Deathzone Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Колега тези неща дето ги предлагаш ги има в действиея. В България годишно умират около 1000 души от ПТП-ата. Ти за другите 999 дали знаеш? Не. Защо ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geraldo Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Отначало си мислех, че е добре да запалят някоя друга циганска къща. Виждайки в последствие какво се случва в големия град, ми става ясно, че посоката на напрежението е погрешна. Повече от ясно е, че немогат да се изтребят половин милион души. Ако някой се опита да "прочисти" нацията с провокации, то резултата още от сега е известен. Не искам Пловдив да се превръща в град с вечерен час, КПП-та и 7 метрови огради между кварталите. Единствения начин това да не допуснем това да се случи е да упражним натиск към държавните институции. Те са тези, които прилагат двойни стандарти. Както виждате сами, Боко, кметовете и президентът се изпокриха като мишки. Никой не отиде на място, при електората, да успокои хората. Много точно и много правилно мнение.Точно тука сбъркаха и протестиращите според мен.Гнева се насочи не в най=правилната възможна посока. Колкото и да са криви не циганите са виновни за това,което се случва в Бг... Само се надявам да не пострадат невинни хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Ами не са виновни, но тълпата е само от тъпанари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geraldo Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Ами не са виновни, но тълпата е само от тъпанари. И това заключение е на основа емоции. Ако не бяха тези хора, това щеше да е поредното ненаказано престъпление , което щеше да се забрави от масите за 3 дни . Трябваше нещо да се случи вече . Достатъчно търпяхме всеки да се гаври с нас , всъшност най - вероятно ще продължаваме да търпим. Въпроса обаче , дали това трябваше да става по този начин е съвсем друг... За мен това , което се прави в момента е ненужно и няма да доведе до нищо добро. И отново - някой , ако може да даде някаква информация за случващото се ,нека да го направи Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Това , което аз разбрах е че няма нито един циганин по улиците и е спокойно в Изгрев . Link to comment Share on other sites More sharing options...
geraldo Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Това , което аз разбрах е че няма нито един циганин по улиците и е спокойно в Изгрев . Питам защото тук таме се пишат коментари от сорта на : " Изгрев изгря" , " Столипиново е в пламъци" , горящи джамии и т.н. Странното , че повечето хора изпитват някаква радост от това. Uzito , благодаря ти за инфото Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Колега Гералдо, образовай се повече и виж как се прави по другите държави цивилизовано. А хората днеска дето бяха по улиците са същите малоумници със основно образование вживяващи се като фенове на Ботев и Локомотив Пловдив. В България си има правосъдие, може да не работи за богатите, но мишките ги ловят. Това си е обикновено птп или от мухата направихте слон. Омразата насажда омраза. Трудно ми е да ти обесня неща, които на 28 години все още не си разбрал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Deathzone, много те моля да напуснеш темата, защото ми идва ти тегля майните! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 ... За тебе нормално ли е да прегазят сина / дъщеря ти с микробус и ако стане пак ли щеше да си на същото мнение както сега ? А да газят полицаи ? А това реално ПТП ли е или убийство ? А ти от скъпата боя ли си ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Колкото и да са криви не циганите са виновни за това,което се случва в Бг... Не са виновни, и определено има доста свестни и от тях, но за съжаление станаха пословични като паразити в обществото и от години ескалира напрежение около това малцинство с безброните отстъпки които бяха правени само и единствено за тях. Колко пъти им бяха опрощавани задължения, защото са маса социално слаби... а това последното пък (че са социално слаби) трябва да си сляп да не се сетиш какво финансово бреме поемат останалите, за да се грижат и спонсорират хора, чиито основен принос е в увеличаване на населението. Не съм за насилие, но определено нещо трябва да се промени в системата. * хора с минимум средно образование да имат право да гласуват; * хората получаващи соц. помощи да са задължени на минимум 30 часа обществено полезен труд за седмица; * никакво опрощаване на сметки; * данък ако имаш повече от едно дете и нямаш средно образование; * ... Пълни глупости. Този начин на мислене може да доведе до още забранителни условия, като хора безработни от повече от 1 година да не гласуват, такива на минимална работна заплата съшо, а хора от 18 до 25 години да се брои половин глас, жените и хора над 65 като 3/4 глас. Което е чиста проба простотия и опорочаване на демокрацията. Тръгвайки по тази логика е абсолютно грешно. Данъка за >1 дете и образованието също е тъпотия, да неговорим че ще доведе до небивала корупция свързана с купуването на дипломи. Единствено опрощаването на сметки и това за социалните помощи има по-голям смисъл, въпреки че също не вярвам да се случи. Особено опрощаването не е постоянно а по поводи - примерно - идват избори... А за обществено полезния труд имаше разни програми и общо взето работят - погледни улиците - доста чисти са напоследък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geraldo Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Колега Гералдо, образовай се повече и виж как се прави по другите държави цивилизовано. А хората днеска дето бяха по улиците са същите малоумници със основно образование вживяващи се като фенове на Ботев и Локомотив Пловдив. В България си има правосъдие, може да не работи за богатите, но мишките ги ловят. Това си е обикновено птп или от мухата направихте слон. Омразата насажда омраза. Трудно ми е да ти обесня неща, които на 28 години все още не си разбрал. От мухата сме направилИ слон??? Муха? Така ли наричаш смърта на невинни деца? Я вземи се постегни малко. И няма нужда ти да ми обясняваш каквото и да е , мерси все пак! Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Deathzone да не си от платените писачи на другаря Станишев ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Колега Гералдо, образовай се повече и виж как се прави по другите държави цивилизовано. А хората днеска дето бяха по улиците са същите малоумници със основно образование вживяващи се като фенове на Ботев и Локомотив Пловдив. В България си има правосъдие, може да не работи за богатите, но мишките ги ловят. Това си е обикновено птп или от мухата направихте слон. Омразата насажда омраза. Трудно ми е да ти обесня неща, които на 28 години все още не си разбрал. Ей тук не мога да се съглася. Това е доста далече от обикновено ПТП и доколкото разбрах е имало предистория с този младеж и е бил заплашван. Извинявай но това не е обикновено ПТП. И точно колкото ми се иска да получат адекватна присъда серсемите каращи по улиците като на рали и удрящи пешеходци, така и в случая е редно да се направи нещо. И извинявай но ако някой каже, че над този човек няма политически чадър ще е най-наглата лъжа, която сме чували напоследък... то сигурно са го и казали, но след като някой е прочут с тъмните си сделки, но се разхожда свободно, строи си такива имоти и в същия момент се правят акции по заснемането на луксозните имоти и търсенето на произход на средствата от собствениците им, събаряне на незаконни постройки и т.н. - всичко това абсолтно показно, но в следващия момент има и подминати от въпросната акция. Ти това как ще го коментираш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Deathzone недей да пишеш повече в тази тема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 На мен ми е любопитно как ще ми отговори на последния въпрос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 На мен ми е любопитно как ще ми отговори на последния въпрос. На твоят въпрос добре, но всичко останало ще му трия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Deathzone недей да пишеш повече в тази тема. На твоят въпрос добре, но всичко останало ще му трия. Защо? Не понасяш чуждо мение различно от твоето ли? Или изгаряш от желание в България да се случи същото като в Босна? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Защо? Не понасяш чуждо мение различно от твоето ли? Или изгаряш от желание в България да се случи същото като в Босна? По принцип ми са интересни чуждите мнения, но не и тези на Deathzone. И доколко си запознат с войната в Босна? Надали и на 1/10 от това което съм аз за да ми говориш за Босна. Ситуацията е толкова различна, че и идея си нямам как ти хрумна това сравнение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 A ти просто реши да се заядеш или миспиш , че просто е станало ПТП ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Цялата работа отиде много по-дале от това дали е ПТП или е умишлено убийство. Но трябваше рано или късно да се случи нещо, за да се събуди народа, а от там и управляващите. Дано да не е поредния лай на кучетата и тоя път да започнат да взимат радикални мерки по въпроса с циганите, защото вече не се издържа и следващия път наистина може да стане като в Косово! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 По принцип ми са интересни чуждите мнения, но не и тези на Deathzone. И доколко си запознат с войната в Босна? Надали и на 1/10 от това което съм аз за да ми говориш за Босна. Ситуацията е толкова различна, че и идея си нямам как ти хрумна това сравнение. Е тва е да си Мод - интересните мнения ги оставяш, а безинтересните ги триеш За Босна - щом се жегна май те нацелих! A ти просто реши да се заядеш или миспиш , че просто е станало ПТП ? Ти колко поста имаше когато фамилия Зрънкови се подвизаваше из видинско и имаше подобна ситуация? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geraldo Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Цялата работа отиде много по-дале от това дали е ПТП или е умишлено убийство. Но трябваше рано или късно да се случи нещо, за да се събуди народа, а от там и управляващите. Дано да не е поредния лай на кучетата и тоя път да започнат да взимат радикални мерки по въпроса с циганите, защото вече не се издържа и следващия път наистина може да стане като в Косово! Дали обаче наистина се сабуди народа? Ами управляващите? И за 2-те групи се съмнявам. Всъшност според мен най-важния и ценен извод , който управляващите и мафиотите трябва да си направят е , че вече не могат да се е..ват с тоя народ! Ако това стане - значи сме направили огромна стъпка напред. П.С. Гледам , че и за утре се готви простест и сигурно отново ще се стигне до циганската махала , а дали не трябва протеста да е другаде... Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Защо? Не понасяш чуждо мение различно от твоето ли? Или изгаряш от желание в България да се случи същото като в Босна? Незнам, що за човек би нарекъл ПТП, въпросната случка: "Оранжев бус "Форд", който обикалял час по рано по улиците, се засилил и го блъснал. Според очевидци, колата влачила тялото на момчето повече от 10 метра. Минути по-късно мъже от Катуница започнали да се събират пред къщите на Рашкови. На място пристигнали и двама полицаи от участъка в Садово. След около час микробусът отново се появил и се врязал в образувания кордон от хора. Прегазил двама души и блъснал полицаите." Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Е тва е да си Мод - интересните мнения ги оставяш, а безинтересните ги триеш За Босна - щом се жегна май те нацелих! Все още нищо не съм трил в темата . Нищо не си нацелил. Чакам да ми обясниш по какво си приличат двете ситуации. После ако обичаш обясни ми и за Косово. Ти колко поста имаше когато фамилия Зрънкови се подвизаваше из видинско и имаше подобна ситуация? Това пък какво общо има със случаят който се обсъжда в темата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Все още нищо не съм трил в темата . Нищо не си нацелил. Чакам да ми обясниш по какво си приличат двете ситуации. После ако обичаш обясни ми и за Косово. Ти си го изпроси с наглата заплаха, че ще триеш мнения които не са ти интересни.... спирам!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.