Sake Posted July 12, 2004 Share Posted July 12, 2004 Когато чуя някоя яка чалга песен например на певица от Пайнер мюзик мнго й се кефа. Но когато чуя оригинала изпълнен на гръцки или сръбски песента на български направо бледнее. Могат да бъдат дадени много примери за това, но искам да чуя и вашето мнение по въпроса Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted July 12, 2004 Share Posted July 12, 2004 Мнението ми е че ако отида на екскурзия в съответната държава с много болка бих се прежалил да слушам тая отрова в името на автентичността. Обаче да ми я наливат докато съм си вкъщи...аааа мама ви ебавам! Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus Posted July 12, 2004 Share Posted July 12, 2004 Когато чуя някоя яка чалга песен например на певица от Пайнер мюзик мнго й се кефа. Но когато чуя оригинала изпълнен на гръцки или сръбски песента на български направо бледнее. Могат да бъдат дадени много примери за това, но искам да чуя и вашето мнение по въпроса <{POST_SNAPBACK}> Българските са жалки копия !!! повечето има и изключения които само потвърждават правилото Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naso Posted July 12, 2004 Share Posted July 12, 2004 Мнението ми е че ако отида на екскурзия в съответната държава с много болка бих се прежалил да слушам тая отрова в името на автентичността. Обаче да ми я наливат докато съм си вкъщи...аааа мама ви ебавам! <{POST_SNAPBACK}> Браво,майна !!!!! По-добре едва ли някой може да го каже! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sake Posted July 12, 2004 Author Share Posted July 12, 2004 Мнението ми е че ако отида на екскурзия в съответната държава с много болка бих се прежалил да слушам тая отрова в името на автентичността. Обаче да ми я наливат докато съм си вкъщи...аааа мама ви ебавам! <{POST_SNAPBACK}> уважавам мнението ти за това, но не смятам че тази музика трябва да бъде наричана "отрова". Но все пак мерси за мнението Link to comment Share on other sites More sharing options...
4 MOTION Posted July 12, 2004 Share Posted July 12, 2004 Na men lichno originalite mi haresvat poveche ! GeorgiK mojesh da si slushash "Osvobodete Dansinga " "Niamam Dusha" ili "Palish me" , no te ne mogat da se sravniavat s perfektnite " Pedeset Godina " , "Zmaj" i "Pali Pali" , chestno da si kaja nie balgarite znaem samo da kradem ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted July 13, 2004 Share Posted July 13, 2004 истина си е че само крадат нашите изпълнители. И то с най-тъпото обяснение - правим кавъри. Мен лично по-ми харесват българските версий, но като си помисля че всичко е крадено ми се драйфа. Оригиналите в повечето случаи са много по-хубави от нашите версий. Идеален пример за това е Индира Радич - Лопов. Просто невероятна песен, докато варианта на Ивана не е чак толкова сполучлив според мен.Може би всичките тези кражби са поради факта, че сме малка държава и няма достатъчно талантливи музиканти? Ми не, нашите музиканти са мързеливи и само правят едно copy - paste с малки промени и си зимат парите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted July 13, 2004 Share Posted July 13, 2004 moga da kaja 4e grackite i srabskite originali sa mnogo po hubavi na6tite pesni sa prosto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted July 13, 2004 Share Posted July 13, 2004 Na men lichno originalite mi haresvat poveche !GeorgiK mojesh da si slushash "Osvobodete Dansinga " "Niamam Dusha" ili "Palish me" , no te ne mogat da se sravniavat s perfektnite " Pedeset Godina " , "Zmaj" i "Pali Pali" , chestno da si kaja nie balgarite znaem samo da kradem ! <{POST_SNAPBACK}> Пич не мога бе не мога. Това е ужасно. Просто след като слушам такова чудо известно време после не мога да свиря нормално. Колкото до перфектните...Tool батка...има и перфектни... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalin_m Posted July 13, 2004 Share Posted July 13, 2004 na4i ne haresvam 4alga izob6to, gadi mi se 4ak, no kato 4uq nqkoi srabski ili gracki original i razbiram 4e horata go peqt s du6a, napraveno e i kato zapis mnogo po-ka4estveno. U nas vsi4ki sa svirkajiiki, deto gi tap4at maznite barovci ili prosti svatbari, det svirat po selata za kinti. Mnogo prostotiq ima u nas - drugite navan peqt pove4e za du6ata, ne za 4ukane i mangizi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iv4ity Posted July 13, 2004 Share Posted July 13, 2004 оригинала си е оригинал Link to comment Share on other sites More sharing options...
DREBNIA Posted July 13, 2004 Share Posted July 13, 2004 Chalga suxxx. Ne za drugo no tova e podigravka s horata. Pevici koito sa si probili pytq s tqloto si i na koncert nqma uvajenie nito kum publika nito kum sebe si ne mio e hvali. Nqma koncert da ne e na playback. Tova che nqmat avtorski pesni syshto mnogo drazni. Razbira se imai izklucheniq no te se gubqt na obshtiq fon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted July 14, 2004 Share Posted July 14, 2004 Мнението ми е че ако отида на екскурзия в съответната държава с много болка бих се прежалил да слушам тая отрова в името на автентичността. Обаче да ми я наливат докато съм си вкъщи...аааа мама ви ебавам! <{POST_SNAPBACK}> true true Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted July 21, 2004 Share Posted July 21, 2004 оригинала си е оригинал <{POST_SNAPBACK}> квото и да си говорим това е истината с малки изклучения ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted July 21, 2004 Share Posted July 21, 2004 Съгласен съм с Sake, защото нашата музика не е оригинална, но е много по добраа! Сърбско и Гърцко SUX БГ Чалга RULLZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra4eto Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 оригинала си е оригинал <{POST_SNAPBACK}> Kavarite na na6ite izpalniteli nikoga ne sa bili po-dobri ot originala ama ne im li pisna da pravqt samo kavari Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaRto_MaX Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 99% ot bg pesnite sa komersialni!ORGINAL THE BEST!NO COMMENT! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaRto_MaX Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 Да се беше едитнал с бутона Edit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEKTIK Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 Оле,тоя Sake ме изумява с всеки изминат ден все повече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIRTUALMANCHO Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 Awe chalga rulezzzzz ne 4e ne slu6am ili ne me kefqt originalite ama chalgata si e ovajavam i nqma sa otkaja ot neiq )))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted July 31, 2004 Share Posted July 31, 2004 Поп-фолк=Чалга , замислете се малко в значението на думите ,аз лично не симпатизирам на феномена 'чалга' , но съм за оригиналите.В момента в България всичко живо пее , не е ли така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted July 31, 2004 Share Posted July 31, 2004 sakin, и аз живеех дълго с тази заблуда. Но се убедих, че не е така. Повярвай ми- има разлика! Наистина! Може и да не мога да го докажа веднага, но... Бога ми, има разлика и то огромна! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.