Jump to content
BulForum.com

продавам пчелен мед

Recommended Posts

меда е пресен, преди 10 дни е изваден. 100% натурален, не са 'захранвани' със захарен сироп пчелите за да го направят.

това се познава по вкуса му.

тъй като кошерите са повече от необходимото - пуснал съм и тема за продажба на кошери заедно с пчелите.

цена за буркан / 0.9 л 'за компот' / - 10 лв.

Тъй като се оказа - не съм разбрал правилно 'мастер' пчеларя качвам снимки на меда и точните цени:

- цена за мед 2011 г. - 10 лв. / кг

- цена за мед 2010 г. - 8 лв./ кг

!! Теглата на бурканите са нетно тегло на меда - извадена е тежината на буркана и капачката, буркана с 0.950 кг. мед тежи над 1.200 кг бруто.

което значи, че:

буркан 0.950 кг/ 2011г - струва 9.50 лв;

буркан 1.150 кг./ 2011г - струва 11 лв.

буркан 2.350 кг/ 2011г - струва 22 лв. / намалена е цената заради повечето количество/

буркан 4.400 кг/ 2011г - струва 43 лв. / същото/

буркан 0.950 кг / 2010 г - струва 7.50 лв.

буркан 4.400 кг / 2010 г - струва 33 лв. / пак е намалена цената заради количеството/

за покупки над 50 лв. - 5 % отстъпка от общата сума.

Разликата на снимката между меда 0.950 и 4.400 от 2010 година е защото този в буркана от 0.950 кг е втечняван чрез контолирано загряване до 42 градуса.

Както се знае - САМО истинския мед кристализира, ментетата не могат .

********************************************************************************************************

2011oda.jpg

20100950.jpg 20104400.jpg

меда е пресен, преди 10 дни е изваден.

100% натурален, не са 'захранвани' със захарен сироп пчелите за да го направят.

тъй като кошерите са повече от необходимото - пуснал съм и тема за продажба на кошери заедно с пчелите.

имам интерес,би ли постнал 1-2 снимки

@dubo, по точка 4 трябва да напишеш какво е общото количество.

Off/ Винаги съм се чудел защо всички пчелари непременно държат да продават в големите буркани...

Защото побират точно килограм.

Midex: А ако не искам килограм? Освен това повечето пчелари продават на частно, така че не виждам логиката в сляпото спазване на мярката.

меда е пресен, преди 10 дни е изваден.

100% натурален, не са 'захранвани' със захарен сироп пчелите за да го направят.

Не се бъркам в продажната политика на меда,ама ми се струва че е малко скъпичко.Но в крайна сметка всеки си преценя колко му струва продукцията и труда.

отговарям наред :)

- общо количество за продан е около 40 кг

- не съм сигурен в грамажа, затова написах за какъв буркан става дума - обикновен буркан за компот , не от тънките с винт. май наистина е 1 литър.

- не съм аз пчелара, но от моя опит в малки разфасовки 'бурканчета' аз качествен мед не съм опитвал, а имам база за сравнение ;) ,

който се занимава да продава в бурканчета от пюре - явно си избива труда по някакъв начин :)

- цената на храните зависи от качеството. според мен цената е ниска за този мед, но ако някой я намира за висока - няма да купи.

- снимките - ето една от моя буркан

едит - малкия буркан е от сегашния мед, а големия е последния ми от есенния мед- той е по-тъмен .. едит3 - есенния съм си го 'втечнявал' защото като всеки качествен мед си беше кристализирал.

едит2 - на снимките са модели буркани които не се продават - с винта, те са с по-малък грамаж от тези, които се продават.

сега ги измерих - моя с винт е 670 мл , ;компотския; е 800 мл - колко е като грамаж, нямам идея.

newel.jpg oldesv.jpg

актуализирани за цените на буркан и са качени снимки и разбивки на теглата във водещия пост.

за покупки над 50 лв. - 5 % отстъпка от общата сума.

• 3 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...