kennyg Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Клик Доста "спешно" са пристигнали явно, а никъде не е отчетено че ББ беше в панаира по обяд Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Може ли някой да ми даде линк към тази новина, но от друг сайт? Примерно dir.bg или dnes.bg. Във блогът на Тони Коджабашев не пише нищо? Клик Доста "спешно" са пристигнали явно, а никъде не е отчетено че ББ беше в панаира по обяд Ето го режи лентички- Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Може ли някой да ми даде линк към тази новина, но от друг сайт? Примерно dir.bg или dnes.bg. Ето Днес по центъра имаше доста хора ( 19:30 ) за протеста, но за съжаление определено повечето не знаеха за какво са там.Приличаше ми малко като на 24 Май, когато всичките училища излизат по главната... Ето и видеото от TV7 и още едно по-дълго и нека всички да гледат внимателно от 8:30мин. нататък!!! ( част 2 3 4 5 6 ). От разказа на Веселин Христев много добре се вижда какво е положението в цялата ни "дръжава"! Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Хора,чета,че преди два часа полицаи са посегнали на участници на шествието тази вечер-млади хора под 20 години.Имало бити в тунела,на От.Паисий и малко по нататък към Мария Луиза.Дали е вярно?Инфото е от коментари към новините на сайта Пловдив24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Протестиращите се отправиха към пощата и от там, през "Св. Петка", към Аджисан махала. Малко след църквата кордон от тежко въоръжени полицаи спря тълпата. Част от протестиращите пробваха да пробият полицейската блокада с камъни и сила, но бяха арестувани. Имаше и арестувани протестиращи след сблъсъци с полицията в Тунела. 2 въпроса: защо протестиращите са влезли в сблъсък с полицията и каква работа са имали в Аджисан махала - пред кого ще протестират там? Протест има смисъл пред управляващите - примерно пред общината и то в работно време а не по тъмно когато въпросните хора, които трябва да им обърнат внимание още не са се прибрали. И протест ли е или опит за вандализъм и чия е била "умната" идея да се отиде до джамията (не че на мен ми харесва да има джамия там, но я има от много време и донякъде е добре че даже е действаща та да ни напомня за някои неща). Но като цяло е глупава идея да се протестира пред джамията или в аджисан махала ако това изобщо е протест. Насилието трябва да се избягва на всяка цена, защото хората смятащи, че гражданска война с ромите ще доведе до нещо хубаво са толкова заблудени че няма накъде повече. И най-големи дивиденти от подобни ексцесии ще имат именно ромите. ХОРА, МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ И НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ДЕЙСТВАТЕ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Ето Днес по центъра имаше доста хора ( 19:30 ) за протеста, но за съжаление определено повечето не знаеха за какво са там.Приличаше ми малко като на 24 Май, когато всичките училища излизат по главната... Ето и видеото от TV7 и още едно по-дълго и нека всички да гледат внимателно от 8:30мин. нататък!!! ( част 2 3 4 5 6 ). От разказа на Веселин Христев много добре се вижда какво е положението в цялата ни "дръжава"! Нека Deathzone да го гледа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 2 въпроса: защо протестиращите са влезли в сблъсък с полицията и каква работа са имали в Аджисан махала - пред кого ще протестират там? Протест има смисъл пред управляващите - примерно пред общината и то в работно време а не по тъмно когато въпросните хора, които трябва да им обърнат внимание още не са се прибрали. 1 въпрос. Защо от началото на тая история, само протестиращи са били бити и задържани? Ония дето заплашват и какво ли не - си се размотават. Ако имах снайперна пушка и знаех как да я използвам, в патакламата на тия протести, на тоя Киро и половината му семейство такива куршуми щях да им тегля в главите, че щяха да ги намерят или като замирише чак, или ако изпусна някой и той се разпищи като малко момиче и избяга. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Насилието трябва да се избягва на всяка цена, защото хората смятащи, че гражданска война с ромите ще доведе до нещо хубаво са толкова заблудени че няма накъде повече. И най-големи дивиденти от подобни ексцесии ще имат именно ромите. ХОРА, МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ И НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ДЕЙСТВАТЕ! С мирни протести в България никога нищо не се постига. Целта не е гражданска война, защото е ясно, че няма начин 500000 индианци да бъдат избити или изселени. Целта е да насадим страх у тях и да мислят следващия път, когато има дойде на акъла някоя лоша идея. И да имат респект към нас, а не некви мангали да ми идват събота в 9 сутринта и да ми крещи из целия квартал, че купувал мебели и телевизори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 1 въпрос. Защо от началото на тая история, само протестиращи са били бити и задържани? Ония дето заплашват и какво ли не - си се размотават. Това е ясно, въпроса е кои стоят зад него и този въпрос го зададох още вчера и това е правилната причина за която да се протестира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 не некви мангали да ми идват събота в 9 сутринта и да ми крещи из целия квартал, че купувал мебели и телевизори. Не си много прав с това. Хората се съобразяват и викат само по 2 пъти в обсега на 1 блок. Преди не спираха да викат. Мен по-често ме будят тези, които косят тревата или оправят улиците, а не циганите, които изкупуват метали. Тази Събота ме събуди един съсед, който в 9 сутринта беше решил, че трябва да си пастира колата пред блока с машинка. Не я знам точно каква е. От онези с мекият кръгъл парцал на края. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Ако имах снайперна пушка и знаех как да я използвам, в патакламата на тия протести, на тоя Киро и половината му семейство такива куршуми щях да им тегля в главите, че щяха да ги намерят или като замирише чак, или ако изпусна някой и той се разпищи като малко момиче и избяга. И като се събуди какво стана? Разсъждавай като голям човек и намали малко екшън филмите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 С мирни протести в България никога нищо не се постига. Целта не е гражданска война, защото е ясно, че няма начин 500000 индианци да бъдат избити или изселени. Целта е да насадим страх у тях и да мислят следващия път, когато има дойде на акъла някоя лоша идея. И да имат респект към нас, а не некви мангали да ми идват събота в 9 сутринта и да ми крещи из целия квартал, че купувал мебели и телевизори. Голяма част от хората, които визираш са мирни и абсолютно невинни. Този, който крещи че изкупува мебели и телевизори дори е полезен. А всяко насилие поражда ново насилие. Нека да разкажа за една случка преди 10тина години и как един циганин повлия за представите ми за тях: Пътувам с влака от София за Пловдив но понеже нещо се бях отнесъл и хванах последния влак който беше не експрес а пътнически, но пак по-добре отколкото да спя на гарата. Стоя сам в купето и на една гара слезнаха всички от купето в което се возих и май на следващата един доста черен циганин попита дали ще има нещо против да дойде при мен понеже има повече място а другите купета са пълни. Естествено че не мога да имам против - все пак влака не е мой така че да заповяда, а места има да си хареса. Човека се усмихна и почнахме да си приказваме. Оказа се че цял живот е работил в ЖП-то и си е скъсвал задника от бачкане. Разказа ми как е давал и дежурства, как едва са успели да си съберат пари за някаква къщичка та да живее с жена си, как имал в тези 100тина квадратни метра двор и си садял домати и чушки, как направил на децата си люлка от въже и стара торба и т.н. и т.н. Човека имал 7-8 деца и не знам си колко внуци. И нямате си представа с каква радост и любов говореше за децата си и за внуците. Ей това буквално ме трогна. И после ми каза, че щял да ме разбере ако в началото не съм искал да седя в едно купе с него защото имало много лоши цигани и той е страдал и от тях, но колегите в ЖПто го уважавали и нищо че заплатата била ниска някак свързвали 2та края и той повече не искал от живота, само да може да се радва на децата и да ги гледа как растат. Замислете се за това преди да скандирате следващия път "Циганите на сапун". Да аз също имам много против циганите като цяло защото доста от тях са буквално паразити за обществото ни, но има подобни паразити българи... а в случая виновна е системата, която прави подобно съществуване на гърба на останалите възможно. И не цар Киро е главния виновник а тези зад него които го закрилят и благодарените на които е стигнал до това положение и за които 200% съм сигурен че са на процент при това по-голям от този който остава за самия него. Замислете се защо доста подобни хора съществуват и защо съдебната система все още е в това положение - дали защото не може или защото отговорните за оправянето ѝ са в народното събрание и възпрепятстват промените? Елементарна логика при това е доста очевидно за всеки който отдели поне 10 минути да помисли върху ситуацията. Поправете ме ако греша ПС: Много ме мързи да слагам запетайки, ако някой не разбира кат' Ваньо да пита ще коригирам ако трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geraldo Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 ХОРА, МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ И НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ДЕЙСТВАТЕ! Почвам да си мисля,че някой нарочно насъсква тия момчета срещу циганските махали! Опитвам се и аз да обяснвам наппред-назад , че не е това начина , ама талапта каточели е узверяла. Сега четох , че и от Бургас се канели да дойдат в Пловдив да протестират... тия хора осъзнават ли ,че ще ни вкарат във война? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Не няма да се стигне до война. Най много да пострадат някой и друг и роми и българи, да изгори някоя и друга къща/колиба, а след това Доган ще извлече СТРАШНО МНОГО политически дивиденти от цялата работа. Освен това ще се похарчат 10 пъти повече пари от необходимото за възстановяване на щетите и ще се отпусне допълнителен бюджет за интегриране на ромите, за образованието им и т.н. и познай в чии джобове ще влезне лъвския пай (процент) от всичко това? Сещаш ли се? Протестирайте през общината, искайте правосъдие и третиране на ромите по същия начин като българите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 @ djadomraz Разбира се че си прав аз мисля,че зад всичко това са виновни тези които си ги избираме да ни управляват .Те се борят за циганските гласове на хранилка са при цар гомнио за пари са готови на всичко и заради тях се стигна до всичко това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Вие сте много забавни, драскате си и си спорите 10-20 човека и никой общо взето не ви слуша, скоро ще го обърнете на теории за еврейски поръчки и т.н. Няма истина друга, истината е че държавата е кент флеш, искаме ремонт на държавния апарат и почваме от мангалите, стойте си по форумите, докато децата ви бият еничари и си нареждайте. Няма да има после, има сега, стига мислете за далечното бъдеще вие 20те форумци, утре на протеста с "хулиганчетата" там обяснявайте на талпата, вземете си микрофони. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Не си прав.Няма лошо в това,нека се ангажират хората и от други селища с нещо и да действат за промяна.Вчера беше понеделник,хората тръгнаха на работа.Кой от тях отдели от времето си за гражданска реакция?!Почти никой -това е тъжната истина.Само в Пловдив едва 1% се забелязаха да надигат глас.Лошо,много лошо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 EvilDemon, ти какво предлагаш? Да подпалим циганските махали ли? И докъде смяташ че ще доведе това? ПС: След идиотските протести за цените на горивата някой може ли да ми каже постигна ли се нещо? Постигна се само във фантазиите на протестиращите - нито паднаха цените, нито спряха да се увеличават. Имаше "някакъв" ефект, но колкото да не е без хич. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 То не става изведнъж, ама като си стоите у вас няма да стане. Само тук с някви теории и бъдещи планове и тоя и оня бил виновен. Трябва наред, вие не сте някакви тайни агенти, супер агенти, агитатори, герои и супергерои. Хора сте, излезте с другите хора, след вас други ще дойдат и така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geraldo Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Вие сте много забавни, драскате си и си спорите 10-20 човека и никой общо взето не ви слуша, скоро ще го обърнете на теории за еврейски поръчки и т.н. Няма истина друга, истината е че държавата е кент флеш, искаме ремонт на държавния апарат и почваме от мангалите, стойте си по форумите, докато децата ви бият еничари и си нареждайте. Няма да има после, има сега, стига мислете за далечното бъдеще вие 20те форумци, утре на протеста с "хулиганчетата" там обяснявайте на талпата, вземете си микрофони. Братле, мислиш ли наистина ,че ако се пролее кръв ... или чакай още ще развихря фантазията - ако всички цигани изчезнат от България и се заселят на северния полюс , някой от нас ще живее по-добре? Ще изчезнат проблемите? Никой не казва да не се протестира, мисля ,че тука повечето хора сме против крайностите - от сорта на лозунги " циганите на сапун" палене на джамии (това пък как може да му хрумне на някой) и тем подобни изпълнения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 @EvilDemon-Подаваш се на манипулацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Едно интересно мнение на Атанас Ботев Пд: Национално обединение !!!! До всички истински българи: Разграничете се от расистките лозунги! Много е важно! В момента ни вкарват в капан!!!!! Това не са наши лозунги! Обяснете на заблудените до вас, да не издигат подобни лозунги. Утре всички българи ще бъдат обвинени в расизъм, нещо което ни е чуждо. Западните телевизии вече са тук. Всеки, който обича Майка България да престане да издига подобни нечовешки лозунги! МНОГО Е ВАЖНО! Не са виновни гнусните бедни цигани, те само ядоха баницата... Сега е момента да се даде урок на държавата за нейното пълно отсъствие от решаването на проблемите на престъпността! Сега е момента да се вземат мерки! Но това не означава да падате в другия капан - политизирането. Колкото е виновен Бойко, толкова са виновни и Тройната коалиция, и Царя и т.н. Цялата държавата гние, а те пак ще го изкарат, че проблемът сме им ние! © Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/290375.html#ixzz1Z65EFvS1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 футбола требе се забрани със закон в тая умряла държава - само някви мозъчни трупове се завъждат около тоя спорт,чесно.... волен - президен ю кен ду ит, момци! пп тоя 'танас да земе си мане тва бочев до името, ако иска го вземат насериозно.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Проблема не е в циганите, аз съм работил и на строителни обекти и друга обща работа с цигани и с помаци, ама циганите 2ма от столипиново, общо взето работливи хора, работят си, миришеха, но работливи. Другия от аджисана, умен, работлив, чист, плаща сметки, данъци етк. На 30 години с 2 годишна дъщеря САМО, наблягам тъй като не е някъв развъдник. И много го уважавам и се притеснявам за него сега, щото е готин, но все пак мисля, че трябва да се чисти боклука от държавата, или поне да се изпере, тоест да се научат мангалите да се интегрират(както някои, които като пример давам този лично ми е казвал, че го е яд, че се е родил такъв). Трябва да се почне от тях защото са най-долната част на лайнишарника, от тях към по-големите боклуци и по-големите боклуци, докато стигнем до върховете на боклука - политиците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Замислете се за това преди да скандирате следващия път "Циганите на сапун". Да се замислят? Дедо, ти на коя планета живееш? То тези проблеми все с мислене са се натрупали през годините. Много мисъл пада, когато всеки си прави каквото си иска, но пък когато всеобщите резултати от това мислене го застигнат по някакъв начин, започва да пищи, че го налитат марсианците. А особено интензивен процес на мислене може би трябва да асоциираме с поставянето на мутра на върха в държавата - при това точно двадесет години след дългото и дълбоко преосмисляне на наследството от предишните. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.