Jump to content
BulForum.com

[merged] FlexType и кирилизацията на Windows XP

Guest NKD

Recommended Posts

според мен такива програми като флекс тайп за ужасни!и ..абе не съм чел,сигурно сте дали линка вече,ама..повторението е майна на знанието!

http://free.hit.bg/injinera/na4alo.htm

едит:

мхм,сега забелязах,че и друг го е дал линка:)

• 8 months later...
  • Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Добре де вие добре казвате Flex Type прецаква всичко ама на братовчедка ми като най големия и зор е да сменя езика само с ctrl ,а не с комбинация от 2 или 3 коп4ета кво да я правя ? Беше си инсталнала Flex Type и компира нещеше да и тръгне и ме вика аз и го оправих като по чудо ама как да накарам Уиндоуса да сменя само с едно копче ?

Добре де вие добре казвате Flex Type прецаква всичко ама на братовчедка ми като най големия и зор е да сменя езика само с ctrl ,а не с комбинация от 2 или 3 коп4ета кво да я правя ? Беше си инсталнала Flex Type и компира нещеше да и тръгне и ме вика аз и го оправих като по чудо ама как да накарам Уиндоуса да сменя само с едно копче ?

Windows със флекс тайп ли ?? Долу вдясно дето ти е иконката на Флекс Тайп, цъкаш върху нея с десния бутон и избираш Settings или Options или Configure или Properties, не помня точно кое е и целта е да ти се отвори прозореца с настройките на Флекс-а, там се избира комбинацията от клавиши :)

Windows със флекс тайп ли ?? Долу вдясно дето ти е иконката на Флекс Тайп, цъкаш върху нея с десния бутон и избираш Settings или Options или Configure или Properties, не помня точно кое е и целта е да ти се отвори прозореца с настройките на Флекс-а, там се избира комбинацията от клавиши :)

Не си прочел кво съм писал . Става въпрос без флекс таип ...

Аиде кажете коя програма да му инстална на XP та да може само с 1 копче да се сменят езиците ,че братовчетка ми чак е готова 98 да и сложа само и само с 1 копче да е ,а 98 е супер бъгав и зле работещ хаиван .

10x предварително.

• 5 weeks later...

Taka...pi6a na 6liokavitca, zashtoto si mahnah FlexType...izvinqvaite!

Opitah se da si kiriliziram windows-a i pravih vsichko, kakto e napisano tuk.No kaDo cukna Apply mi se poqvqva suobshtenie, che iska nqkakuv file: ftlx041e.dll .

Ot regional and Language Options/Languages ne mi dava da dam otmetka na "Install files for complex script and...".Sushto taka i na Advanced ne moga da napravq Serbian (Cyrillic) i da otmetna tikcheto dolu - "Apply all settings to the current.."Ei za tva stava vupros.

I na vsichkoto otgore ne mi se smenq ezika s ctrl + shift sled kato sum go naglasil...

Ta ako moje nqkakva pomosht?

Taka...pi6a na 6liokavitca, zashtoto si mahnah FlexType...izvinqvaite!

Opitah se da si kiriliziram windows-a i pravih vsichko, kakto e napisano tuk.No kato cukna Apply mi se poqvqva suobshtenie, che iska nqkakuv file: ftlx041e.dll .

Ot regional and Language Options/Languages ne mi dava da dam otmetka na "Install files for complex script and...".Sushto taka i na Advanced ne moga da napravq Serbian (Cyrillic) i da otmetna tikcheto dolu - "Apply all settings to the current.."Ei za tva stava vupros.

I na vsichkoto otgore ne mi se smenq ezika s ctrl + shift sled kato sum go naglasil...

Ta ako moje nqkakva pomosht?

Ето как е настроена кирилизацията при мен:

1. Control Panel -> Regional and Language Options
  2. На таба Regional Options - Standarts and Formats: Bulgarian; Location: Bulgaria
  3. таба Languages - Details -> добавяш българския
  4. таба Advanced - Language for non-Unicode Programs: Bulgarian. Долу преглеждаш внимателно всички code page conversion tables и трябва да бъде сложена отметка на всичко, което съдържа cyrilic.
  5. Трябва да ти поиска диска на Windows XP. Слагаш го, копират се необходимите файлове, рестарт ако е нужно и всички са доволни :P

*за фонетична подредба използвам BGPhon09

[*]Трябва да ти поиска диска на Windows XP. Слагаш го, копират се необходимите файлове, рестарт ако е нужно и всички са доволни :P

Eto tova mi e na men problema...iska mi diska, suotvetno i failovete, no nqmam diska na XP-to. :( Nqkakuv drug na4in?Da mi kachi6, ti ili nqkoi drug, nujnite failove ili da mi gi pratish po nqkakuv nachin?

Eto tova mi e na men problema...iska mi diska, suotvetno i failovete, no nqmam diska na XP-to. :( Nqkakuv drug na4in?Da mi kachi6, ti ili nqkoi drug, nujnite failove ili da mi gi pratish po nqkakuv nachin?

OK. Изброй файловете и ще ги кача в play.evrocom.net.

Ако не можеш всичките наведнъж ги давай един по един.

OK. Изброй файловете и ще ги кача в play.evrocom.net.

Ако не можеш всичките наведнъж ги давай един по един.

Оправих се вече.Дадоха ми XP.Оттам си взех файловете...благодаря все пак! :)

Аз имам проблем със самата кирилизация на windows-а. Мога да пиша на български във форуми и месенджъри и т.н и да чета също, но когато се инсталира програма, която е на български нищо не се разбира. Заради това не мога да ползвам бултрата и всички програми, които имат български език. Знаете и как мога да го оправя? Ще съм ви много благодарна!

`Kiara, отвори Control Panel, Regional And Language Options.

Избираш Bulgarian навсякъде. После отиваш в Advanced и пак избираш Bulgarian там горе.

Рестарт на компютъра.

Освен това ако в Display си дала някъде нестандартни шрифтове за изобразяване на менюта, диалози, основен текст и т.н., разкарай ги и си ги направи както са си били, основно се използва Tahoma.

Почти винаги при тази операция нищо не става. Даже да дадеш навсякъде да е българси със стандартните шрифтове, пак се получават въпросителни вместо кирилица. Проблема се решава с инсталиране на Bulgarian Language Pack, но за съжаление оправяйки проблема с въпросителните, прави целия Уиндоус на български, за което всъщност е направен тоя пак. Мене лично ме дразни ужасно Уиндоус на български. Затова не го и ползвам тоя пак. Проблема е, че при инсталацията на джама не е зададено в коя страна се намираш и какви да са ти регионалните настройки. Ако при инсталиране се зададе, че държавата ти е България и клавиатурната поддръжка освен английски, трябва да има и български, тогава нема проблем. Но ако не е направено това има проблеми след това с подкарването на български програми.

KILLERINCHO, прави за това, че още при инсталацията е най-добре да се прави настройката за регионал сеттингите.

И въпреки това ако не е направено тогава, пак има начин да се оправи положението с Бг програмите.

Аз лично преди го оправях като сменях системните шрифтове от тахома на някакъв друг, рестарт, смяна отново на тахома, рестарт и в 100% от случаите програмите тръгваха с менюта и останалото на Бг.

Аз никога няма да инсталирам Бг пацк на вин само заради някаква си българска програма.

А и като има човек навика да настройва още при инсталацията всичко, да инстлаира повечето нужни и някои ненужни (на пръв поглед) кодови таблици, нямал съм никакви проблеми с БГ програми и други такива с езиците.

Тая каша се оправя лесно - на сайта на инжинера мисля че има тулс точно за това - оправяне на регионалните настройки, които се задават още при инсталацията. Изискваше се само да имаш инсталацоинното сиди на Уин, защото по време на процеса го иска на няколко пъти, за да си чопне от него разни файлчета, необходими за магията... So - go search...

Такааа, за да не отварям нова тем ще питам тука.Значи има проблеми с отварянето на .DBF файлове на Excel 2002 под Windows XP кирилизиран с всички инструменти и напътствия от сайта на Инжинера .Отварям файлчето и всички текстови полета от него които са на кирилица са на маймуни.Ако го отворя под Windows 98 i Excel 97 всичко е наред, след това го записвам като .xls и си го отварям по Excel 2002 без никакъв проблем.Та въпроса е как да избегна този проблем?

Ако е досовска програмата създала базата с данни - така ще се получи. ДОС и Уиндоус използват различни кодови таблици за кирилски шрифтове. При отварянето на файла укажи на ексел, че файла е DOS or OS/2 (PC8) за File Origin: и ексела ще го представи в правилната кодова таблица.

....... При отварянето на файла укажи на ексел, че файла е DOS or OS/2 (PC8) за File Origin: и ексела ще го представи в правилната кодова таблица.

Да програмата е под DOS , но понеже файла е .dbf което не е текстов файл, Excel-a го отваря веднага без да пита за източника и съответно да прави някаква пре-кодировка на символите вътре.Аз мога и да го export-на до текстов файл този dbf и тогава всичко ще е ОК, но не това ми се иска....

Пробвай като го отваряш да дадеш All files, вместо ".dbf"... Сега ще опитам с един тук дали става...

Ами при мене не се получава.Най-интересното е, че само някой символи са на маймуни а другите са ОК.Това сега го забелязах.Много странно.Става въпрос за ч,ш,щ,р,ф- май са тези.

Някъде имах един VBA код за импорт на файлове - през него може би ще стане. През него винаги отваря файловете през уизърд-а, без значение дали Ексел разпознава разширението или не. Ще потърся. Но ако файла ти е огромен - твърде вероятно е да зависне сериозно екселчето от този код...

Check this - http://www.biromsoftbox.com/soft/WhiteTown...28Excel%29.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...