CANARA Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Тази година решихме да отидем на море в Гърция...разгледах доста сайтове и основно се спрях на Халкидики , Аспровалта ,о-в Тасос , Кавала и т.н....Ако имате някакви впечатления от който и да е гръцки курорт може да споделите....като цяло търсим място където да има къде да се отиде вечер (барове , дискотеки и т.н.)....ще ми е от полза и ако споделите какви са ви впечатленията от цените на квартирите , храните в ресторантите , напитките в кръчми и барове и т.н.... Благодаря предварително ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Бил съм на Халкидики и в Кавала, Тасос само съм го разглеждал, но не съм и оставал. Халкидики е хубаво, ако си на ръкава Касандрия, има добри хотелчета, но откъм забавления е доста спряло, бих казал бая Има едно място с големи дискотеки в Касандрия, но е далече и зависи къде ти е хотела. Трябва да си с кола, за да можеш да ходиш, защото разстоянията за големи, а таксита не съм запознат как таксуват. Цените са същите като в България, но в евро, демек двойно по-скъпо Един съвет от мен, ако си решил да почиваш и да релаксираш ще ти хареса, но ако искаш и нощен живот нямам много впечатления. Иначе повечето хотели предлагат all-inclusive. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 И аз не съм бил на кой знае колко места в Гърция, но поне мога да споделя за тези, дето съм бил...вероятно няма да изберете да отидете точно там, но пък може някой друг, дето прочете темата и също се чуди - да реши да прескочи дотам. Ако не щете да пътувате много, сравнително най-близо е Катерини, откъдето съм с приятни впечатления - плажът е голям и хубав, има много заведения, магазини, а измежду хотелите има и доста евтини с прилично оборудване. Освен, че е доста близо, друг плюс е, че там на почти всички места в хотелите или заведенията все ще се намери някой от обслужването, дето да говори български. Ако ви се ходи малко по-далече, може да прескочите и до о-в Корфу - малко, но изключително красиво място. Там бях края на есента, почти извън туристическия сезон и то само за 5-6 дена, та не мога да дам много отзиви за това как тече купонът в натовареното лятно време, но хотелите като цяло ми се сториха доста читави...поне този, в който бях беше на ниво, както вътре в стаите (климатик, телевизор с кабелна, телефон, добро обслужване...), така и извън него - басейн, барчета и т.н. Ако пък се търси по-спокойна почивка и разстоянието не е проблем - тръгваш надолу към Атина, преди да я стигнеш завиваш надясно и като стигнеш до полуострова - караш пак надолу, докато стигнеш морето. Става въпрос за едно много красиво и спокойно градче с име Ермиони, което определено не се вписва в представите като място за бурни купони. Всъщност аз бях отседнал не в самото градче, а на няколко километра извън него в един доста голям частен хотел, който се водеше нещо като 'затворен' клуб, а всъщност изобщо не беше "затворен", защото имаше най-различни туристи, преобладаващо италианци, което не беше чудно предвид факта, че собственикът на хотела беше италианец. Морето се пада на 200 метра по-долу, плажът не беше лош и е само за хотела. Не ми хареса това, че не е със ситен пясък, както по нашето черноморие и всъщност даже нямаше пясък, а само дребни обли камъчета и по тази причина седях там само първия ден (предимно под чадъра), а всичките следващи дни прекарах на един прекрасен басейн, който обслужва пак само хотела. Наоколо е пълно с палми и портокалови градини и никой не те спираше ако си скъсаш и хапнеш някой и друг портокал, докато се печеш на шезлонга. Храненето в ресторанта на хотела се осъществяваше на принципа на шведските маси с десетки най-различни храни, сменящи се всеки ден - един вид, имаш 7-8 различни големи маси, отрупани с каквото се сетиш и само минаваш и си взимаш каквото ти се яде на момента...всъщност толкова ястия наведнъж рядко ми се е случвало да видя на едно място. Толкова с моите впечатления, a сега се сещам, че Любо (TAZ) може да те ориентира доста по-обстойно за всичко, свързано с Гърция (по обясними причини), така че направо му пусни едно ЛС и го питай каквото те интересува, защото вероятно все още не е забелязал тази тема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triti Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Пратиха ми една полезна, според мен, страничка по темата. http://www.greek-hotels.ltd.bg/index.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Aз пък смятам да посетя през месец октомври остров Закинтос в Йонийско море, та ако някой е ходил там, ще съм радостен да сподели впечатленията си и да препоръча някои по-интересни места или забележителности на острова, както и да разкаже по кой маршрут е стигнал до острова Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.