Jump to content
BulForum.com

[merged] FlexType и кирилизацията на Windows XP

Guest NKD

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Ами кво да ви кажа, относно защо ползвам Flex Type- защото ти дава право да си нареждаш клавишите както искаш. А този линк дето ми го даваш слага пфонетика на Windows кия кирилизатор. A za data.bg просто не ми говорете щото постоянно е задръстен и въобще не можеш да изпозваш тея 2 gb дето ти ги дават. Пък както споменах по горе аз имам проблем с две букви така че не ми е трудно да пиша по стандартния начин , просто ми е по удобно по този.

:)

Ами кво да ви кажа, относно защо ползвам Flex Type- защото ти дава право да си нареждаш клавишите както искаш.

Аз пък да ти кажа защо използвам Уиндоуската езикова поддръжка - защото ми позволява в отделните прозорци да пиша на отделни подредби, вместо като ненормален да превключвам всеки път като сменя прозореца. Пояснявам - отворил съм да речем Уърд в който пиша на кирилица, освен него в Месинджър някакъв пиша на английски, а отделно имам отворен браузър с немски форум и там пиша с немски... Ако бях с Флекс - щях да лудна да превключвам клавиатурата между трите езика всеки път щом сменя прозорец. И да избудалявам всеки път като забравя и се усетя едва след като съм наблъскал вече цял ред латински букви в Уърд-а, мислейки си, че съм на кирилица - айде трий и айде наново... С вградената езикова поддръжка е песен - Уиндоус "помни" в кой прозорец какъв език ползвам и автоматично сменя клавиатурната подредба още с максимизирането на съответния прозорец. Като се научи Флекса да го прави - обади ми се. Това първо. И второ - писнало ми е след инсталация, софтуер, който иначе си и има българизация, да ми цъфне на екрана с менюта на маймуни - това става именно благодарение на особено кадърно написания Флекс, дето си позволява да ми бъзика системните шрифтове... Махаш го и воила - менюта на чист български... За проблемите с имена на файлове на кирилица да не говорим - забравих какви бяха от момента в който махнах Флекса и вече не ми е проблем да имам дори папки, кръстени на български - и при това мога да ги пренасям на други компютри без да се притеснявам дали ще ми ги отвори или не там... И кой те излъга, че не можеш да си подреждаш клавишите на вградената в Уиндоус езикова поддръжка?! Това ми е любимото. Никога не казвай "не може" - казва се "аз не знам как"! Уиндоус не ми е любимата ОС, но направо ме изумяват хората, дето го ползват и не си правят труда да го поразучат достатъчно...

Аз пък да ти кажа защо използвам Уиндоуската езикова поддръжка - защото ми позволява в отделните прозорци да пиша на отделни подредби, вместо като ненормален да превключвам всеки път като сменя прозореца. Пояснявам - отворил съм да речем Уърд в който пиша на кирилица, освен него в Месинджър някакъв пиша на английски, а отделно имам отворен браузър с немски форум и там пиша с немски... Ако бях с Флекс - щях да лудна да превключвам клавиатурата между трите езика всеки път щом сменя прозорец. И да избудалявам всеки път като забравя и се усетя едва след като съм наблъскал вече цял ред латински букви в Уърд-а, мислейки си, че съм на кирилица - айде трий и айде наново... С вградената езикова поддръжка е песен - Уиндоус "помни" в кой прозорец какъв език ползвам и автоматично сменя клавиатурната подредба още с максимизирането на съответния прозорец. Като се научи Флекса да го прави - обади ми се. Това първо. И второ - писнало ми е след инсталация, софтуер, който иначе си и има българизация, да ми цъфне на екрана с менюта на маймуни - това става именно благодарение на особено кадърно написания Флекс, дето си позволява да ми бъзика системните шрифтове... Махаш го и воила - менюта на чист български... За проблемите с имена на файлове на кирилица да не говорим - забравих какви бяха от момента в който махнах Флекса и вече не ми е проблем да имам дори папки, кръстени на български - и при това мога да ги пренасям на други компютри без да се притеснявам дали ще ми ги отвори или не там... И кой те излъга, че не можеш да си подреждаш клавишите на вградената в Уиндоус езикова поддръжка?! Това ми е любимото. Никога не казвай "не може" - казва се "аз не знам как"! Уиндоус не ми е любимата ОС, но направо ме изумяват хората, дето го ползват и не си правят труда да го поразучат достатъчно...

Nie mai govorim , za drugo neshto a? Dobre za tova moge i da si prav , no nali sporim che pri prdredba na klavishite po tvoi vkus ako sednesh na drugo pc shte ti e trudno da sviknesh s standartnata podredba( ili s pisaneto tam). Taka li e?

No kakto i da e ...... :)

Az taka ili inache veche sum bez flex type zashtoto po niakakuv nachim ne ubedihte v vasheto mnenie koeto mi se struva pravilno :)

Така че да живее Windows

Всъщност като става въпрос за FlexType коя версия считате за най-стабилна за Windows XP Pro?Аз ползвам FlexType 2К и засега съм много доволен.

Има още една версия за ХP,но е нестабилна.А ако искаш да лицензираш FlexType,цялата версия заедно с крака е 1,2 Mb.Eто ти линка,отиваш и си го дръпваш:

http://mamunta.data.bg/Za%20zapic/

Надявам се,че ще ти свърши работа.

CyberHill,

В линкчето,което ти дадох видя ли другата версия на FlexType-тя е за Win NT,2K ,Win 2003?Пробвах я ,но не е много стабилна.Може би е пригодена повече за NT или 2003-кой знае?

Е да,ама на мен ми е интересно тази версия/за 2003/ дали има подобрение в шрифтовете/дали не е добавен някой в повече/,само че не смея отново да я зареждам.

Питам,ако някой прочете това и е пробвал тази версия или някоя -друга да пише-все ще е от полза да се научи нещо повече.

• 1 month later...

Скоро преинсталирах XP.Слозих си Flex Type за XP и неще да ми напражи системните шрифтове да са на кирилица. Друг път когато съм преинсталирал не съм имал такув проблем. Всъщност Flesh typa ми показва че шрифтовете са нагласени да са на кирилица но когато влезна например в abv.bg или mail.bg горе във етикетчето на броузера ми изписва някакви символи. По интересното е че програмите на булгарски които имам едната работи а другата неще. Примерно Flsh get си показва всичко както трябва а IzArch като я направа на български и показва странни символи. Какво да направя. Ако някой знае програма подобна на Flex type моля да ми я каже. 10x

Ако някой знае програма подобна на Flex type моля да ми я каже.

Що ? Леш Тайпа малко ли ти беше ?

А сега сериозно.Отиваш на сайта на "Indjinera" и четеш. Ама четеш внимателно !

Start button -> Settings -> Control Panel -> Regional and Lanuage Optons

Regional Options tab

1. Standarts an formats = Bulagarian

Location = Bulagria

Advanced tab

2. Language for non-Unicode programs = Bulagarian

и ако се опиташ да не ползваш Flex type, щото е бъгав, си идеален.....

Уин ХР си има идеална кирлизация, също на Language for non-Unicode programs = Bulagarian, по долу виж в изброените работи cyrillic (Serbian, Bulgarian), това е номер 21025 и му сложи отметка

Колкото теми намерих за FlexType ···› merged and cleaned. Следващият, който пусне нова тема за това върхово постижение на българската програмистка мисъл, а не пише в тази, ще бъде глобен!

Вие му казвате само за БДС-стандарта , а не за фонетичния...
Той пита как да направи програмите да показват и ползват кирилица, а не как да пише на нея. В случая дали е инсталиран БДС или Bulgarian Phonetic като клавиатурна подредба няма никакво значение, важно е коя кодова страница е указана за програмите, които не разбират Unicode.

Пичове аз тея работи си ги знам. Нали ви казвам че друг път когато съм преинсталирал сичко си е ОК.А сега не става. Аз тея настройки в Regional settings,Language........ си ги права винаги. Някуде другаде е проблема.

Ауе хора, флекс тайпа сичко пре*бава, и системните фонтове и уиндоуса и бахти тъпото, хп-то си има сичко е ей тва е истината ако не сте я намерили вече, точно 3 щраквания и сичко на 6 :woot линк

• 5 months later...

Някой може ли да ми каже защо в някои програми там,където имам нещо на български,ми излизат разни небивалици.Нали се сещати какви символи излизат,когато пишете на някакъв font,който не поддържа кирилица?Ей същите простотии навсякъде,където е писано на български.Това при положение,че пробвах сума ти FlexType-ове.Цял ден свалям от data.bg,пробвам и нищо не става.Някакъв съвет?

Ами съвета е над твоя пост точно... Махни ФлексТъп, оправи кирилицата на ХР (на линка дето е даден е обяснено как) и си нагласи както трябва Регионалните и Локални настройки на ХР. Има една опция - какъв език да използва по подразбиране за non unicode programs - там му задай bulgarian... Нашите програмистчета все още са 50 години назад и 10 ляво и не използват още юникод...

Edit:

Добре де, все пак са 170 поста. До трета страница се говореше само за FlexType и реших да помогна . Айде махам го. Мир да има

Така. Ето ви един сайт да прочетете някои работи за кирилизация и "фонетизация" на windows + няколко истини за FlexType

Който издържи да обиколи сайта, че е много разхвърлян, смятам ще понаучи някои работи. Тоя пич съм го признал.

Инжинера

Абе ти чете ли изобщо тази тема....ако се върнеш малко по страниците, ще забележиш, че всеки 5-ти говори точно за това, което ти сега поместваш... ;)

Така. Ето ви един сайт да прочетете някои работи за кирилизация и "фонетизация" на windows + няколко истини за FlexType

Който издържи да обиколи сайта, че е много разхвърлян, смятам ще понаучи някои работи. Тоя пич съм го признал.

Инжинера

Приятелю, ти направо "откри" колелото :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...