Naman Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Какво ми трябва в крайна сметка, за да хвана от настолното ПЦ безжичен нет - usb WiFi карта или usb wireless антенка? Съвсем не съм в час, хаха. И долу-горе какви пари са? Не бих бил радостен да се разделя с повече от 20 лв :Д Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Трябва ти WiFi функционалност в компа. Това включва просто WiFi карта, а дали ще е на PCI слот вътре, или на USB, почти без значение (вътрешните били по-добре работещи според запознати). По принцип всички идват с някаква антенка, която поне стърчи отзад зад компа. Има такива, които са с антени с кабел, включваш я след като монтираш картата, и антената, обикновено настолна, я слагаш някъде отстрани за да има по-добра видимост в ефира. За 20 лв не знам да има качествена, но 30-40 по-може. Ето примерно тази, но е draft-N (по-висока скорост ако и рутера я поддържа), има там и за около 30 лв G стандарт (54мбпс, реално до към 2, 2.5МБ/с). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naman Posted August 1, 2011 Author Share Posted August 1, 2011 От сърце ти благодаря за бързия отговор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Допълнение към поста на tedy: Без значение дали ще вземеш вътрешен или външен (USB) адаптер, това би ти било достатъчно само ако имаш рутер наблизо, който разпръсква сигнала или с др. думи - ако смяташ да си направиш вътрешна wi-fi мрежа, ще трябва да си вземеш и рутер, а ако искаш да хванеш от комшията, с когото си се разбрал предварително (и е на 2 стени от тебе) - тогава само адаптерът ти е достатъчен. Но ако искаш да хванеш някаква free мрежа, която е на няколкостотин метра или километър (или комшията ти е във вход 'А', а ти си във вход 'В'), тогава ти трябва мощен адаптер с хубава антена (най-вероятно на USB), за да уловиш качествен сигнал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 И още един съвет: Ако си купиш USB WiFi-адаптер, препоръчвам ти да си вземеш и един по-дълъг USB удължителен кабел (мъжко-женско). Така ще можеш да закрепиш адаптера на място с по-високи нива на сигнала. А ако не те мързи, можеш да пробваш и по-екзотични решения за постигане на по-високо качество на връзката . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Аз предпочитам USB WiFi адаптерите, първо, защото са преносими и евентуално ако сега примерно вземеш за PCI слот пък после смениш компютъра с такъв който няма PCI слотове а само PCI-е ще си я блъскаш в главата. Другото и аз съм виждал подобни изпълнения тип направи си сам които наистина имат ефект ако се нагласят както трябва. Последното е че ако някой ден ти се наложи да ползваш виртуална машина за по-специфични неща USB адаптера ти дава някои предимства. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.