billy_dzen Posted November 16, 2011 Share Posted November 16, 2011 Имам стар 80 гигабайтов диск, който ми се беше прецакал преди време при неуспешен опит за създаване на нов дял и форматиране с Partition Magic. Днес ми се наби на очи и реших за последно да проверя дали има някаква надежда да се поправи или е за боклука. Поразрових се из доста форуми, но никъде не открих подобен проблем. А той е следния: Биоса го вижда като 0.00 Mb. При стартиране също ми показва 0.00 Mb когато го вържа като slave. 160 Gb master и 0.00 Mb slave ми се изписва. А ако е сам ми казва: no disc detected Под уиндоус не се вижда по никакъв начин. Нито на disc management, нито чрез програма. (Пробвах с Paragon Partition Manager 9.0 Professional и EASEUS Partition Master 5.0.1 Server Edition) Някакви идеи ? (Най-вероятно някоя по-специфична програмка) Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwannn14 Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Дискът на Seagate ли е? И по специално серия 7200.11? Ако е така имаш подобен проблем, който имам аз с моя DiamonMax 22. Тук пише как се оправя проблемът. Става въпрос при твоя случай за тази грешка " 0 LBA error: it happens when your BIOS can recognize your HDD at POST moment, but as an 0MB drive.". И тя като при моя случай става след определено натрупване на грешки в лог-а на хард диска. В темата, която съм дал пише как чрез две адаптерчета, които вече открих в български магазини, няколко кабелчета, едно малко картонче и доста сръчност и нерви се оправя. Все още обаче не съм се захванал понеже ми трябва някой друг лев за адаптерчетата и подготовка на кабелчетата...Щях да забравя, че ми трябва и една специална отверка, с която се отвиват болтчетата на електрониката на харда. Тя май ще ми е най-трудна за намиране. Като пробвам с моя хард ще напиша резултатите и ще постна ясни снимки с операциите и връзките, които съм правил и дано ти помогна и на теб. П.П. Същевременно може да се разгледаш в Гугъл за твойта грешка и да разгледаш тези линкчета: http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod=home http://www.youtube.com/watch?v=EYrj5C7rR4o&feature=related П.П. втори - Ето ги адаптерчетата: тук(първият) и тук. Като им гледам цените обаче при теб няма много файда, понеже харда е малък и ще ти излезне горе долу същото да си вземеш друга 80-ка втора ръка, но можеш да се пробваш за спорта дет се вика . А ако си от Пловдив, направо може да дойдеш и да пробваме и с твоя. Няма смисъл според мен да даваш тези пари, освен ако не искаш и ти да си направиш такава ремонтна джаджа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Ако отверката е много малък торкс, купувал съм си такива от магазините за електроника (резервни части). Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwannn14 Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Точно такава е. Аз имам подобни в нас, но толкова миниатюрна не можах да открия. Можеш ли да споделиш от къде точно си я купил (ако е от онлайн магазин де, защото знам че си от Шумен) . Ще проверя в Кузмов, Квазер и Викиват, ако те нямат трябва да се разкарам по бул. Руски в сервизчетата. Въпросът е че тва отнема много време, та мисълта ми е ако някой се успял да се снабди с такова чудо да сподели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.