Jump to content
BulForum.com

Проблем с монитора

playful

Recommended Posts

Снощи, за първи път ми се случва, включвам си компютъра , монитора тръгва за няма и секунда и спира да предава картина , но лапичката си му свети че работи. Изведнъж пак показва картина за по-малко от секунда когато зарежда уиндоуса . На тонколоните си чувам нормалните звуци ,че компютъра е тръгнал. като изключа и пак включа монитора от копчето , пак дава картина за по-малко от секунда и изчезва. Извадих го от буксата на компа , пак го вързах , но ситуацията е същата.

Някакви предложения и съвети?

Пробваш монитора на друго РС, или друг монитор на това РС. Едва ли е софтуерен проблема. Не си написал какъв е монитора, марка, тип, модел?

Виж картата дали е "закотвена" добре за дъното... духни в буксичката да видиш... може да не прави хубав контакт ако е замърсена с прах или нещо друго (случвало ми се е), също така ако използваш преходник от картата към монитора, пробвай да го смениш с друг, а може и в самото копче да е проблема даже.

Пробвай компютъра с друг монитор и монитора ти с друг компютър за да установиш от къде идва проблема, от картата или от монитора точно.

Това е, както вика съфорумникът по-горе... за пробата се правят тези неща.

On 9/2/2011 at 12:35 PM, playful said:

Разбрах :) след малко ще пробвам и ще кажа резултата

Дам същото се повтаря и като го вържа на дугия компютър... ;(

On 9/2/2011 at 11:28 PM, lil_stenly said:

Виж картата дали е "закотвена" добре за дъното... .....

Чукча писател, а? :)

-----------------------------

Ако все пак дава картина за малко може да е някоя електроника при това някаква глупава защита да е сдала багажа. Свестен сервиз обаче не се сещам аз. Питай в нестандартните въпроси все някой ще се сети.

On 9/2/2011 at 11:28 PM, lil_stenly said:

Виж картата дали е "закотвена" добре за дъното... духни в буксичката да видиш... може да не прави хубав контакт ако е замърсена с прах или нещо друго (случвало ми се е), също така ако използваш преходник от картата към монитора, пробвай да го смениш с друг, а може и в самото копче да е проблема даже.

Пробвай компютъра с друг монитор и монитора ти с друг компютър за да установиш от къде идва проблема, от картата или от монитора точно.

пробвах монитора на друг компютър и резултата беше същия :) така че проблема трябва да е от него.....

Одеве го вързах отново , като цяла вечер беше изключен и от контакта , резултата беше същията , само че седя 5-6 секунди преди да изчезне картината за разлика от вчера когато образа беше за няма и секунда

Остави го за една година и после ще може да го ползваш за един час и шестнайсет секунди... невероятно е нали!?

Занесох си монитора на ремонт и вече е готов даже и 2 месеца гаранция за сменените части ми дадоха.... излезе ми 37лв- 7 части и 30 труд :D

На наименование на сменените части пише : ИС P050H=4511 - 2бр

С ЕЛЕКТРОЛИТЕН 470/25v -3бр

С ЕЛЕКТРОЛИТЕН 1000/25v - 2бр

Дано на някой с подобен проблем информацията да му е полезна

On 9/12/2011 at 10:14 AM, w00x said:

40лв за ремонт на монитор за 40лв просто не си заслужават ако няма някаква много силна сантиментална стойност.

Или ако не можеш да отделиш повече от 40 лв , когато парите ти трябват за много по-важни и стойностни неща :)

"Всичко е относително" е казал един много умен човек

On 9/12/2011 at 10:14 AM, w00x said:

40лв за ремонт на монитор за 40лв просто не си заслужават ако няма някаква много силна сантиментална стойност.

Нов монитор е около 300-400 все пак...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...