gomi Posted July 17, 2004 Share Posted July 17, 2004 Kade moga da si nameria takav kabel(IR) ta da si varja telefona kam PCto? a niakoi znae li kakvi sa cenite , i dali moga da si napravia sam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 17, 2004 Share Posted July 17, 2004 инфрачервен приемник за USB 19.40$ инфрачервен приемник за USB BULK 16.30$ http://www.desbg.com/de_PRICE.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted July 17, 2004 Share Posted July 17, 2004 какво ли ще означава IR-кабел? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 18, 2004 Share Posted July 18, 2004 Иска да си ползва инфрачервния порт на жи си ема (IrDA) и му трябва такъв и за PC за да може да осъществи връзка между двете техники. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gomi Posted July 18, 2004 Author Share Posted July 18, 2004 намерих на страницата на Млад Консруктор схема и ще си сглобя от там ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 18, 2004 Share Posted July 18, 2004 За тези, които също се интересуват: IR-паркинг локатор http://www.mladkonstruktor.bg/IR_parking.htm IR - светорегулатор http://www.mladkonstruktor.bg/IR_regulator.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
gomi Posted July 19, 2004 Author Share Posted July 19, 2004 Джаджата трагна и сега си свалям разни хави Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 Джаджата трагна и сега си свалям разни хави <{POST_SNAPBACK}> Za kolko pari ti izleze ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gomi Posted July 19, 2004 Author Share Posted July 19, 2004 okolo 7 lv Da sa jivi i zdravi v Kuzmov elektronik Link to comment Share on other sites More sharing options...
still_alive Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Моляте дай схемата и разиснения по нея.Мерси предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gomi Posted July 20, 2004 Author Share Posted July 20, 2004 http://www.evm.wallst.ru/main/irda/index.htm nqma kvo da se razqsnqva - tuka vsi4ko pi6e , sglobqva6 i tragva Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat6oko Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 men mi trqbva ustroistvo za IR distancionni Az imam IrDA za GSM-a ama ne stava za Upravlenie za Winamp i pro4ie(sigrno 6tot se vruzva kum dunoto). Moje i shema Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 men mi trqbva ustroistvo za IR distancionni.... Moje i shema <{POST_SNAPBACK}> Схема тук и тук. А готово устройство, комплект с дистанционно и софтуер има в МОСТ, мисля че съм го казвал вече ама пак да повторя - като влезнеш в офиса, в ляво има едни рафтове с разни дребни стоки на тях - мишки, CD-та... и там сред тях седи изложено дистанционното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat6oko Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 А каква му е цената на това устройство и колко ще струват частите ако се прави от схема??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 А каква му е цената на това устройство и колко ще струват частите ако се прави от схема??? <{POST_SNAPBACK}> Готовото в МОСТ струваше 25 или 35 лв. Сега не мога да си спомня точно. Хубавото при него е че включва дистанционно с доста бутони на него, така че можеш много неща да управляваш в компютъра. Ако решиш да си го правиш, цената се образува от горе долу следните компоненти : 1. IR приемник (труден за намиране, пък и не е 100% сигурно че този който намериш ще стане), 2. PIC12 или PIC16F84 (аз навремето си го направих с PIC12 щото беше по-евтин, но пък се програмира еднократно, рискувах и стана, но не е чак толкова универсално - с някои дистанционни управления не работи добре - не успява да разпознае различните бутони, получава различни кодове за един и същ бутон, добре че с моето дистанционно с което първоначално смятах да го ползвам се оказа че работи петфектно (със почти всякакви от Sony техника работи добре). 3. кутия - ако решиш да му правиш - може и да го монтираш отпред на капаче от флопи и да спестиш този разход 4. дистанционно - най-добре ако имаш видео което рядко ползваш да вземеш неговото 1. и 2. струваха общо около 15 лв. не съм много сигурен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.