Jump to content
BulForum.com

Дъното "цъка"

Xeon

Recommended Posts

Здравейте,

наскоро купих нова карта-Sapphire HD 5750 за дъното ми (Gigabyte M56-S3),но след като я сложих при началното пускане на компа от дъното се чуват две "цъкания" (ако мога така да ги нареча :D).Този шум се повтаря 5 пъти,след което всичко тръгва,зарежда си Win 7 и картата си върви без проблем.Същото се случи когато сложих предишната си карта-9800GT,но тогава този звук се появи само веднъж при първото пускане на компа,а тук е всеки път когато го стартирам.Някой може ли да обясни какво индикира този звук ? С версия F4 на Bios-a съм.

Изключи някое устройство дето не е задължително, за да работи машината. Вентилатор на кутията, втори/трети твърд диск, DVD-ROM. Намали консумацията до минимум. Остави само основните неща. Дъно, Процесор, Видеокарта и първият Твърд диск. Този с операционната система.

После пробвай пак да включиш, да видиш дали ще цъка. Ако не цъка, значи захранването не стига.

On 12/18/2011 at 1:59 PM, w00x said:

Изключи някое устройство дето не е задължително, за да работи машината. Вентилатор на кутията, втори/трети твърд диск, DVD-ROM. Намали консумацията до минимум. Остави само основните неща. Дъно, Процесор, Видеокарта и първият Твърд диск. Този с операционната система.

После пробвай пак да включиш, да видиш дали ще цъка. Ако не цъка, значи захранването не стига.

Направих както ми каза-разкачих всичко-камера,принтер,допълнителен вентилатор.Остана само мишка и клавиаттура (на USB) и нета,но няма промяна.Конфигуирацията като цяло е:

Athlon 5200+ Brisbane

Gigabyte M56S-S3

A-Data 2x2 GB DDR2 800

Western Digital 1.5 ТB Caviar Green

Sapphire HD5750 1GB DDR5 128 bit

Системата се захранва от гореспоменатото захранване...Интересното е,че в игри като GTA IV,AVP нямам никакви проблеми-крашване,рестарт или нещо такова,всичко се върви много добре.А и предишната карта-Asus 9800GT доколкото си спомням даже консумираше малко повече от тази,а докато бях с нея този проблем се прояви само един път при началното стартиране.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...