Jump to content
BulForum.com

Продавам автономна аларма/детектор за СО газ с батерия 9В

Recommended Posts

Въглеродният окис (СО) е без цвят, вкус и мирис и най-важното смъртоносен- наричат го "тихия убиец" ! Поражда се при непълно изгаряне, например ако печката ви връща и огънят загасне, но горивото продължава да тлее. Също така всички сте виждали по филмите самоубийци да се задушават от този газ в гараж с работещ автомобил. Хиляди хора по света загиват всяка година от този газ, а можете много лесно да си осигурите спокойствие с такава аларма:

opt1316189478u.JPG

Устройството е на BRK които са американски холдинг с поделения в цял свят, един от най-големите за производство на оборудване за защита. Чисто нови, в кутия с упътване и к-кт за закрепване, а в самия детектор е поставена батерията, но е изолирана с пластмасово фолио което се премахва след монтажа.Детекторът се зхранва от 9В батерия и издържа една година непрекъсната работа, а подмяната и не изисква демонтаж на алармата. Алармата има срок на годност 5 години от датата на начало на използване (не знам дали се включва само времето в което батерията е поставена или въобще 5 години) и при достигането им алармата сигнализира за замяна. Самият датчик има по-голям срок на годност, но и аз тепърва ще го ползвам, за да мога да кажа дали има начин да удължа срока. Единственото което се сещам е да махам батерията през неотоплителния период ;-) Алармата е със сила 85 dB на разстояние 10 фута (малко над 3 метра). Хубавото е, че е преносима и не зависи от наличието на електрически ток в помещението, така че можете да си я носите там където ви трябва, а и да не се притеснявате в някоя зимна буря като останете без ток. Освен звуков има и светлинен индикатор и бутон за проверка изправноста на електрониката. За проверка на самият датчик ви трябва или специален спрей, или цигара (така казват). Аз лично си пробвах на ауспуха на колата и се получи ;-) Датчика реагира не просто на концентрацията на газа, а на количеството му в течение на времето- т.е. при малки количества, но за дълго време или за голямо количество, но за малко време. Затова при пробата трябва да изчакате малко да се задейства.

!!! Следвайте инструкциите за разполагането на датчика, за да не се оплаквате, че се включва без причина !!!

Цена- 35 лв с три месеца гаранция, за да имате време да си я тествате през зимата,а не да я активирате от сега. Ако някой много държи, мога да я пробвам преди изпращането.

От Варна съм и доставката е за сметка на купувача. Освен с куриер приемам и други оферти за начина на плащане и доставка. За контакт- тук и на ЛС.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...