zaqq Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Бих искал съвет от някой с опит, дали е възможно в последните 10 метъра от кабела (Cat.5 FTP) на интернет доставчика ми да ползвам свободните чифтове за връзка м/у рутера ми и второ РС, т.е десет метра преди края на кабела режа синия и кафявия чифт кримпвам един конектор, съответно същото правя 30см преди края на кабела и го включвам в рутера. Дали двата 100 мегабитови сигнала, този от доставчика и другия от рутера ми няма по някакъв начин да си пречат и от там да ми създават проблеми със скорост или устойчивостта на връзката. Цялата тази гимнастика се налага за да мога да пусна интернет в друга стая без допълнително дупчене на стени. Заб. рутера не мога да преместя в другата стая поради ред съображения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Бих искал съвет от някой с опит, дали е възможно в последните 10 метъра от кабела (Cat.5 FTP) на интернет доставчика ми да ползвам свободните чифтове за връзка м/у рутера ми и второ РС, т.е десет метра преди края на кабела режа синия и кафявия чифт кримпвам един конектор, съответно същото правя 30см преди края на кабела и го включвам в рутера. Дали двата 100 мегабитови сигнала, този от доставчика и другия от рутера ми няма по някакъв начин да си пречат и от там да ми създават проблеми със скорост или устойчивостта на връзката. Цялата тази гимнастика се налага за да мога да пусна интернет в друга стая без допълнително дупчене на стени. Заб. рутера не мога да преместя в другата стая поради ред съображения. Може, не би трябвало да имаш проблем.Просто внимавай когато кримпваш сините и кафявите, да са същата последователност и от другата страна.Пример: 1) б.с - 1) б.с 2) с - 2) с 3) к - 3) к 6) б.к - 6) б.к или нещо такова Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaqq Posted September 26, 2011 Author Share Posted September 26, 2011 Може, не би трябвало да имаш проблем.Просто внимавай когато кримпваш сините и кафявите, да са същата последователност и от другата страна.Пример: 1) б.с - 1) б.с 2) с - 2) с 3) к - 3) к 5) б.к - 5) б.л или нещо такова Това добре, но ме притеснява при генериран трафик (и то често) от почти 100 Mbit/s между двете РС-та, дали няма да внеса смущения в чифта на провайдера и да се чудя аджеба при доставчика ли е проблема или при мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Според мен не би трябвало да имаш проблем стига да спазиш няколко условия: - мястото на интервенцията да е на закрито (най-вече да не се мокри и да не се трупа прах); - да запазиш стъпката на усукване на двойките до самия конектор; - екранирането на "отбивката" е добра идея, също и възстановяването й на мястото на интервенцията. Срезовете да са чисти и да не се наранява изолацията на заетите чифтове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hop Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Правил съм я тази гимнастика. Няма проблем. 1) б.с - 1) б.с2) с - 2) с 3) к - 3) к 5) б.к - 5) б.л Пиновете на RJ-45 конектора са 1,2,3 и 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Дам, моя грешка 1,2,3 и 6 са. б.о ; о ; б.з ; з 1 ; 2 ; 3 ; 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaqq Posted September 27, 2011 Author Share Posted September 27, 2011 Ами отрязох го, за сега не усещам никакви проблеми с интернета и вътрешната мрежа, благодаря на отзовалите се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.