Jump to content
BulForum.com

Неработещ хард.

Recommended Posts

Здравейте.

Знае ли някой приличен сервиз в Пловдив,където да възстановяват информация от неработещ хард диск на лаптоп.

Мисълта ми е да не ми одерат кожата.Трябват ми 2-3 ГБ снимки от него,а мисля,че само има неработещи сектори.

В един сервиз ми казаха 15 лв. диагностика и после по 20 лв. на ГБ...

И къде купуват лаптопи 2-ра ръка.Моделът е: http://hardview.net/pov-mobii-9010-notebook-reviews/

:confused :blink: :confused

Съжалявам, че ще трябва да ти го кажа, но наистина е много скъпо това начинание и яко дерат кожи. Никога не ми се е налагало да стигам до посочената от теб процедура, но от приятел знам, че най-качествено възстановяване правят в София на неприлично високи цени. Съветът ми е или да ги прежалиш тези снимки, или да се оръсиш, или да потърсиш някой познат с познания в областта. А лаптопът ти ще го купят почти във всеки магазин за компютърни части втора употреба на много ниска цена. Ако си решил да се отървеш от него, по-добре си го продай сам онлайн - интернет е безбрежно място с много купувачи :).

Успех!

On 9/17/2011 at 7:57 AM, Manchev89 said:

Здравейте.

Знае ли някой приличен сервиз в Пловдив,където да възстановяват информация от неработещ хард диск на лаптоп.

Мисълта ми е да не ми одерат кожата.Трябват ми 2-3 ГБ снимки от него,а мисля,че само има неработещи сектори.

В един сервиз ми казаха 15 лв. диагностика и после по 20 лв. на ГБ...

И къде купуват лаптопи 2-ра ръка.Моделът е: http://hardview.net/pov-mobii-9010-notebook-reviews/

:confused :blink: :confused

Какво ще рече "неработещ хард диск"?Какви са му признаците?

On 9/17/2011 at 3:03 PM, pcworm said:

Какво ще рече "неработещ хард диск"?Какви са му признаците?

Незнам.Не съм го носил на диагностика.Просто неможе да зареди ОС и ми изписва нещо от сорта че неможе да ми го подкара хардиска и да пробвам с рестарт.

Виж в биос засича ли ти харда и ако да - пусни си някакво live ubuntu, за да си запазиш информацията някъде. Ако не го засича, на лаптоп не знам дали може да има проблем с кабела, който свързва харда с дъното, но евентуално може да се провери.

Също, хубаво ще е да постнеш точно каква грешка ти се изписва на екрана при пускане на компютъра.

EDIT: и сега се сетих, че в сервиза "диагностиката" ще представлява да ти пуснат някаква програма за тест на харда, което можеш и сам да направиш. Виж каква марка е твоят хард и свали от сайта на производителя съответната програма за тест (а понякога и repair) на хард, която да работи на буутващо cd/флашка.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...