user_77 Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 Здравейте, искам да отворя един въпрос относно този хубав инструмент, не знам дали точно тук е място за тази тема ама понеже е за строителство и няма къде другаде да я сложа най вероятно тук ще си остане. Та бих желал да питам по-опитните колеги, които са се занимавали с къртене, пробиване и т.н. неща дали случайно знаят какви са всичките варианти и комбинации от двете врътки дето ги има инструмента, понеже производителя "лекичко" е поспестил описанието си за тях. В магазина ми обясниха съвсем на бързо като го купувах кое за какво е, ама то първо не може да се запомни и второ, че не е и пълно като информация. Та става дума за врътките режим на работа (тази от ляво на перфоратора) и режим на оборотите (тази отгоре) страничната е по ясна от другата, но все пак каквото и да е разяснение и за двете ще е добре дошло. Интересува ме най вече всяка възможна комбинация от двете врътки за какво е най подходяща и ако има някой трик с кобинациите също ще е полезно да се знае. Благодаря предварително на отзовалите се Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 Колкото по-голям диаметър свредло използваш, толкова по-ниски обороти! Също така ако ще пробиваш през фаянс, теракот или гранитогрес, отново (докато преминеш през плочката) използваш ниски обороти и слаба сила на удара. В общи линии е това... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 Аз малко не му разбирам въпроса. Като я гледам тая машинка е слабичка, така че свредла над 14 не препоръчвам да се ползват ако иска да я ползва дълго време. Единия реглаж е ясен - имаш пробиване, ударно пробиване и чук. Оборотите са по избор. Както ти е казал Галин, на по-дебели свредла ползвай малко по-ниски обороти, поне докато захапе. Ниски обороти са подходящи при започване на дупки, особено в по-фини материали, прецизни дупки в плочки и т.н. Влезе ли свредлото - оборотите на мах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
user_77 Posted July 14, 2011 Author Share Posted July 14, 2011 Здравейте колеги, благодаря за отзивчивостта. Относно въпроса ми - конкретно питам ако съм на пробиване коя от буквите на другата врътка за какво би ми била най полезна и т.н за останалите режими (къртене, пробиване с удар..). За здравината не знам до колко ще държи, принципно го дават като здрава машина дори и на по-големи сфредели. Ще се възползвам от съвета за ниските обороти. Благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.