рестарт при инсталацията на ОС, забива и показва някав син екран, полудявам... ЕDIT: Но, и така съм доволен де... важното, че имам място сега... Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Igma Posted July 25, 2004 Share Posted July 25, 2004 Offtopic:Колко е струвал тоя хард? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amancer Posted July 25, 2004 Author Share Posted July 25, 2004 180 лева с ДДС и 2 години гаранция (цената изключва SATA power/interface cable ), ама ако имаш SATA канали на дъното, трябва да имаш и SATA кабели Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 2, 2004 Share Posted August 2, 2004 а в биоса задал ли си SATA диска да ти е буутващ? може Уинбозата от туй да забива. И помага ако при рестарта си изкарал буутващото инсталл ЦД - тая грешка аз я правя почти винаги и все се буутва от ЦДто преди да реагирам та ми се налага хот-рестарт Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hunter Posted August 4, 2004 Share Posted August 4, 2004 180 лева с ДДС и 2 години гаранция (цената изключва SATA power/interface cable ), ама ако имаш SATA канали на дъното, трябва да имаш и SATA кабели <{POST_SNAPBACK}> To mai e triabvalo da ti dadat 3 godini garancia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.