Jump to content
BulForum.com

Българите са неспособни да създадат работеща държава

Recommended Posts

ОК, пич. Да сключим сделка - аз ще продължа да се наслаждавам на живота си такъв, какъвто съм го постигнал, пък ти си живей в скапаната държава.

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

jjjjjk, никой не ти спори, че в България има много проблеми и че сме последната дупка на кавала! Забележи, моля те, че наистина никой не го оспорва?!

Това, което повечето други написаха просторно е, че има начини и тук човек да започне да работи за по-добри пари.

Несъмнено има хора, които работят за малко пари, има и такива, които само на помощи разчитат. Но има и други, които изкарват прилични пари, за да живеят достойно. И ако ти лично си избираш да продължаваш да гвунчаеш как видите ли било невъзможно и хората тук няма как да работят за достатъчно пари, това му се вика умишлено очезатваряне, въпреки доказана слепота. Очезатваряне, да не би да прогледнеш изневиделица. :)

Не разбирам ищаха ти да развиваш темата си за невъзможността при печеленето на пари в България по честен начин, пред хора, които правят точно обратното всеки ден. При това години наред...

Мислиш, че ще ти повярваме ли? Ще се съгласим, че е наистина невъзможно?!

Аз имам чувството, че целта му е просто да генерира трафик на интернет доставчика си. Питам се що още не съм го игнорнал, след като отдавна не виждам особен смисъл и съдържание в постовете му...

Личното справяне на някого с даден проблем не променя факта, че той същствува. Това, че наркоман се е справил със зависимостта си и е станал нормален гражданин не променя факта, че наркоманията съществува и е проблем и т.н и т.н.

Я се върни няколко поста назад и виж какво съм написал. Що ме цитираш с твои думи?

Я се върни няколко поста назад и виж какво съм написал. Що ме цитираш с твои думи?

Защото мога? :))

Аз имам чувството, че целта му е просто да генерира трафик на интернет доставчика си. Питам се що още не съм го игнорнал, след като отдавна не виждам особен смисъл и съдържание в постовете му...

Може би защото все пак казвам по нещо вярно...А доставчика за няколко мегабайта трафик няма да умре... :))

jjjjjk, никой не ти спори, че в България има много проблеми и че сме последната дупка на кавала! Забележи, моля те, че наистина никой не го оспорва?!

Това, което повечето други написаха просторно е, че има начини и тук човек да започне да работи за по-добри пари.

Несъмнено има хора, които работят за малко пари, има и такива, които само на помощи разчитат. Но има и други, които изкарват прилични пари, за да живеят достойно. И ако ти лично си избираш да продължаваш да гвунчаеш как видите ли било невъзможно и хората тук няма как да работят за достатъчно пари, това му се вика умишлено очезатваряне, въпреки доказана слепота. Очезатваряне, да не би да прогледнеш изневиделица. :)

Не разбирам ищаха ти да развиваш темата си за невъзможността при печеленето на пари в България по честен начин, пред хора, които правят точно обратното всеки ден. При това години наред...

Мислиш, че ще ти повярваме ли? Ще се съгласим, че е наистина невъзможно?!

Добре. В България могат да бъдат печелени достойни пари по честен начин...И човек да живее добре...ОК..Убедихте ме... :))

Нищо, че тези пари, спрямо европейските са жълти стотинки...

Добре. В България могат да бъдат печелени достойни пари по честен начин...И човек да живее добре...ОК..Убедихте ме... :))

Нищо, че тези пари, спрямо европейските са жълти стотинки...

Ок какво доказа след всичко което изписа? Че си мрънкало?

Не, не са. Просто трябва човек да положи усилия и се печелят добри пари. Но българина не е свикнал да работи. Свикнал е да ходи на работа и да се размотава там няколко часа защото тъй и тъй не му плащат, защо пък да се напъва.

Не забравяй, че спориш с хора с доста повече опит от теб. Бил съм програмист на заплата. Работил съм в една фирма още докато бях студент. Правил съм програми на разни мутри и включително съм връщал пари защото на тъпата мутра малоумната секретарка не може да запомни 5 дейстия на кръст после му обяснява че програмата не работи. Правил съм много неща ей тъй за да натрупам опит и не съм се мусел че със 100 лв не мога да си купя нищо. Когато бачках като програмист на една от първите ми работи, мои колеги печелеха 5 пъти повече като продаваха книги на сергия на пешеходния мост.

Типично българска черта е да се гледа в канчето на другия без да се мисли, че въпросния човек полага еди какви си усилия, а преди това се е напънал да научи еди какво си. Друго си е да ходиш 5 години по кафенета около университета и да се водиш нам си каква педагогика, че и второ висше да запишеш, прекарвайки времето във всички възможни чалготеки после да мрънкаш че не можеш да си намериш работа по специалността и че видиш ли човек с 2 висши трябва да работи на минимална работна заплата. НА ТАКЪВ И МИНИМАЛНАТА МУ Е МНОГО!!!

И няма бързо учещи се хора. НЯМА. Има такива, които могат да се научат и мърди, които за нищо не стават. Хората с желание и полагащи усилия не остават незабелязани, вервай ми.

Има 2 вида общества-които поощряват индивидуалният напредък и които не го правят и работят против младите хора, които искат да се образоват и т.н. Държави, които поощряват напредъка и държави, които с бюрокрация и т.н всячески опитват да смачкат предприемача.

Е тук пък къде видя младо общество, което иска да се образова и да бележи напредък. Огледай за 1-2 седмици българските училища и университети отблизо и после ела пак да ми го кажеш.

Дядомраз каза всичко, което може да бъде казано. Този лукс, който имат студентите да си пилеят времето е резултат от бившия социализъм и възпитанието на тяхното поколение. Трябва да мине време, когато соц. жилищата изчезнат и демографската картина се промени. Тогава, когатп няма къде да живееш и си притиснат от обстоятелствата ще е необходимо да си използваш мозъка за да си вадиш хляба.

Препоръчвам ви да посетите държавите от бившия соц. лагер, чиито общества съумяха да се развият в правилната посока. Тогава ще може да си представите как би изглеждала нашата родина след време.

PS: Последните няколко месеца се запознах с българи-емигранти, които са работили в София за HP & VMware. Според тяхните думи, стандарта на живот, който са имали в София е почти невъзможно да го постигнат в Западна Европа, имайки същите длъжности. Дали е така или не, не е важно, важното е че възможности за развитие има, стига да търси човек.

Дядомраз каза всичко, което може да бъде казано. Този лукс, който имат студентите да си пилеят времето е резултат от бившия социализъм и възпитанието на тяхното поколение. Трябва да мине време, когато соц. жилищата изчезнат и демографската картина се промени. Тогава, когатп няма къде да живееш и си притиснат от обстоятелствата ще е необходимо да си използваш мозъка за да си вадиш хляба.

Tи сериозно ли мислиш, че да няма къде да живееш може да означава нещо хубаво!?!? :huh:

Забрави една подробност, това никога няма да се промени. Българинът е свикнал да купува жилище, което да завещава на децата си. Друго може да няма, но винаги ще се стреми към това да има собствено жилище... В условията, в които живеем и как буквално всеки ден може да решат да те изхвърлят от работа, собственото жилище е единствената цел и някаква стабилност на човек.

п.п Вземи потърси колко IT специалиста се търсят в някой средноголям град, например Бургас..Ми ти нека да си завършил някоя IT специалност и после да видим до къде ще стигнеш с "акъл-а" просто като няма работа и е пренаситено с малки фирмички и сервизчета за компютри.

Нещо, западният образец на 18 да изхвърлиш детето си като мръсно куче не мога да го възприема, не бих го възприел и не бих го приложил. Тук действителността е съвсем друга и ако го направиш в България, в повечето случаи просто обричаш същото.

Е тук пък къде видя младо общество, което иска да се образова и да бележи напредък. Огледай за 1-2 седмици българските училища и университети отблизо и после ела пак да ми го кажеш.

Имам сравнително близък поглед, не съм на 100години. Съотношението на хора, коитп просто искат да изкласят към такива, които реално искат да учат е 10:1

Ти достойство нямаш ли, да си прав и здрав, да станеш на 25 и да живееш още с вашите?

Като няма работни позиции в даден град, това означи, че е перфектна възможност за собствен бизнес. Излез от този град, натрупай опит и след това това, че няма други предлага прекрасна възможност за развитие. Тук не адресирам само IT сектора.

Ти достойство нямаш ли, да си прав и здрав, да станеш на 25 и да живееш още с вашите?

Като няма работни позиции в даден град, това означи, че е перфектна възможност за собствен бизнес. Излез от този град, натрупай опит и след това това, че няма други предлага прекрасна възможност за развитие. Тук не адресирам само IT сектора.

Koй говори за мен, братле. Говоря принципно как седят нещата...И си мисля, че едва ли бих изгонил детето си, вместо да изчакам да си стъпи на краката? :huh:

Давам пример с Бургас, защото онзи ден почнах да се ровя из Google и ми стана любопитна една статистика и т.н Та в крайна взех да полюбопитствам каква работа къде се предлага из България и парадоксалното бе, че в град с размерите на Бургас има почти нулево търсене на кадри за IT, аз съм живял там и знам положението-има 2-3 по-големи фирми, останалото са малки частни сервизчета. От страна на клиентите има многообразно предлагане на различни услуги от много фирмички с малобройни служители. Но нима вярваш, че човек който си е отворил малко сервизче, ще тръгне да наема персонал наляво-надясно? Проблемът е, че на доста места липсват големи фирми, които да търсят да наемат хора. От друга има пренасищане на пазара с дадени услуги от дребни играчи, които не наемат хора и едновременно излиза, че може и да не си намериш работа и излиза, че и да си отвориш фирма, ще фалираш, защото ги има под път и над път.

Tи сериозно ли мислиш, че да няма къде да живееш може да означава нещо хубаво!?!? :huh:

Забрави една подробност, това никога няма да се промени. Българинът е свикнал да купува жилище, което да завещава на децата си. Друго може да няма, но винаги ще се стреми към това да има собствено жилище... В условията, в които живеем и как буквално всеки ден може да решат да те изхвърлят от работа, собственото жилище е единствената цел и някаква стабилност на човек.

п.п Вземи потърси колко IT специалиста се търсят в някой средноголям град, например Бургас..Ми ти нека да си завършил някоя IT специалност и после да видим до къде ще стигнеш с "акъл-а" просто като няма работа и е пренаситено с малки фирмички и сервизчета за компютри.

Нещо, западният образец на 18 да изхвърлиш детето си като мръсно куче не мога да го възприема, не бих го възприел и не бих го приложил. Тук действителността е съвсем друга и ако го направиш в България, в повечето случаи просто обричаш същото.

Имам сравнително близък поглед, не съм на 100години. Съотношението на хора, коитп просто искат да изкласят към такива, които реално искат да учат е 10:1

Ами не знам, аз живеех самостоятелно 5 месеца след казармата. Оттогава, досега не съм се връщал. Струвало ми е много пари и нерви, но пък имам самостоятелност. И разбира се, че е по-добре. Ако нямаш път назад, си напъваш мозъчните клетки и не мрънкаш, защото за мрънкане пари не дават. Имам и приятели, които взеха по едно апартаментче от техните, че и добре обзаведено. Знаеш ли какво стана с него? Ами бачка за 400 лв и мрънка... Ти си намери връзката...

Ами не знам, аз живеех самостоятелно 5 месеца след казармата. Оттогава, досега не съм се връщал. Струвало ми е много пари и нерви, но пък имам самостоятелност. И разбира се, че е по-добре. Ако нямаш път назад, си напъваш мозъчните клетки и не мрънкаш, защото за мрънкане пари не дават. Имам и приятели, които взеха по едно апартаментче от техните, че и добре обзаведено. Знаеш ли какво стана с него? Ами бачка за 400 лв и мрънка... Ти си намери връзката...

Статистически погледнато, за да може човек да живее под наем, да се храни и живее нормално, трябва да има поне 600-700лв заплата, ако предположим че наема е около 200-250лв. На доста места няма условия за масово печелене на подобен род суми, особено в цитираният по-рано северозападен край на България. То не че не е невъзможно, но е доста малко вероятно.

При условие, че този регион има сигурно над 20процента безработица, едва ли това което казваш може да бъде приложимо за цяла България дори. Не ми се спори, просто си размишлявам на глас...И нямакви блуждаещи в ума ми статистики си мисля...

Абе, мисли си каквото искаш. Не съм казал, че е лесно, но смея да кажа, че се оправям по-добре от огромната част от познатите си...

@jjjjjk - в колко различни града си живял повече от 2 месеца?

Няколко, защо? Трябва да съм Пантелей пътник ли?

AssassiN, аз не споря с теб, не си мисли нещо такова. Просто си мисля на глас. Нелесно, но не и невъзможно.

Няколко, защо? ...

Ясно! Предполагам, че ще ми отговориш по същия начин ако те попитам в колко държави си живял.

По-добре недей дава остроумни изказвания за неща, който не си изпитал на собствен гръб. Нямаме необходимост от излишен негативизъм.

Ясно! Предполагам, че ще ми отговориш по същия начин ако те попитам в колко държави си живял.

По-добре недей дава остроумни изказвания за неща, който не си изпитал на собствен гръб. Нямаме необходимост от излишен негативизъм.

Всъщност и за държавите позна, повече са от 1... :))

Никакъв излишен негативизъм, гледам да се придържам към обективната действителност. Много се извинявам за лошият ми навик-винаги обмислям, обсъждам и подготвям най-лошият възможен сценарий. Така няма изненади и убити надежди.

Между другото, недей съди кой какво точно е изпитвал на собствен гръб... :)) Изказванията ми обаче не са без смисъл.

п.п Тази тема много се отклони май, и аз имам голяма вина. Съжалявам.

значи дотук всеки е успял, развил се, образовал се с много труд и е поне с три отличия "По-по-най-" в свойта област.

и всеки бачка повече от всеки друг. или поне от тези с които се сравнява......

само един мрънка. нахалник. простак, ша обвинява той в лицемерие и лоша самооценка.....ааама ха! ша разваля той трудовата дисциплина!

дайте му да се разбере!

а ако не бяха публикувани повечето от мненията в тази тема в работно време може би щяха да са малко по-....

Е, па не съм стругар, работя на компютър.

На който пък му е запълнено работното време на 100% да хвърли първи камък.

P.S. Дедо не се брои...

значи дотук всеки е успял, развил се, образовал се с много труд и е поне с три отличия "По-по-най-" в свойта област.

само един мрънка. нахалник. простак, ша обвинява той в лицемерие и лоша самооценка.....ааама ха! ша разваля той трудовата дисциплина!

дайте му да се разбере!

а ако не бяха публикувани повечето от мненията в тази тема в работно време може би щяха да са малко по-....

Опа, крайната инстанция!

Не мога да кажа, че съм успял, защото в момента не работя това, което ме влече, макар че ми е близко. Спрямо моята работа съм достигнал почти максималното ниво, спрямо образованието си - бая съм надолу. Спрямо знанията си съм на дъното. По-по-най не съм, но съм по- със сигурност. Ако говорим за часово време като бачкане - 14-15 часа как ти звучи, а?

И какво като са публикувани в работно време мненията? Ти за компютър на работното място не си ли чувал? Или още работиш със сметало, клечка и сандъче пясък, като в килийно училище...Пак се изсра, вместо да кажеш нещо по темата...Опа, изсекна се, че ако се изсереш, ще мирише повече. А така само загрозява пейзажа.

дайте му да се разбере!

Ами всъщност въпросния мрънкащ ако прочетеш внимателно мненията му ще разбереш, че това което иска е да има много фирми търсещи куцо и сакато и не гледащи изобщо кой и какъв опит има и при това даващи високи заплати. То всеки иска лесното - аз преди си мечтаех за не много висока заплата но с нулеви отговорности и да няма шанс да оплескам нищо фатално - просто ей тъй да си бачкам по 8 часа, после да си взема шапката и да забравя какво съм работил и така. Е няма такова нещо.

И образованието докато е на това ниво и докато диплома се взима толкова лесно няма да има никаква тежест. Поне в моята сфера е абсолютно без значение дали имаш или не... освен в държавните институции (ама те плащат пък едни символични заплати).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...