Jump to content
BulForum.com

DHCP problem

vsinc

Recommended Posts

abe neshto se precaka. s xp sym i sled edin ot reboot-owete na mashinata awtomatichnite nastrojki poluchawani ot evrokom ne stanaha -- pc-to ne moveshe da hwane prawilen ip adres i si zachislqwashe nqkakyw private kakywto se seti. imah si zapisani kakwi bqha ip adresite i si gi slovih rychno i trygna. mislq che neshto sym precakal dhcp i pc-to ne zae kakwo da polzwa. kakwo sym naprawil? (za twa me e sram da pitam - shtoto ne pomnq 5 min) btw molq ne me karjte da preinsaliram win - weche sym go odyrval pochti 2 godini.

А ако и ръчните настройки не работят, какво става тогава, защото една приятелка вече за втори път така си губи настройките и дори с ръчни настройки не й тръгва нета

Единственото решение 635063 ли е???

моят опит (може и да не е представителна извадка 2 - 3 обаждания - ама с такава система работя) показва, че на 635063 не обичат много да помагат по такива въпроси (отсреща: за нас всичко е наред - ние ви пингваме модема и значи той работи). ако ръчните настройки не работят - това става много съмнителен случай. питай ги да не са и сминили ip-то и от там gateway-а.

А пък може и ланката да прави мизерии, миналият път като се оправи нета, много мистериозно стана, така че може и тя да е виновна (ланката)

Е какво има за чудене. Погледнете си договорите: предоставя ви се динамично IP, така че не виждам причина за недоволства :]

Не си много прав, защото ако вземат да ти сменят IP-то през няколко дни няма да ти е много приятно нали.

А иначе мислите ли че лан картата може да създава проблеми, в случая за който казах.

По-скоро според мен DHCP сървъра нещо се е пообъркал

Е какво има за чудене. Погледнете си договорите: предоставя ви се динамично IP, така че не виждам причина за недоволства :]

pyrwo malko offtopic

ako move nqkoj da mi obqsni kak taka klient da ne iska poweche za parite koito plashta... ama karaj - to w bg zatowa mnogo raboti ne sa nared - horata si mislqt "za tolkowa pari - tolkowa" i razni podobni - ami ne e taka. edin den kato ima istinska konkurenciq ili po-obshto kazano - neshtata sa weche po mestata si, nqma da se sluchwa da nqma i-net po polowin den. ili po-skoro kato se sluchi shte ti prispadnat polowinata mesechna taksa. shtoto po sweta taka se prawi. a po wyprosa za tolkowa pari - tolkowa - samo za swedenie 3.0 Mbit/s ADSL ni struwashe $89.95. a po kabelnata (shtoto e po-losho razbira se) - oshte po-ewtino - $35.95 + $20.99 za programi wkliuchitelno 7 HBO, 4 Cinemax i oshte 10 filmowi kanala . I ne stawa wypros za lokalen, mokalen, naroden i mevdunaroden - btw towa maj samo w bg go ima - stawa wypros za i-net. za 300 KB/s. ama anyway to pyk si ima i loshi strani byrziq i-net - gubi se malko trypkata.

sega za DHCP

w petyk otidoh malko na wakanciq i se wryshtam dnes - i-net nqma. kakto weche spomenah sym na rychni nastrojki. zwynq w evrokom - tam mi kazwat - smenqhme ip-ta. na rychni li si - az: da -te: daj malko na auto da probwame - az pochawam da smenqm i prez twa wreme mu obqsnqwam na momcheto za kalpawiq mu kolega deto mi razprawqshe che problema bil w men. anyway, o chudo!!! Auto nastrojkite trygnaha - ip-to mi dojde ot server-a!! bre, e na twa mu wikam problem pri men - predi nqma i sedmica nqma dhcp, sled 5 dena - ima. a az kato glamaw instaliram OS! towa mi se sluchwa za 2-ri pyt za polsednite 3 godini - prosto predi 2 god. minah na XP i trqbwahe da go instaliram. ama ajde, wavnoto e che stana. a move bi wavnoto e che ima takowa otnoshenie kym klientite - ne znam. no w edno sym siguren. tuk ne mi e tolkowa kef da sym klient, shtoto ne mislqt che klienta e winagi praw. e twa sluchi li se - mnogo po-gotino shte stane. i nqma da e weche za tolkowa pari tolkowa.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...