Jump to content
BulForum.com

Избори 2011

Sothbiss

Recommended Posts

Гласувах за него, в последните минути на изборния ден. Ала ,нагласена работа.2 % това реално си е към 40 ~ 50 000 вота .

Което е трагично. И въпреки всичко много ама наистина много ми искаше да прочета световната преса....като разберат хората що за президент бихме имали....г-н пиУе със зеУе....ужас. Мен ме е срам от това, че изобщо са го допуснали като кандидат.........

А появата на Тотев в такъв вид е ....без думи. Тва не му е вечеринката с приятели на по ракийка и шопска...

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Не ми се занимавам да синтезирам кой какво е направил последните 8 години /20 е изтъркано число/ но мога да ти кажа че от както има ГЕРБ /било то Бойко мойко или Цецо/ В ЕС взеха да чуват че има държавност.

По ми е лесно да нахвърлям предишните 4 години какво се направи.

Заменките - кон за кокошка

Разпродажбата на черноморието

Абсолютно никой от тогава управляващите не направи НИЩО за да го видят в ЕС.

Разумно е да смятаме ,че когато се мени властта БСТ > ГЕРБ , ГЕРБ > БСП /или който и да е/ ако трябва да има промяна тя няма да се случи веднага.Това правителство показа че заслужава още един мандат /това си е мое виждане на ангажирам никой с това/ най-малкото заради факта,че искате или не имаме доста стабилна МАКРО-икономическа политика за момента и МВФ поне за момента беше изгонен културно от тука.

Аз опозиция не виждам в момента:

Червените са си същите.Даже и на песни :)

Жълти няма

Сините са си същите,а разделението им през годините на партии и коалиции говори точно колко ги бива :)

Крайно левите - Атака и РЗС са крайни националисти и метапатриоти и ако седнем да помислим малко и те да дойдат на власт ще започнат всичко от начало и НЯМА да измислят нещо по-добро от това което се мисли сега."България на 3 морета и турците вън" са повече от жалки исказвания много се надявам последователите на тези политически партии да осъзнават какво ще стане ако волен се провикне от европейският ъвет с подобни фрази и то точно когато се обсъжда членството на Турция !

Отивам на "кафенце" после ще обсъдим и безцветните партии и коалиции :)

Кажи? Нещо грешно ли говоря? Какво са направили ГЕРБ? Може би греша? Хайде, налей си словото Виденово! Що не си станал министър до сега кат толкоз много ги отбираш тез работи/

БТВ, това да спорим за политика е меко казано глупаво. Всеки има убеждения. Просто на всички останали освен моето са грешни. :)

Както и да е. По-добре да спрем подобни коментари, а да коментираме реалната ситуация.

Иване, с тебе НИКОГА няма да говорим за политика. Поне още 5 години. Това, че нещо се е случило физически по времето на някого да далеч не означава, че той го е започнал и той го е направил. Това, че се финализирането на даден процес се случва на определена дата няма нищо общо с организирането и провеждането на процеса като такъв. Това, че комунистическо-турското управление има наглостта да си приписва подобни заслуги е типично за този вид хора. Ужасното е че съществуват хиляди и хиляди откровени тъпаци (къде изкуфяли, къде безхаберни, къде малоумни), които им вярват.

Какво са направили ГЕРБ? Много неща направиха ГЕРБ. Ако не си видял - твой проблем. Не може и да се отрече, че много неща засраха и продължават да засират. И че има хора за разстрел в буквалния смисъл на думата. Но това, което направиха тези преди тях представлява серия от престъпления от най-висш тип. Едно от най-големите е потурчването за поколения напред на българското земеделие....

Аз нямам политически убеждения. Мразя политиката и всички боклуци в нея. Просто някои ги мразя много повече от други. И както каза някой - налага се понякога да подкрепяме по-малкото зло, за да се предпазим от голямото.

малкото зло голямото зло ебати мисленето ебати държавата. ПИСНА МИ!!!

Рапторе кви са тия глупости дет ги пишеш тва ли е решението да избираме чцял живот в тая скапана пародия на държава по малкото зло??

Бсп може да са крали ма поне не се ебаваха с малкият и среден бизнес като Герб които бавно но сигурно ни ебават мамата с всичките НЕРЕАЛНИ ИЗИСКВАНИЯ , проверки от НАП РИОКОЗ МРИОКОЗ И КУРА МИ щото тая хазна трябва се пълни от някъде..... новата агенция ХЕИ+риокоз лелките са на процент от актовете а самите актове рядко са под 1500лв........

Народа в последната година обедня толкова много че ти е бедна фантазията всеки купува само на "промоция" и само най евтиното всеки ден го гледам тва нещо по магазините.

Преди 2 години бях ъвърдо против напускане на бг ма в днешни дни започвам да осъзнавам че греша - тук ти се събира всеки ден прекалено много ....... и ако нещата вървят по същият начин аз след година две няма да съм тук.

Е всичко тва е следствие на малкото и голямото зло

....

Преди 2 години бях ъвърдо против напускане на бг ма в днешни дни започвам да осъзнавам че греша - тук ти се събира всеки ден прекалено много ....... и ако нещата вървят по същият начин аз след година две няма да съм тук.

.....

+1. ама отпреди 5 години.

А в европа чуват за нашето правосъдие, ама не с добро. Нищо че герберите си го превеждат както си искат - в оригинал, мнението им продължава да е негативно особено за корупцията и липсата на смислено правосъдие. Затова и няма да бъдем допуснати до Шенген скоро.

кво стана с обещанията за възмездие и за правосъдие относно престъпния предишен режим? някой осъден? някой изобличен поне? или поне следствен, ама не щото е неудобен?

за да изпълни функцията си и да бъде принудено да свърши каквото и да е "най-малкото зло" трябва да има "друго зло" в позиция, което да му позволява да го контролира или да му пречи, т.е. да го ръчка. иначе от най-малко зло ще си остане само зло.

Добре като ти правят проверка от НАП защо нещата не са ти в ред ? Не е толкова трудно да си наемеш хора от фирма за трудова медицина да ти оправят всичката документация.

От 30 минути се опитвам да намеря информация за журналистката, която вчера поизпоти Бойко и Росен на конференцията.

Пълно информационно затъмнение...

Big brother...

От 30 минути се опитвам да намеря информация за журналистката, която вчера поизпоти Бойко и Росен на конференцията.

Пълно информационно затъмнение...

Big brother...

Може и да не намериш. :) То всичко различно от хвалбите не може да се намери, някакси ей така изчезва.

Добре като ти правят проверка от НАП защо нещата не са ти в ред ? Не е толкова трудно да си наемеш хора от фирма за трудова медицина да ти оправят всичката документация.

Майна, ти имаш ли 18 години? И случвало ли ти се е да те спре катаджия който ИСКА да се заяде и да не успее да намери нищо? Не ми отговаряй че ти си абсолютно изряден шофьор и караш нова кола на която нищо ѝ няма нито може да има - просто няма такъв случай. Правя аналогията с колата защото се надявам да схванеш идеята. Решат ли да намерят нещо винаги могат. Изобщо запознат ли си какви проверки правят могат да ти направят от НАП и една нормална фирма какво количество документация има (и не е само за трудовата медицина).

Майна, ти имаш ли 18 години? И случвало ли ти се е да те спре катаджия който ИСКА да се заяде и да не успее да намери нищо? Не ми отговаряй че ти си абсолютно изряден шофьор и караш нова кола на която нищо ѝ няма нито може да има - просто няма такъв случай. Правя аналогията с колата защото се надявам да схванеш идеята. Решат ли да намерят нещо винаги могат. Изобщо запознат ли си какви проверки правят могат да ти направят от НАП и една нормална фирма какво количество документация има (и не е само за трудовата медицина).

По гот ли ти е да се чудиш дали някой не ти е пикал в соса за дюнера? Дай сега да не проверяват щото има за какво да се заядат. То във всяка държава е така. Да не сме само ние. Самоче при нас преди изобщо нямаше проверки. Аз и сега не знаех, че има, но щом злобила казва...

Може и да не намериш. :) То всичко различно от хвалбите не може да се намери, някакси ей така изчезва.

След 30 сек. сърч излезе ... Илиана Беновска - Радио К-2 ... има доста инфо за нея в нет-а

Работила в БНТ, БНР, радио Експес, ТВ 7 дни и преподавател в НАТФИЗ.

След 30 сек. сърч излезе ... Илиана Беновска - Радио К-2 ... има доста инфо за нея в нет-а

Работила в БНТ, БНР, радио Експес, ТВ 7 дни и преподавател в НАТФИЗ.

Не съм гледал пресконференцията и не зная за какво става въпрос. Говорех принципно, че като цяло неудобните неща не се намират и не са достъпни, не само в политиката. :)

малкото зло голямото зло ебати мисленето ебати държавата. ПИСНА МИ!!!

Рапторе кви са тия глупости дет ги пишеш тва ли е решението да избираме чцял живот в тая скапана пародия на държава по малкото зло??

Бсп може да са крали ма поне не се ебаваха с малкият и среден бизнес като Герб които бавно но сигурно ни ебават мамата с всичките НЕРЕАЛНИ ИЗИСКВАНИЯ , проверки от НАП РИОКОЗ МРИОКОЗ И КУРА МИ щото тая хазна трябва се пълни от някъде..... новата агенция ХЕИ+риокоз лелките са на процент от актовете а самите актове рядко са под 1500лв........

Народа в последната година обедня толкова много че ти е бедна фантазията всеки купува само на "промоция" и само най евтиното всеки ден го гледам тва нещо по магазините.

Е всичко тва е следствие на малкото и голямото зло

Васко, скачаш както обикновено като пърле пред майка си. Всички тези изисквания, наредби, контрол, въвеждане на HACCP и десетки други са ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЕС. Нямат НИЩО общо с партия ГЕРБ, ШМЕРБ, БСП, СДС, ШМДС и други бабаити. КОЙТО и да е на власт тези директиви ще се спазват, защото са поети ангажименти и ЕС има своите изисквания. Защото шибаната наденица, която си натъпкал в цеха в двора си, вече имаш право да я предлагаш и в Мюнхен, и в Рим, и в Париж (говоря примерно, да не ми се засегнеш сега). И хората не рискуват здравето на гражданите си. Затова имат изисквания. И след като си в кюпа с тях - ще им спазваш изискванията. Те ти булка ЕС. Нали много викахте и се радвахте като ни приеха? Сега като почнаха шамарите нещо не сте много ентусиазирани...

И защо гледате дреболиите, които са повече полезни, отколкото вредни? Защо не споменавате к*рвата Кунева, която предаде енергийните интереси на България и буквално ни загроби? Както и пое редица ангажименти от името на българите, без никой да ги пита, та сега такива като Васко реват? Тази мастия нормален народ би я разкъсал на парчета.

А в европа чуват за нашето правосъдие, ама не с добро. Нищо че герберите си го превеждат както си искат - в оригинал, мнението им продължава да е негативно особено за корупцията и липсата на смислено правосъдие. Затова и няма да бъдем допуснати до Шенген скоро.

кво стана с обещанията за възмездие и за правосъдие относно престъпния предишен режим? някой осъден? някой изобличен поне? или поне следствен, ама не щото е неудобен?

за да изпълни функцията си и да бъде принудено да свърши каквото и да е "най-малкото зло" трябва да има "друго зло" в позиция, което да му позволява да го контролира или да му пречи, т.е. да го ръчка. иначе от най-малко зло ще си остане само зло.

Мобо, всичко това бяха лъжи! Никой няма ефективно наказан! Никой. За което и аз съм бесен. Особено като дойде тука Пожарникаря и вместо да натири Гергов на кучето в гъза, седна да пие уиски с него в кабинета му и да предоговарят процентите... И много други подобни... Но пък не останах изненадан - всичките са така оплетени като свински черва, че определени хора няма кой да ги пипне вече.

Когато говоря за по-малкото зло имам предвид, че всичко различно от БСП-ДПС и подлоги като НДСВ (тая супа е едно вече) е по-малко зло. Не харесвам ГЕРБ в никакъв случай, но и те и всички останали са за предпочитане. Негласуването е най-добрия вариант след този, който Наско предлага и който за съжаление никога няма да стане, но тогава Доган и Станишев потриват ръце доволно.

На нас може би трябва да ни се назначи служебно правителство отвън, че да има някакъв ред. Но като си познавам стоката - и тях ще корумпираме още преди да им изтече мандата...

По принцип, в тази държава, трудно ще се установи ниско ниво на корупция. Такава, на практика, съществува навсякъде. В САЩ също има, НО на много високо ниво. Голямата разлика, обаче, е че там като те хванат си понасяш последствията. Полицай, прокурор, сенатор, президент - понасяш си ги! Няма или-или...

Това, което дразни в България, е че всеки тарикат минава метър. Няма нужда да си много нагоре, за да си недосегаем. Имаш роднина ченге, прокурор, данъчен - ти си! Това е адски дразнещото! Че няма как да се спре корупцията по пътя на коприната - няма как. Ама докато лапат големите суми от контрабанда, поне да оправят пътищата, градините, забележителностите. Да изчистят дребната корупция е само въпрос на политическа воля, а такава нямат.

Апропо, затова не харесвам никак ГЕРБ. Идва поредния лумпен от ДС, който се държи като махленска мутра, няма уважение към никой и нищо, и огромната част от чалга-нацията ни припознава своя герой. Това е положението! А сега да му дадем и президентския пост, за да няма никакви пречки пред себе си! Е да, ама не! Не и от мен!

P.S. А Злобил е много прав за проверките! Когато опре хуя до гъза, спират да връщат ДДС-то и започват проверки! Така ли се подпомага бизнеса? Интересно колко фирми фалираха, заради неофициалната заповед на оня гей Дянков, да се бави връщането на ДДС до последно!

Жоре, съгласен съм с теб като цяло, но как да ти обясня, че той държи вече всичко. Абсолютно всичко важно. Правителството и службите са негови - какво повече му трябва на човек? laughing.gif

Затова не изпраща сериозен играч на палячовския пост. Вицето му пък да не говорим какво нищо е - аз лично никога ни съм видял, ни съм чул нещо за тази жена....

По гот ли ти е да се чудиш дали някой не ти е пикал в соса за дюнера? Дай сега да не проверяват щото има за какво да се заядат. То във всяка държава е така. Да не сме само ние. Самоче при нас преди изобщо нямаше проверки. Аз и сега не знаех, че има, но щом злобила казва...

Искаш ли да ти кажа колко ГОЛЯМА е разликата нещата документално да са ти наред и това някой да ти пикае в соса за дюнера... или сам ще се сетиш? Защото 99% от проверките гледат хартиите, а не реалното състояние. И ти се изказваш неподготвен и си мислиш за други неща а това за което говори Васко е друго. А котора като лапе изтърси пълна глупост: "като те проверяват на теб що не са ти изрядни нещата"... искаш ли да ти обясня как фирма която изобщо не е изрядна минава данъчна ревизия (при това без да бута пари на проверяващия) и как фирма където всичко е ок за 1 дребна подробност плаща над 10,000лв глоби...

ПС: Мога ли да спомена че дюнер не съм ял сигурно от 5 години насам и продължавам да се учудвам защо хората толкова ги кльопат гнусните цигански дюнери - само като видя какви работят там и ми се отщява, отделно миризмата изобщо не ми се струва апетитна..

Сащото 99% от проверките гледат хартиите, а не реалното състояние.

Това не е вярно. Ти откога си в хранителната индустрия, та познаваш проверките какви са? И въобще за да добиеш "хартиите" знаеш ли какво е нужно. Айде малко по-полека.

Знам и също знам за ISO нещата каква документация са и как там основно хартиите се гледат (основно не единствено). И може и да са ти абсолютно изрядни нещата откъм процес и хигиена ако хартиите не са ти наред ядеш 10 пъти по-голямо дърво.

Знам и също знам за ISO нещата каква документация са и как там основно хартиите се гледат (основно не единствено). И може и да са ти абсолютно изрядни нещата откъм процес и хигиена ако хартиите не са ти наред ядеш 10 пъти по-голямо дърво.

Човеко, едното не става без другото. Никой няма да ти издаде хартии без да ти е изпълнен физически проекта! Няма такива "изрядни неща откъм процес" без проектиране, изпълнение, надзор, одобрение и съответно разрешение. Дай да не си говорим глупости. Този въпрос не касае изборите. Някой път като сипнеш нещо старо ще ти пообясня кое и как.

По принцип винаги съм се стараел да избягвам обяснения относно работата ми особено пък с крайно неинформирани хора като вас двамата но в тоя случай ще направя едно лееко изключение.

Тука не говорим за изрядна документация , всичката ми документация се води от добър счетоводител на който се плаща да я върши тая работа , въпроса е че НАП не си вършат работата и не се стараят да помогнат в случай на грешка или незнание а се стараят да те накажат по възможно най-строгият начин. За каква документация ми говориш за ква трудова медицина ми говориш ? Защо изобщо си позволяваш да навлизаш в тема която изобщо не ти е ясна ? Трудовата медицина какво общо има с НАП ?!?! Освен трудовата медицина която е най-лесното нещо за оправяне има още около 23412412412 изисквания наредби и документи които трябва да знаеш всеки за кой е и като дойде лошата лелка да стоиш изправен до нея и като ученик да и обясняваш щото НАП са лоши - а не им харесаш а ти напраскат АКТ за 5К лв..... ся щи разкажа историята , миналата година счетоводителката ми съобщи че имаме надвнесено ДДС , принципно никога не съм теглил такова и ей така реших тоя път да го изтегля (говорим за смешна сума пари не за милиони) след месец получавам известие от НАП че ще ми бъде направена подробна проверка - ОК , нямам какво да крия , всичко ми е изрядно , всичко минава през касовия апарат , изряден съм до дупка. Да ама не месец след проверката НАП излиза със становище че ми е наложена глоба от 60 000лв за неосчетоводени фактури !??! :confused :confused Три дни ходя като болен щото 60К лв както и да го погледнеш са си много пари. Отивам в счетоводната кантора и започвам да търся фактурите (на които са ми дали номерата) такива фактури при мен няма - фирмите са ми ги издали ама не са ми ги дали , т.е. стоят си при тях а при мен не са били никога т.е. няма как да ги занеса на счетоводителите. Отивам при проверяващата лелка и и обяснявам ситуацията че аз тия фактури не съм ги виждал никога заради това те не фигурират като осчетоводени. Получавам отговор - платете си глобата и след това можете да обжалвате ?!?!? КВА ГЛОБА ДА СИ ПЛАТЯ ГОВОРИМ ЗА 60К ЛЕВА , тва ми го съобщават все едно говорим за 15лв....... тва е нормално викаш при положение че аз нямам грам вина в случая. Никой не го ебе дали ще фалирам , дали имам тия пари никой не ми обяснява подробно за какво изобщо става въпрос а не е като да не съм обикалял НАП да разпитвам. Още след 3 дни на всичко на мое име се налага запор - коли апартамент и т.н. Налага ми се запор на банковата сметка в която има пари с КОИТО РАБОТЯ. В момента се съдим и аз тия пари нямам намерение да ги платя заради грешките на други фирми и нежеланието на НАП да ми обърнат внимание.

Както и да е преживяхме го. След 2 месеца в единият магазин пристига една друга лоша лелка от РИОКОЗ - тука месарницата не е както трябва - трябва да се направи това , това и това иначе затваряме магазина щото не е по европейски стандарти. Разходите до достигане на Европейски стандарти възлизат на 15 000лв. Изпълнихме всичко мина проверката всичко е ок. Минава месец и идва друга лелка с още по-строги европейски норми и директно иска да затваря магазина щото колежката и била некомпетентна - айде още 3000лв разходи.

В другият магазин (в който са спазени абсолютно всички норми още при строенето на сградата) идват 2 лоши лелки , гледат всичко наред.

Я дай да видим ХАССП плана - Ок , казвам аз (плана ми е писан от висшестоящ служител на РИОКОЗ) и си мисля че няма да им проблеми взима го лелката хвърля му бегъл поглед за около 2 мин. (говорим за около 200 страници норми) и ми заявява.

Ааааа ни става тва нещо е написано прекалено сложно , писал го е някой който си няма и идея какво става, ама ако искаш да ти направим компромис ще те пратим при една колежка ги пише за 200лв , щото вика то не става да им пълниш чантите на колежките и да си го караш така. Аз е така :confused :blink: :confused.

Ама да не кажеш че те изнудваме ако искаш може да ти напишем и акт - 900лв е.

Тръгват из магазина до изхода на който има огромен хладилник за стоки които са негодни за консумация в случая на ДАНОН - те си подписват договор в който се ангажират всичко на което му наближава срока на годност или е с накъсана опаковка да го сменят (тва си е тяхна практика). На хладилника пише с огромни букви - стоки негодни за човешка консумация или преработка.

Лелките го виждат и директно - ААА край затваряме го тоя магазин ти продаваш стоки с изтекъл срок на годност , тва е недопустимо , тва е неморално спрямо клиентите ти и още хиляда хиляди неща. Обяснявам аз ситуацията при което тя ме поглежда и казва - мен не ме интересуват ДАНОН ей ти едно предписание за 1000лв.

Естествено никой не ми дава шанс да обясня , да покажа договора с ДАНОН който ми дава право да им връщам стока и че това е фризер в който се съхранява стока за да може техен служител да я опише и след това я изхвърляме.

След седмица идват други според тях всичко е ок.

Та айде ся да ме светнеш кое точно трябва да си променя ? Щото всеки служител има различни изисквания а някои са ЯВНО неграмотни и некомпетентни и аз само с изчитането на документацията ми знам повече от тях.

Другото най-яко е обединяване на ХЕИ и РИОКОЗ - едните гледаха за едно , учили са за едно а другите за друго. Сега кой от къде дошъл в новото сдружение гледа за всичко без да му е ясно и без да има образованието да го прави.

До тук за документацията и другото.

Воксе тука не говорим за елементарни хигиенни норми , аз не съм мазна дюнерджийница или баничарница , не говорим за марлящина. Не е нужно всеки път когато видиш нов пост да го коментираш особено пък само за да задоволиш спамерските си влечения без значение че си абсолютно некомпетентен по въпроса. Доказваш за пореден път че въпроси на които няма отговор в Ютуб под формата на туториъл или ревю са ти абсолютно непонятни. Кой изобщо ти спомена за пикаене сране и т.н...... заеби

Васко, скачаш както обикновено като пърле пред майка си. Всички тези изисквания, наредби, контрол, въвеждане на HACCP и десетки други са ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЕС. Нямат НИЩО общо с партия ГЕРБ, ШМЕРБ, БСП, СДС, ШМДС и други бабаити. КОЙТО и да е на власт тези директиви ще се спазват, защото са поети ангажименти и ЕС има своите изисквания. Защото шибаната наденица, която си натъпкал в цеха в двора си, вече имаш право да я предлагаш и в Мюнхен, и в Рим, и в Париж (говоря примерно, да не ми се засегнеш сега). И хората не рискуват здравето на гражданите си. Затова имат изисквания. И след като си в кюпа с тях - ще им спазваш изискванията. Те ти булка ЕС. Нали много викахте и се радвахте като ни приеха? Сега като почнаха шамарите нещо не сте много ентусиазирани...

Абсолютни глупости пишеш и както обикновенно подхождаш към мен все едно обясняваш нещо на стенлито което не мога да го приема.

Кой ти говори за износ и т.н. ? Аз не съм регистриран производител - НЕ ПРОИЗВЕЖДАМ нищо което да имам право да го разнасям в рамките на БГ да не говорим пък в рамките на ЕВРОПА. Говоря за съвсем различни неща не за интернационален шипинг на хранителни продукти , не говори за неща които си чул по новините.

А относно директивите - ти си умен човек сам се сети дали е възможно всичките те да се спазват - ако все пак не можеш ще ти кажа - НЕВЪЗМОЖНО е , дори КАУФЛАНД , МЕТРО и другите огромни интернационални магазини не могат да спазят всичките норми , как се очаква да ги спазвам аз ? НЕВЪЗМОЖНО е ама те си плащат и то доволно докато бизнес от ранга на нашият е невъзможно да плаща на всички за да не бъде затворен.

Абсолютни глупости пишеш и както обикновенно подхождаш към мен все едно обясняваш нещо на стенлито което не мога да го приема.

Кой ти говори за износ и т.н. ? Аз не съм регистриран производител - НЕ ПРОИЗВЕЖДАМ нищо което да имам право да го разнасям в рамките на БГ да не говорим пък в рамките на ЕВРОПА. Говоря за съвсем различни неща не за интернационален шипинг на хранителни продукти , не говори за неща които си чул по новините.

А относно директивите - ти си умен човек сам се сети дали е възможно всичките те да се спазват - ако все пак не можеш ще ти кажа - НЕВЪЗМОЖНО е , дори КАУФЛАНД , МЕТРО и другите огромни интернационални магазини не могат да спазят всичките норми , как се очаква да ги спазвам аз ? НЕВЪЗМОЖНО е ама те си плащат и то доволно докато бизнес от ранга на нашият е невъзможно да плаща на всички за да не бъде затворен.

Васе, това че не изнасяш стока си е твоя работа. Важното е, че ИМАШ ПРАВО да го правиш директно от вратата на склада си без никой да те закача. Сертификатите ти вече важат В ЦЕЛИЯ ЕС, момче, затова ще отговаряш на изискванията им. Сега поразбираш ли малко какво ти казвам? За какво мислиш закриха нашето бездарно ХЕИ и пуснаха тия новите, дето хал хабер си нямат, та побъркаха хората??

Не ми обяснявай моля те какво съм чул по новините, защото ти имаш едини месарски цех и 2-3 магазина, а аз има регистриран на моята фирма БИОТЕХОЛОГИЧЕН НАУЧНО-ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЦЕНТЪР с допълнително разрешение за експериментално производство на ензими, хранителни добавки и ... кашкавал и сушени закваски. От тук до твоето село мога да те замерям с документи и разрешителни, някои от които не си и чувал.

Това кой, какво и как спазва е въпрос на проверки. Колкото си по-голям и по-рискови продукти продаваш, толкова по-често те проверяват. Важното е какво имаш изпълнено в производствените си сгради. А ако го нямаш изпълнено, няма кой да издаде разрешителни. Изпълнете ВЕДНЪЖ предписанията и никой няма да може да ви пипне. Въпрос на инвестиция е, което не означава да си бутнеш сградите и да построиш нови, въпрос на реконструкции е. Правили сме го в наша фабрика.

Изпълнете ВЕДНЪЖ предписанията и ниокй няма да може да ви пипне. Въпрос на инвестиция е, което не означава да си бутнеш сградите и да посториш нови, въпрос на реконструкции е. Правили сме го в наша фабрика.

Това сериозно ли си го вярваш!? Че няма кой да те пипне? Той ти обяснява, че всеки луд с номера си, ти говориш по учебник!

Пък ти ги съди после, като си нямаш друга работа.

Като ти запорират за 2 месеца сметките на бизнес с бързооборотни стоки, да те видя какво ще правиш? И това само защото лелката няма кой да я оножда редовно!

Да не почна и аз със случаи от практиката... И ние не ядем доматите с колците, макар да нямаме УНСС...

А за изискванията за износ, какво общо имат с него? Той ти каза, че НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДА! Да си ги търсят при производителите!

Васе, това че не изнасяш стока си е твоя работа. Важното е, че ИМАШ ПРАВО да го правиш директно от вратата на склада си без никой да те закача. Сертификатите ти вече важат В ЦЕЛИЯ ЕС, момче, затова ще отговаряш на изискванията им. Сега поразбираш ли мало какво ти казвам? За какво мислиш закриха нашето бездарно ХЕИ и пуснаха тия новите, дето хал хабер си нямат, та побъркаха хората??

Не ми обяснявай моля те какво съм чул по новините, защото ти имаш едини месрски цех и 2-3 магазина, а аз има регистриран на моята фирма БИОТЕХОЛОГИЧЕН НАУЧНО-ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЦЕНТЪР с допълнително разрешение за експериментално производство на ензими, хранителни добавки и ... кашкавал и сушени закваски. От тук до твоето село мога да те замерям с документи и разрешителни, някои от които не си и чувал.

Това кой, какво и как спазва е въпрос на проверки. Колкото си по-голям и по-рискови продукти продаваш, толкова по-често те проверяват. Важното е какво имаш изпълнено в производствените си сгради. А ако го нямаш изпълнено, няма кой да издаде разрешителни. Изпълнете ВЕДНЪЖ предписанията и ниокй няма да може да ви пипне. Въпрос на инвестиция е, което не означава да си бутнеш сградите и да посториш нови, въпрос на реконструкции е. Правили сме го в наша фабрика.

Ти определено НЕ ЧЕТЕШ. Аз НЯМАМ ПРАВО ДА ПРОИЗВЕЖДАМ КАКВОТО И ДА Е И ДА ГО ПРОДАВАМ ИЗВЪН ТЕРИТОРИЯТА НА МАГАЗИНА. НЕ СЪМ ИСО регистриран.

Всичко което произвеждам е за нуждите на магазина кви ЕС , кви глупости ми говориш ? :confused :confused :confused

Предписанията са изпълнение , ма въпроса е че преди да се обединят ХЕИ-то имаше други предписания , които също бяха изпълнени и след няколко месеца - ХОП нови нищо общо с предишните. И за пореден път те моля да не ми обясняваш какво трябва да направя щото аз вече съм го направил ма тва не променя факта че проверяващите са некомпетентни и не могат да ми дадът категорично предписание какво точно трябва да направя за да нямам проблеми веднъж завинаги. И само ей така да те запитам - ние успяхме да спазим наредбите и да направим реконструкции и промени на всичко което трябва само ние си знаем как , айде ся като си толкова просветен и имаш БИОНЕЗНАМСИКЪВЦЕНТЪРЗАНЕЗНАМСИКВО да поразпиташ тук там колко много магазини и фирми изобщо нямат възможност да ги изпълнят и заебават РАБОТЕЩ и развиван с години бизнес щото държавата не само че не им подава ръка ами им забива директен шамар и хората са принудени да затворят. Незнам дали някога ти се е случвало с някое начинание дано никога да не ти се случва но е изключително неприятно да видиш как бизнес създаден с много пот умира щото ЕС казва ...... благодаря на бога аз все още незнам какво е чувството но доста приятели го изпитаха. И не ми говори ама ЕС го иска можеш да изнасяш за ЕС , ЕС незнам си кво , омръзна ми всички около мен да ми повтарят за шибания ЕС който не само че не ни помага ами и ни ЕБЕ здраво , щото ЕС освен да изисква от нас друго не прави. Нищо не ни е за ЕС и точно поради тая причина ние не трябва да се намираме в ШИБАНИЯ ЕС , щото ние сме мизерна държава която никога няма да отговаря на класата на други страни от ЕС , осъзнаваш ли го тва нещо ? Щото хубаво добре , ЕС иска да направя тва - ок правя го ама на хората заплатите не им стават като в Германия или Италия , пенсиите не стават като в Италия или Франция и хората нямат пари - файда че отговарям на ЕС нормите като хората нямат пари да видят реално че тия норми се спазват.

Щото да те светна че пенсионерите и хората като цяло напоследък изобщо не ги ебе дали нещо отговаря на ЕС а гледат да е евтино за да могат да сложат ПОНЕ НЕЩО на масата. Щото като дойде бабата с 56лв пенсия стои стои пред сиренето за 6лв и накрая отива да си вземе сирене за 3 щото и на внучето трябва да даде 1 шоколад , е никога не се бях замислял че е възможно ама онзи ден случайно бях свидетел точно на една такава случка , помислих си че тва може да е баба ми или майка ми някой ден недай си боже и и напълних чантичката на жената ей така от човечност. Не можеш да повярваш ква благодарност видях в очите на женичката. Очите ми се насълзиха а аз не съм емоционален човек.

А пък ти се радвай че имаш възможността да ми говориш тука и да ми се биеш в гърдите колко ги разбираш ЕС директивите и къв център имаш , щото много много хора които са положили в пъти повече труд от мен и теб и от който и да е тук във форума нямат тая възможност и от собственици на проспериращ бизнес в момента са я бакшиши я шивачки или шофьори. :wacko:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...