JohnnyB Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Здравейте, искам да си Ъпгрейтна лаптопа (модел Satellite A300-15L с рам 2 GB и ~200 Gb Hard ,Intel Pentium Dual CPU T2370) и тъй като знам ,че има доста фирми и специалисти , които следят любимия форум. Та въпроса ми е -може ли да го засиля малко и искам по-голям Хард диск + още Рам памет и смяната като услуга (може и с замянка или каквото кажет). Може ли някой да я направи и какво ще ми предложи като цена за това. Купувам. Moже да ми пишете на lubomir.atanasov1@gmail.com или тук на лично за да направим връзка с най-добрата оферта. Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumpeg Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Максималната памет на машинката ти е 4GB В момента си с 2GB които предполагам са 2 плочки по 1GB Решението за ъпрейд на памета ти е да си вземеш 2 плочки по 2GB Бих ти предложил да погледнеш ТУК и да си прецениш дали цената те устройва. Сега на въпроса за твърдия диск. В момента си с 200GB на 5400 оборота. Погледни ТУК 500GB бърз диск на 7200 оборота. Колкото до демонтаж на старите и монтиране на новите модули. Памет и диск се сменят най-лесно. Ако не можеш сам да ги смениш, в момента на покупката искаш да ти ги монтират на място за проба. Работата е не повече от пет минути и никога не са ми искали допълнително заплащане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyB Posted September 2, 2011 Author Share Posted September 2, 2011 Това е страхотно като инфо колега, мерси! А случайно знаеш ли тези дали изкупуват старите части, които заменяме? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumpeg Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Идея си нямам дали ги изкупуват, но дори и да го правят цената ще е незадоволителна. Доста по-добра цена ще получиш примерно тук във форума. И за да те ориентирам ,за 2GB памет може да и вземеш към 25 лева Цената която можеш да търсиш твърдия диск 200GB е около 40+ лева Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyB Posted September 2, 2011 Author Share Posted September 2, 2011 Благодаря много! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonsan Posted September 3, 2011 Share Posted September 3, 2011 Мога да предложа 500GB Хард диск и 4GB(2x2GB)DDR2 RAM. Цена за комплект хард и памети - 130лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix1128 Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 колега, тия продават само рам памети за ъпгрейди и на тошиба намери си модела и си готов. Инсталацията на рамта е лесна 1.махаш 2.слагаш 3.затваряш.и пускаш. .За ниските цени към 20лв хич не се лъжи. Това са стари използвани памети и имат я нагорели пинове я чипове или друго лейтънси и след месеци ще купуваш нова памет. Вземи си от фирма с гаранция за съвместимост. http://nmemory.org/index.php?cPath=25_70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Това са стари използвани памети и имат я нагорели пинове я чипове или друго лейтънси и след месеци ще купуваш нова памет. Ще ме извиняваш но подобна глупост не бях чел. Още имам една кутия с памети от времето на 286-486 и всички РАБОТЯТ. Не съм чувал досега да "нагарят чипове" още повече пък пинове - да не тече трифазен ток там че да нагорят Също не знам дали ти е ясно, но "лейтънси"-тата на всеки модул ги пише във EEPROM и чрез SPD се прочитат от биоса, който подкарва паметта на каквото трябва "лейтънси"... Но не е така - има си DDR2 667MHz за IBM, за HP, за Тошиба и ако ги омесиш ще нагорят чиповете По темата: За 30лв мога да предложа следния процесор за ъпгрейд: Core 2 Duo T5800 (2GHz/800MHz FSB/2MB Cache). Сигурен съм, че е напълно съвместим и работи (изваден от мой лаптоп при ъпгрейд с Т7500), но не мога да помогна с поставянето му, защото не съм в Пловдив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.