djdoubled Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Имам една стара 11-годишна уредба Sharp CD-C811 ,работи без грешка,не е ползвана много. Искам да я свържа към PC,но няма никакви изходи като AUX например.Има само изход за слушалки,отзад колоните се свързват не с жак а директно кабелчетата се пъхат и се защипват. Досега съм правил подобна връзка с виртуална касета(такава каквато се ползваше преди време в автомобилите),скоро пробвах и с радио трансмитер. Проблема е,че качеството не е на високо ниво и в двата случая. Има ли някакъв начин кабелът,който излиза от компютъра ми през изхода за слушалки на PC да се свърже директно към уредбата,тоест да се отвори и някъде да се направи връзка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaqq Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Ако имаш някакви познания по електроника или познат с такива можеш да пробваш така: - жертваш радиото и на входа "tuner" на аудио процесора(чип намиращ се на платката в уредбата) посредстом две кабелчета(напр. от стар аудио кабел чинч-чинч) подаваш сигнала от РС-то. На кабелчетата може да се запоят два женски чинча, които да монтираш някъде на задния капак на уредбата или директно 3.5мм стерео жак. Когато искаш да слушаш РС-то включваш кабела към звуковата карта и избираш радио от уредбата. Разбира се има вариант без да губиш радиото, като се използва някакакъв превключвател на сигналите от тунера и РС-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djdoubled Posted October 10, 2011 Author Share Posted October 10, 2011 Благодаря за информацията и за труда.Подобно решение търсех.Въпреки че не се ползва,бих предпочел да не прецаквам радиото. Ще помисля за идеята с превключвател.Схемата не изглежда сложна,мисля че ще се справя и сам бтв,имате ли идея какъв превключвател трябва да търся в "жичкаджийския" магазин Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 бтв,имате ли идея какъв превключвател трябва да търся в "жичкаджийския" магазин Двупозиционен ON/ON. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Освен това и двусекционен Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Освен това и двусекционен Именно! П.п. Сега виждам, че никой не е споменал, че при свързването на двете системи е задължително да се проследи и спази поляритета. (да ме прощава човека, ако е светнат до толкова) Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 A не може ли с един обикновен пасивен резистивен суматор? (нещо не иска да рисува в текстов режим ) http://www.daycounter.com/Calculators/Voltage-Summer/Voltage-Summer-Calculator.phtml Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaqq Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 A не може ли с един обикновен пасивен резистивен суматор? (нещо не иска да рисува в текстов режим ) http://www.daycounter.com/Calculators/Voltage-Summer/Voltage-Summer-Calculator.phtml Може но ще ползва уредбата като миксер Ето една бърза схемичка, конекторите и ключето може да намери от Конрад, Кузмов, Квазер, Викиват. Остава малко спойки и 5 дупки на задния панел. P.S. Не е лошо за всеки случай да сложиш последователно на входовете по един електролитен кондензатор 10uf/16V например, минуса на кондензатора към центъра на чинча, плюса към кабелчето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djdoubled Posted October 11, 2011 Author Share Posted October 11, 2011 Нещата започват да ми изглеждат по-сложни сега Ако се реша на тази интервенция,май ще викам жичкаджия Благодаря за обстойната помощ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.