Jump to content
BulForum.com

проблеми с харда

Recommended Posts

Не знам дали това е форума, но името ми се стори най-подходящо.

Имам HDD WD 20GB, XP SP1

Напоследък, когато примерно се пише върху харда, но не винаги, Windows-а сякаш зацепва - нищо не може да се прави, а в същото време се чува как пише/чете харда, но не свети лампичката (:love). Може единствено да се движи мишката. Тъй като това не става винаги, си помислих, че може да има bad sector.

Пуснах тоя уиндоуския скан за бад сектори и в един момент се появи пак този проблем - уиндоуса сякаш зацепи. Така седя около 10 минути, след което го рестартнах, защото нямаше шанс да се оправи ...

Та, по принцип след като вземе така да ... ъъъ ... зацикля, се оправя, но има и случаи, в които е седяло бая време и просто рестартвам, защото няма признаци, че ще се оправи.... Май е на D:-то, защото при скана зацепи на около 85-90% при проверка на D:

Мислите ли, че действително е бад сектор. Ако не е - какво друго може да бъде.

Ако пък е - мога ли просто да делна партишъните на харда, да си направя применро C 6GB и D ... 9GB, така че да не се използва евентуално там, където има bad sectorи ... не знам дали е възможно от техническа гледна точка :wacko:

Благодаря ви предварително.

Napulno e vuzmojno. Moje da se opita s format na nisko nivo, pri koeto se zapisvat "0"-li na vsiakude i taka moje da se opravi. Ima edno NO - pove4eto firmi proizvoditeli ne go preporu4vat da se pravi ot neprofesionalisti. Do tuk dobre, ako bad sectorite sa vupros na lo6o namagnitvane na plo4ite, no ako glavite sa drasnali niakude plo4ite - zabravi.

Ами първо, трябва да си изтеглиш програмката, Нортон Диск Доктор ( NDD ) и да я пуснеш за да разбереш дали изобщо има лощо сектори. След като мине сканирането и ти покаже че има лоши сектори, те могат да бъдат създадени от софтуерен проблем или друго яче казано от някоя програма неизтрита правилно сложена друга, или просто от УИНДОУС-а, което може да бъде поправено със специалните програми разработени от производителите на Хард Дискове който са за нисък формат ( LOW LEVEL FORMAT ) , или тази програма ти форматира хард диска изтрива ти партишаните и ти запълва хард диска със -> нули 0. След което ти си вземаш една боотабал дискета или самия диск на УИНДОУС-а който е боотабал и си създаваш съвсем нормално нови партишани със пълния капацитет не само част от диска, след което ги форматираш и си инсталираш всичко както си му е реда, АКО след ниския формат има все оше лоши сектори то тогава те не са причинено от софтуера ами просто хард диска ти се скапва, което не е много хубаво. АКО след сканирането със Нортон Диск Доктор ти покаже че нямаш лоши сектори, просто си форматни и двата партишана C:\ and D:\ и преинсталирай всичко отново.

Това е от мен, това бих те посъветвал аз, защото и при мен се е случвало много пъти и така съм го оправял винаги и после несъм имал никакви проблеми. :P Успех ;)

Благодаря и на двамата, сега ще сваля Норън Диск Доктор и ще видя :)

бтв, тръгнах да свалям Нортън Ътилитис, щото не намерих такова животно като Диск Доктор, предполагам, че е част от Utilities :)

Мене много ми прилича на проблемно захранване тая работа. Или пък на прегрял хард, дето е на път да хваща гората. Даже повече ми прилича на прегряла електроника на харда.

........................Или пък на прегрял хард, дето е на път да хваща гората. Даже повече ми прилича на прегряла електроника на харда.

Подкрепям мнението ти с двете ръце :) И на мен ми прилича на препекана електроника.

Намери отнякъде , охлаждане за хард или му лепни един вентилатор отдолу и виж дали няма да се оправи .... така , спасих една 40-ка , която работеше само по 15-20 мин , просто прегряваше и спираше след това .... след като и сложих едно охлаждане , някакво за 6$ беше с 2 fan-a и вече почто половин година продължава да работи и човека е почти с нон-стоп пуснат компютър и няма мърдане :)

Мога да ти препоръчам една програмка HDD Regenerator, тя не само записва нули (това не върши много работа), ами записва различни специално подбрани стойности на едно и също място, за да предизвика раздвижване на магнитните частици в плочите. Така ми е оправила минимум 4 диска, които никой друг не успя да спаси.

Мене много ми прилича на проблемно захранване тая работа. Или пък на прегрял хард, дето е на път да хваща гората. Даже повече ми прилича на прегряла електроника на харда.

Това не ми звучи обнадеждаващо. Какъв е шансът да изгори електрониката на хард (Maxtor DiamondMax+), ако нормалната работна температура (средната) е над 55 градуса?

Това не ми звучи обнадеждаващо. Какъв е шансът да изгори електрониката на хард (Maxtor DiamondMax+), ако нормалната работна температура (средната) е над 55 градуса?

Предполагам и аз мога да ти отговоря на въпроса "и сам можеше да стигнеш до извода ;)" . Има една странна дума OVERCLOCK . Ако я прескочим нея има мноооого гояма вероятност харда да не е имал добро охлаждане "сещай се неподходящо монтиране".Ако продължавам да изброявам вероятните причини за прегряване....това репли ще стане туториал :lol: .Незнам...KILERINCHO може и да не е съгласен с мен.

Обаче би ли ми казал ТИ каква беше вероятността и шанса да ми изгори електрониката на моя Maxtor DiamondMax+)????? "защото си е светнал като коледна лампа от прегряване"

Ти пък да не си мислиш, че на готините Макстори им гори електрониката само от прегряване.

az imam edin maxtor 15 GB i neshto mu se sluchi kat vklicha PC-to bachka nqkolko sekundi i sled tfa izklichva. tfa ot elektronikata li e ? ot kvo e ? i ima li nqkaf nachin da se "spasi" ?

Ма ти сигурен ли си, че точно харда ти е проблем. Щото ако е харда би трябвало при боотването да ти каже, че primary master hard disk fails, а не да изключва. Ако си скапал електрониката може да гасне ама тва трябва да се погледне. Така наизуст не обичам да говоря.

az imam edin maxtor 15 GB i neshto mu se sluchi

Тва ми хареса. Кво му се случи все пак :)

Малко offtopic: На един приятел охлаждането на харда му задра (и помля :) ) преносимия хард(40 GB) :devil Кофти тръпка ,а?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...