lubo1972 Posted November 22, 2011 Share Posted November 22, 2011 трябва ми нещо подобно ЛИНК но със PWM контрол. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted November 22, 2011 Share Posted November 22, 2011 Е как така, хем с врътки, хем с PWM? Къв е смисълът? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted November 22, 2011 Author Share Posted November 22, 2011 те ТАКА нали трябва да може да се променят пулсовете. Ръчно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted November 23, 2011 Share Posted November 23, 2011 Оборотите на PWM-Fan-а могат да се регулират както по четвъртата жица ("пулсовете") така и чрез напрежението. Автоматично (зависещо от температурата) или ръчно. По мои наблюдения, еднакво ефективно. В случая от Залман са вкарали и автоматично регулиране по PWM, като взимат сигнал от дъното - явно лъжат сигнала, за да управляват перката все пак температурнозависимо. Което всъщност прави и самото дъно. Както и да е. Имам някакъв контролер, но без PWM, така че всичко е извън темата. Интересно ми беше да разбера за какво му е на човек контролер с PWM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted December 21, 2011 Author Share Posted December 21, 2011 "проблема' е решен, затворете темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.