Jump to content
BulForum.com

Не мога да си подкарам дъното

Recommended Posts

Купих си ново дъно - Intel Albatron 865PE Socket 478. Сложих му CPU - Pentium 4 1,5GHz ,после рам памет - 256MB DDR 400 PQI ,после видео - GeForce Ti 4200 128MB, после HDD - Маxtor 30GB 7200 и всичко това го вързах към 300W кутия P4. Пускам компютъра завърта вентилаторите ,работи 5 сек и изключва. Някой може ли да ми каже къде е проблема ?????

zna4i tva go gledah na edno 4isto novo pc pak be6e pentium

na4i

svalisi nqkoi ot boltgovete kotio darjat danoto te praqt na kasao i zatova zastiatat se vklu4va ot tova e siguren sam svali gi si4kite i pogledni kato go slagash kade opirat i po dobre po malko boltove ot kolkoto da gasne na 5 sec :)

Много е възможно и захранването ти да кляка , отка4и вси4ко остави само дъното и видеото , т.е. без хард, флопи и CD. Пробвай да запалиш , ако пак не стане ... извади даното извън кутията и го пусни така , ако трагне значи наистина някаде кутията ти окъсява, ако ли не .... сменяй захранването , а то какво е ? :(

Така. Дъното не съм го вързал още към кутията с болтове така че първата идея отпада. В момента е отвън ,пробвах и само видео + рам + цпу пак същия резултат . Пробвах да нулирам биоса с джъмпер но и това не помогна. Кутията е стабилна щото преди секунди я отвързах от един друг P4. Други идеи :D ?

Прави така защото включва термозащитата (най вероятно) свали си охлаждането на процесора и го сложи пак(гледай да е плътно върху процесора) :)

Баси... мислих си че съм се нагледал на простотии от моя страна :bgrin: но съм бил в грешка! Проблема беше предмониторниа индивид (Аз :rolleyes: ) като съм връзвал панел индикаторите съм сложил Power LED на мястото на Power SW поради простата причина че кутията няма Power SW a MB SW и от там са се омазали нещата. Не знаех че тия от Gygabite са толкова стриктни кои конектор трябва дава на късо за да запали щайгата :wacko: Аиде с мир и мерси на всички които се отзоваха толкова бързо :punk

Да не отварям нов топик - нов проблем. Подкарах всичко но не ще да ми боотва от каквото и да било. Сложих флопито първо,но само премигва и не зарежда от дискета .После сложих CD-то но и от него не иска да зареди виндоус. Трябва сигурно да се настрои нещо от биос-а но не знам точно какво. Помагайте ! :wir

Вчера се базиках половин час с буут-проблем.

Виж дали са ти настроени boot-devices, виж дали IDE кабелите ти са в ред, виж дали палят нещата, виж дали има boot media.

Каква грешка дава?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...