bhake Posted July 15, 2004 Share Posted July 15, 2004 Днес със семейството ми се разхождахме за пореден път в градската градина и ми направи следното впечатление: Отново са се опитали да възстановят прочутите пеещи фонтани. Технически са оспели поне доколкото виждам, но май неса намерили подходящи оператори които да могат да ги режасират както бяха преди 15 години. Което ме наведе на следната мисъл неможе ли да се направи софтиер който според пуснатата песен да ги оправлява в такт и да сменя и осветлението, съответно с необходимия хардуер към него. Какво мислите по темата? Дано някой помни какво бяха преди да ги скапят за първи път (((( Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted July 15, 2004 Share Posted July 15, 2004 Фонтаните работят от вече 4-5 години мисля. Наистина ако се направи както е било някога(не го помня) би било добре. Ако изобщо ми е вярна информацията. Мисля че най-хубаво и ефектно ще е фонтаните да са equalizer на песента. Не знам дали може да се направи но би било красиво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bhake Posted July 15, 2004 Author Share Posted July 15, 2004 Ами ще се опитам да припомня, съжалявам че нямам снимки от тогава. Но сега според мен са бегло подобие та това какво бяха (отнася се само за режисурата им). Ами самите фонтани танцуваха, сменяха се динамично а не както сега пускат определени фонтани и през цялата песен не ги сменят. Под всеки фонтан имаше бели, зелени, сини и др. лампи и се сменяха. От което водата се озветявасхе и ставаше несхто много красиво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bai Ganio Posted July 15, 2004 Share Posted July 15, 2004 Ами ще се опитам да припомня, съжалявам че нямам снимки от тогава.Но сега според мен са бегло подобие та това какво бяха (отнася се само за режисурата им). Ами самите фонтани танцуваха, сменяха се динамично а не както сега пускат определени фонтани и през цялата песен не ги сменят. Под всеки фонтан имаше бели, зелени, сини и др. лампи и се сменяха. От което водата се озветявасхе и ставаше несхто много красиво. <{POST_SNAPBACK}> беше си наистина много хубаво ,целия водоем беше пълен и даваха лодки поднаем ,светлинните ефекти бяха супер , само на още 1 място в страната имаше подобно светлинно шоу - хълма царевец във Велико Търново Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOVANI Posted July 15, 2004 Share Posted July 15, 2004 беше си наистина много хубаво ,целия водоем беше пълен и даваха лодки поднаем ,светлинните ефекти бяха супер , само на още 1 място в страната имаше подобно светлинно шоу - хълма царевец във Велико Търново <{POST_SNAPBACK}> naistina be6e po qko predi i osobeno s lodkite az 4ak vednaj se vozih s ba6ta mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted July 15, 2004 Share Posted July 15, 2004 Ами ще се опитам да припомня, съжалявам че нямам снимки от тогава.Но сега според мен са бегло подобие та това какво бяха (отнася се само за режисурата им). Ами самите фонтани танцуваха, сменяха се динамично а не както сега пускат определени фонтани и през цялата песен не ги сменят. Под всеки фонтан имаше бели, зелени, сини и др. лампи и се сменяха. От което водата се озветявасхе и ставаше несхто много красиво. <{POST_SNAPBACK}> Имам невероятни диапозитиви правени от бащами ама няма къде да ги скенирам..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted July 15, 2004 Share Posted July 15, 2004 Добре ще е да ги оправяш щото тва е едно доста романтично място и според мене и оператора там трябва да го сменят щото пуска някви луди денс парчета дето хич не са за тая обстановка.. Представете си пейки, градинка фонтани..супер и в един момент някъв хип-хоп или техно направо ми бърка в мозъка Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted July 15, 2004 Share Posted July 15, 2004 Имам невероятни диапозитиви правени от бащами ама няма къде да ги скенирам..... <{POST_SNAPBACK}> вече всяко по-голямо фото сканира фотоленти... може и с диапозитиви да стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bhake Posted July 15, 2004 Author Share Posted July 15, 2004 Чудя се на общината хвърлили са толкова пари да ги оправят и стегнат а един свестен оператор да не намерят (този който е в момента е направо неграмотен по относхение на подбиране на музика за такива места). А ако пък се измисли нещо с което да се ангажира интересна на фирми може с малко усилия да се направи това което подхвърлих. А самия съм програмист и софтуер знам че ще се направи, а доколкото предполагам и хардуера не е толкова труден. Не съм наясно как става оправлението на фонтаните но мисля че една платка с релета командвана от компютъра ще свърше работа. И системата може да си стане напълно автоматична и без операторна. А ако се поразвихри малко може и нет да се закара до барачката и една камерка и става напълно беоператорно оправление. Само някой мераклия от вкъщи да наблудава как бачка и толкоз. А с помоща на камерката и в интернет може страничка да се направи на фонтаните и да има олине камера и колко още много неща може ... НО МАЙ В ГРАДА НИ НЯМА ЗАИНТЕРЕСУВАНИ ОТ ОБЩИНАТА ДА СИ ВЪЗВЪРНЕМ ЕДНА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТ КОЯТО ИМАХМЕ. Някой по горе спомена и за зрелището звук и светлина в Търново. Самоче тяхното е запазено и работи доколкото имам информация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 те си имат и хардуера и софтуера, друг е въпроса че не го ползват, или ти не си хванал момента когато го ползват в дървената барака от която се управлява има 1 компютър със сигурност, а може и 2 да бяха... все още могат да 'танцуват' фонтаните, за осветлението незнам Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 Приятели, за Пеещия фонтан има друга неприятна истина. След ремонта на дъното му, направен от "приятелска фирма", външния му контур пропуска и наводнява мазетата наоколо, включително и мазетата на разни фитнес зали, собственост на други "приятелски фирми" . И понеже тия фирми си кихат на кмета ежемесечните рушвети, фонтанът стои празен от години. А иначе софтуери и хардуери има, и едва ли са скъпи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 Приятели, за Пеещия фонтан има друга неприятна истина. След ремонта на дъното му, направен от "приятелска фирма", външния му контур пропуска и наводнява мазетата наоколо, включително и мазетата на разни фитнес зали, собственост на други "приятелски фирми" . И понеже тия фирми си кихат на кмета ежемесечните рушвети, фонтанът стои празен от години. А иначе софтуери и хардуери има, и едва ли са скъпи. <{POST_SNAPBACK}> Е значи все пак са го пооправили щом вече го пускат да работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 За пооправяне - дума да няма, пооправен е. Но кога ще го ОПРАВЯТ съвсем, никой не знае, особено след смъртта на Ванга Важното е, че цвъкнаха оня безсмислен фонтан на Главната Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 Pee6tiq fontan naistina sega e mnogo jalko podobie na tova koeto be6e no se pak moje da se radvame 4e rabori.Mnogo e po dobre da go ima otkolkoto da sedi edna dupka v centara na grada.Za tova radvai se narode!! Важното е, че цвъкнаха оня безсмислен фонтан на Главната A pak za toq jalak fontan na glavnata kolko moje da se govori!!! Spored men go psunaha da raboti prosto za da se kaje 4e ima tam nqkav fontan.I toi ne e kato predi tolkova pi6ten. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 те си имат и хардуера и софтуера, друг е въпроса че не го ползват, или ти не си хванал момента когато го ползватв дървената барака от която се управлява има 1 компютър със сигурност, а може и 2 да бяха... все още могат да 'танцуват' фонтаните, за осветлението незнам <{POST_SNAPBACK}> и осветление има де виждал съм Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iv4ity Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 Пеещите фонтани са едно от най-яките места на Пловдив според мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 помня че като малък много се кефих да си земем лодка с нашите ама ме беше страх от водните паяци тогава имаше доста лодки (с гребла) а сега само едно водно колело (лодките са по-яки ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 тогава имаше доста лодки (с гребла) а сега само едно водно колело (лодките са по-яки ) I az iskam da ima lodki ama nqma.Az imam lodka takava darvena ama 6te mi iskat pari da si q pusna tam i da q karam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 Фонтаните работят от вече 4-5 години мисля. Наистина ако се направи както е било някога(не го помня) би било добре. Ако изобщо ми е вярна информацията. Мисля че най-хубаво и ефектно ще е фонтаните да са equalizer на песента. Не знам дали може да се направи но би било красиво. <{POST_SNAPBACK}> Искаш да кажеш да са спектрален анализатор май (а не equalizer) ама те разбрах все пак - няма да е лошо малко Фурие и ще стане работата Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetrating Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 Едно време имаше и лодки и риба и водни колела-патенца! А сега тази гадна музика понякога ми пречи да спя! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 Верно че имаше и някви лебеди като бях малък и много се кефех да ги храня с варена царевица Имаше и една къщичка за тях в езерото, имаше и доста жаби като се замисля Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 17, 2004 Share Posted July 17, 2004 Ндааа а по принцип са защитени птици.По принцип и пеещите фонтани са сред 100 забележителности на България.По принцип... А дефакто.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Igma Posted July 17, 2004 Share Posted July 17, 2004 Kato kazahte za fontanite si spomnih ne6to.Kogato bqh v Barcelona predi 2 godini kazaha, 4e ppuskat pee6tiq si fonatn samo vegnaj v godinata, za6tot im bilo mnogo skupo...Malee! PLovdiv stana po-bogat grad ot Barcelona... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bhake Posted July 18, 2004 Author Share Posted July 18, 2004 Абе дано някога оспеем да ги видим каквито бяха и дори и по хубави и обновени. Имахме си една забележителност и нея е скапахме и побългарихме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.